Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Vaajakosken aluekirjasto

Vaajakosken kirjasto ulkoa katsottunaTervetuloa kirjastoon!

Kirjasto tarjoaa monenlaista luettavaa aikuisille ja lapsille, elokuvia, musiikkia ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Lainavinkkejä saa verkkokirjastosta ja kirjaston nettisivuilta.

Lisäksi kaupunginkirjaston asiakkaille on hankittu e-kirjoja , joita voit lukea missä vain, mikäli käytössäsi on internet-yhteys. Lisätietoja e-kirjoista e-kirjastosivulta.

Vaajakosken aluekirjaston aukioloajat 9.1.2017 alkaen:
ma-pe klo 9-19 (itsepalvelutunti klo 9-10)
la klo 11-15

Tervetuloa asiakkaaksi, paikan päälle tai verkkoon!


Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia Vaajakosken kirjastossa keväällä 2017

Lauantaijamit

22.4. lauantai klo 13-16 Kirjastossa on nuorisopalvelujen ja kirjaston järjestämä nuorille suunnattu musiikkilauantai. Kirjasto avoinna klo 16 saakka.

Kirjailijavieraana Sanna Karppinen

24.4. maanantai klo 18 Tietokirjailija ja koira-asiantuntija Sanna Karppinen esittelee koira-aiheisia kirjojaan ja kertoo koiran hoitoon ja terveyteen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa voi esittää myös koiran hoitoon liittyviä kysymyksiä.

Henkilökohtaiset tietokoneopastukset tiistaisin 10.1. alkaen

Voit opetella tekstinkäsittelyn, sähköpostin, pankkiasioinnin ja netissä surffailun ensiaskeleita Vaajakosken kirjastossa. Ohjaajina toimivat Jyväskylän ikääntyvien yliopiston tietokonekurssien vertaisoppaat. Opastukset järjestetään tiistaisin klo 13-15 ja yhden opastuksen aika on 30 minuuttia. Asiakas voi varata korkeintaan kaksi peräkkäistä aikaa samalle päivälle. Opastusaikoja voi varata puhelimitse kirjastosta puh. 266 4144 tai asioimalla kirjaston asiakaspalvelussa.

Satutunnit:

Kevään 2017 satutunnit pidetään perjantaisin 10.2., 10.3., 24.3., 7.4. ja 21.4. klo 9.30.
Satutunnit on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille lapsille. Ryhmiltä ennakkoilmoittautuminen.


Kirjastosaliin uusi taideteos

Yle on onnitellut maaliskuussa 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia. Ylen tiloissa suurikokoiselle teokselle ei enää löytynyt sijoituspaikkaa. Jyväskylän kaupungin taidemuseo on valinnut teoksen esilläolopaikaksi Vaajakosken aluekirjaston, jossa se on sijoitettuna asiakastiloihin, kirjastosalin keskeiselle paikalle. Jyväskyläläinen taiteilija Onni Kosonen voitti maalauksellaan Oy Yleisradio Ab:n järjestämän seinämaalauskilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 1965. Onni Kososen (1920-1999) teos on isokokoinen (noin 4 m x 1,5 m ) ja yleissävyltään punaruskea.


Pysäköinti kirjaston luona

Pysäköintikartta

Pysäköintipaikkoja asiakkaille on Vaajakosken kirjaston luona seuraavasti: terveysaseman luona, kirjastoa vastapäätä sekä Urheilutien ja Viistotien kulmassa olevalla kentällä. Kirjastotalon päädyssä on muutamia merkittyjä pysäköintipaikkoja, siellä on myös yksi invapaikka.
Kirjaston pääoven lähellä on yksi invapaikka, ja tämän lisäksi liikuntahallin vieressä on kaksi invapaikkaa.


Kirjastovierailut

Vaajakosken aluekirjasto järjestää Vaajakosken-Jyskän alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia ja satuhetkiä. Kirjastotunnit järjestetään ma-pe klo 8-10 välisenä aikana, jolloin kirjasto ei ole vielä muulle yleisölle avoinna. Sovi ryhmäkäynti vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Yhteydenotot osoitteeseen kirjasto.vaajakoski@jkl.fi.


Kuvia Vaajakosken aluekirjastosta

Yhteystiedot:

Urheilutie 36 B
40800 VAAJAKOSKI
kirjasto.vaajakoski@jkl.fi

Puh. 014-266 4144
tai 014-266 4148

Postiosoite
PL 62
40801 VAAJAKOSKI

Saavutettavuus

Vaajakosken aluekirjaston ulko-oven oikealla puolella kirjastoon tultaessa on pyörätuoliluiska ovelle. Kirjaston ulko-ovi ei avaudu painikkeella, vaan se on avattava itse. Ovi on kapeahko ja raskas, ja siinä on kynnys.

Henkilökunta avustaa tarvittaessa ovien ja kynnyksen kanssa. Ulko-ovessa on asiakaspalvelun puhelinnumero, johon voi soittaa tarvittaessa. Kirjastosta käsin ei näe ulko-ovella olevia asiakkaita.
Kirjaston kaikki yleisötilat ovat samassa kerroksessa, ja tiloissa on mahdollista liikkua pyörätuolilla.

Kirjaston aulassa on kaksi yleisö-wc:tä, joista naisten wc toimii kaikille myös inva-wc:nä.

Lisätietoja saavutettavuudesta saa soittamalla 014 266 4144 tai sähköpostilla kirjasto.vaajakoski@jkl.fi


Vaajakoskelle pääsee
paikallisliikenteen busseilla
1, 2, 3, 42 ja 43.
Jyväskylän liikenteen aikataulut
Paikallisliikenteen reittiopas

Vaajakoski-linkkejä:

Vaajakoski-aiheista kirjallisuutta (PDF)
Vaajakoskea koskevaa aineistoa löytyy lisää Keski-Suomen aluetietokanta Volmarista.
Wikipedia-artikkeli Vaajakoskesta

Kartta
Ilmakuvakartta

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta