Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Vaajakosken aluekirjasto

Vaajakosken kirjasto ulkoa katsottunaVaajakosken aluekirjaston remontti jatkuu vuoden 2016 loppuun saakka

Vaajakosken aluekirjasto on remontin vuoksi suljettu. Remontin valmistuminen on nyt viivästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta jonkin verran lisätöiden vuoksi, ja kirjastoa päästään kokoamaan kirjastotalossa vasta marraskuun loppupuolella. Uudistuneissa tiloissa kirjasto avataan tammikuun alkupuolella 2017.

Kirjaston käytössä ollut väistötila osoitteessa Urheilutie 38 on suljettu perjantaina 16.9. Tilaan tuli toinen toimija lokakuussa.
Vaajakoskella ei ole kiinteää kirjaston toimipistettä 17.9.-31.12. , mutta alueella palvelee kirjastoauto Aino (Ainon aikataulu), ja asiakkaiden käytössä myös myös Halssilan kirjaston palvelut viitenä päivänä viikossa. Sen lisäksi Vaajakosken keskustaan tulee kaksi kirjastoauton pysäkkiä ajalle 1.10.-17.11. Näillä ylimääräisillä pysäkeillä palvelee kirjastoauto Martti.

 • Keskiviikkon klo 15.30 - 19.00 kirjastoauto Martti on kirjastotalon luona, Vaajalan entisellä parkkipaikalla.
 • Torstaina klo 15.30 - 19.00 kirjastoauto Martti on nykyisen Vaajalan kaupunginpuoleisella parkkipaikalla.
Vaajakosken kirjaston väistötilasta lainattu aineisto ja sen palautus
 • 19.8. alkaen Vaajakosken kirjaston väistötilasta lainatulle aineistolle on tullut yli neljän kuukauden pituisia laina-aikoja
 • sulkuajan aikana aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteeseen tai mihin tahansa muuhun Keski-kirjastoon
 • Vaajakosken kirjastotalon palautusluukku ei ole käytössä, lähimmät palautusluukut sijaitsevat Halssilan kirjastossa ja pääkirjastossa

Tervetuloa kirjastoon!

Kirjasto tarjoaa monenlaista luettavaa aikuisille ja lapsille, elokuvia, musiikkia ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Lainavinkkejä saa verkkokirjastosta ja kirjaston nettisivuilta.

Lisäksi kaupunginkirjaston asiakkaille on hankittu e-kirjoja ja ulkomaisia e-lehtiä, joita voit lukea missä vain, mikäli käytössäsi on internet-yhteys. Lisätietoja e-kirjoista ja e-lehdistä löydät e-kirjastosivulta.

Tervetuloa asiakkaaksi, paikan päälle tai verkkoon!


Ajankohtaista

Lainaa ukulele!

Vaajakosken kirjastoon on hankittu kolme ukulelea joita voi lainata. Laina-aika on 14 vrk. Ukulelea ei voi varata, ja se on lainattava lainaustiskiltä ja palautettava samaan kirjastoon kuin mistä soittimen lainasikin.

Kirjaston ukulele


Pysäköinti kirjaston luona

Pysäköintikartta

Pysäköintipaikkoja asiakkaille on Vaajakosken kirjaston luona seuraavasti: terveysaseman luona, kirjastoa vastapäätä sekä Urheilutien ja Viistotien kulmassa olevalla kentällä. Kirjaston päädyssä olevat pysäköintipaikat on varattu kirjastoauton ja kirjaston henkilöstön käyttöön. Kirjaston pääoven lähellä on invapaikka.


Kirjastovierailut

Vaajakosken aluekirjasto järjestää Vaajakosken-Jyskän alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia ja satuhetkiä. Kirjastotunnit järjestetään ma-pe klo 8-10 välisenä aikana, jolloin kirjasto ei ole vielä muulle yleisölle avoinna. Sovi ryhmäkäynti vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Yhteydenotot osoitteeseen kirjasto.vaajakoski@jkl.fi.


Kuvia Vaajakosken aluekirjastosta

Vaajakosken kirjaston hyllyjä ja käytäviäKirjaston lehtiosastolla on mustat penkit ja lehtikulupöytä.Vaajakosken kirjaston avara sali

Yhteystiedot:

Urheilutie 36 B
40800 VAAJAKOSKI
kirjasto.vaajakoski@jkl.fi

Postiosoite
PL 62
40801 VAAJAKOSKI

Remontin aikana
kirjaston puhelinnumerot eivät
ole käytössä.Vaajakoskelle pääsee
paikallisliikenteen busseilla
1, 2, 3, 42 ja 43.
Jyväskylän liikenteen aikataulut
Paikallisliikenteen reittiopas

Vaajakoski-linkkejä:

Vaajakoski-aiheista kirjallisuutta (PDF)
Vaajakoskea koskevaa aineistoa löytyy lisää Keski-Suomen aluetietokanta Volmarista.
Wikipedia-artikkeli Vaajakoskesta

Kartta
Ilmakuvakartta

Pikalinkkejä

 • Yhteystiedot:
  Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
  käyntiosoite:
  Vapaudenkatu 39–41
  PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta