Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Tapahtumia kaupunginkirjastossa

Tervetuloa kirjaston järjestämiin tilaisuuksiin, joihin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.
Internet tutuksi -koulutuksiin tulee ilmoittautua etukäteen, muihin tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.
HUOM! Tapahtumasivua päivitetään viikoittain. Muutokset mahdollisia.

Tilaisuuksien lisäksi kaupunginkirjasto järjestää näyttelyitä.

Kirjaston tapahtumia 2017


Katso kaikki tulevat kirjaston tapahtumat täältä

Satutunnit pääkirjastossa ja lähikirjastoissa

Internet tutuksi -koulutukset pääkirjastossa

Kirjaillat pääkirjastossa

Minikino-elokuvaesitykset perheen pienimmille pääkirjastossa

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet ja Kino Hopea -näytökset eläkeläisille ja varttuneemmalle väelle pääkirjaston Minnansalissa

Seuraa kirjaston tapahtumia myös Facebookissa!


Maaliskuu

Mustikka-ukko vierailee maaliskuussa jokaisessa kirjastotoimipisteessä!

Ismo Puhakka esittää Mustikka-ukko-kirjastokiertueellaan runoja ja lauluja lapsille. Ensimmäinen esitys on talvilomaviikolla ke 1.3. klo 13 pääkirjaston lastenosastolla (tähän esitykseen ei tarvitse varata lippua). Muihinkin esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikka pitää varata etukäteen omasta kirjastostasi. Katso kiertueaikataulu: www.facebook.com/events/151789255335452/

Esitys sopii yli 3-vuotiaille, ja sen kesto on n. puoli tuntia. Tervetuloa!

Neulotaan yhdessä Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa

100-vuotiaan Suomen kunniaksi maaliskuussa neulotaan Jyväskylän aluekirjastoissa yhteisvoimin Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneille sinivalkoisia villasukkia.

Palokan aluekirjasto, Rento-tila: tiistaina 7.3. klo 12-15
Vaajakosken aluekirjasto: maanantaina 13.3. klo 11-14

Voit tulla neulomaan paikan päälle joko koko tilaisuuden ajaksi tai itsellesi sopivana hetkenä osaksi aikaa. Valmiita sukkia voi myös poiketa tuomaan.

Opastaja villasukkien neulontaan on paikalla koko ajan. Mukaan tarvitset siniset ja valkoiset langat ja puikot. Lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiin!

Avoin lukupiiri 7.3. klo 18.00 pääkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa

Tällä kertaa keskustelemme Linn Ullmannin kirjasta Rauhattomat. Kirjailta on avoin lukupiiri, johon voi tulla myös kuuntelemaan, vaikkei olisi illan kirjaa lukenutkaan. Kirjaillat järjestetään maakuntakokoelmahuoneessa pääkirjaston 3. kerroksessa. Tervetuloa jakamaan lukukokemuksia! Katso lisätietoja: www.jkl.fi/kirjasto/tapahtumat/kirjaillat

Kirjailijavieraana Maarit Tyrkkö pääkirjaston Minnansalissa 8.3. klo 18.00

Toimittaja ja tietokirjailija Maarit Tyrkkö on julkaissut kaksi muistelmakirjaa läheisestä ystävyydestään presidentti Kekkosen kanssa: Tyttö ja nauhuri (2014) sekä Presidentti ja toimittaja (2016). Tyrkkö saapuu kirjailijavieraaksi Jyväskylän kaupunginkirjastoon kertomaan keskisuomalaisista seikkailuistaan presidentin kanssa. Tilaisuuden juontaa lääkäri Tapani Kiminkinen. Vapaa pääsy, tervetuloa! Katso lisätietoja: www.facebook.com/events/392529724435729/

Lempipaikka-ryhmä maalis-huhtikuussa pääkirjastolla

Maahanmuuttajille suunnatussa ryhmässä käydään valokuvausretkillä Jyväskylässä, ja retkien pohjalta kirjoitetaan omista lempipaikoista. Tavoitteena on omien ajatuksien ilmaiseminen luovasti valokuvauksen ja kirjoittamisen keinoin. Ryhmä on tarkoitettu alkeis- ja keskitason suomen opiskelijoille (A1–B2), jotka haluavat vahvistaa kirjoitustaitoaan. Pääpaino on uuden oppimisessa ja itseilmaisussa, kieliopin hallitseminen ei ole keskeistä. Kielellistä ohjeistusta annetaan kuitenkin pyydettäessä jokaisen tekstin kohdalla.

Paikka: Kaupunginkirjaston kerhohuone 2, 1. kerros (lehtilukusalin vieressä). Ajankohta: tiistaisin 14.3., 21.3., 28.3., 4.4., 11.4. ja 18.4. klo 14–16. Ohjaaja: Riikka Ala-Hakula. Ilmoittautumiset: riikka.alahakula@gmail.com 10.3. mennessä.

Ryhmän toimintaan osallistuu tutkija Tuija Saresma, joka tarkastelee kirjoittamisen ja kuvaamisen merkityksistä kuulumisen tunteen syntymisessä. Ryhmän järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ry yhteistyössä Jyväskylän kaupunginkirjaston kanssa.

Novellikoukku 14.3. klo 18.00 pääkirjastolla

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä. Tule mukaan oman käsityösi kanssa tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Käsityöt ja novellit kohtaavat Tietotorilla pääkirjaston 2. kerroksessa. Kirjasto tarjoaa kahvia ja teetä. Tervetuloa!

Kirjailta Kortepohjan lähikirjastossa 16.3. klo 18.00

Kirjaillassa luvassa raakaa jännitystä. Ei onneksi kuitenkaan aivan samalla kertaa ensin esittelyssä uudehkoja jännityskirjoja ja sitten suomalaisia ruokakirjoja ja isoäidin ihania reseptejä. Sokerina pohjalla raakasuklaa -vinkkejä. Lämpimästi tervetuloa!

Kirjasto LIVE! Oskari Salama pääkirjaston musiikkiosastolla 16.3. klo 18.00

Oskari Salama tarjoilee tuoretta, lyriikkavetoista, suomenkielistä poprockia. Kahden lauluntekijän ja kitaroiden voimin seilataan tunnelmista ja tarinoista toiseen, rakennetaan siltoja, kivitetään ikkunoita, matkustetaan Intiaan ja juodaan laiturilla kaljaa. Mikäs sen parempaa? Kirjasto LIVE! järjestetään pääkirjaston musiikkiosastolla (3. krs.). Vapaa pääsy, tervetuloa! Katso myös: http://www.oskarisalama.com/

Jyväskylän Kevät 2017: Erikielisten kirjailijoiden asema Suomessa 20.3. klo 17.00 pääkirjaston Pienessä luentosalissa

Erikielisten kirjailijoiden asema Suomessa -tilaisuudessa paikalla mm. Outi Korhonen Kulttuuria kaikille –palvelusta. Tilaisuuden juontaa kulttuuritoimittaja Jani Tanskanen. Katso koko Jyväskylän Kevät 2017 -tapahtumasarjan ohjelma osoitteesta jyvaskylankevat2017.blogspot.fi. Jyväskylän Kevät 2017:n järjestää Lassi Nummen seura ry.

Kirjailijavieraana Laura Lähteenmäki 20.3. klo 18.00 Vaajakosken aluekirjastossa

Jyväskyläläinen kirjailija Laura Lähteenmäki saapuu Vaajakosken aluekirjaston vieraaksi maanantaina 20.3. kello 18.00. Lähteenmäki kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille, lisäksi hän on kirjoittanut puolisonsa Ville Lähteenmäen kanssa lasten Salakari–dekkarisarjaa. Häneltä on ilmestynyt yhteensä kaksikymmentä kirjaa. Kirjailijan työn lisäksi hän työskentelee kustannuspäällikkönä.

Vapaa pääsy, tervetuloa! Katso myös: www.facebook.com/events/1652387885056817/

Jyväskylän Kevät 2017: Athanor-kustantamo esittäytyy 21.3. klo 18.30 Huhtasuon kirjastossa

Athanor-kustantamo esittäytyy Huhtasuon kirjastossa. Tilaisuuden lopuksi esiintyy koreografi-tanssija Anna Venäläinen. Katso koko Jyväskylän Kevät 2017 -tapahtumasarjan ohjelma osoitteesta jyvaskylankevat2017.blogspot.fi. Jyväskylän Kevät 2017:n järjestää Lassi Nummen seura ry.

Miten kirjani ovat syntyneet 22.3. klo 18.00 pääkirjaston Minnansalissa

Suomen Kirjailijaliitto järjestää osana 120-vuotisjuhlavuotensa ohjelmaa kirjailijan ammattiin syventyvän tapahtumasarjan viidellä paikkakunnalla. Keskiviikkona 22.3. luovan työnsä prosesseja raottavat kirjailijat Katri Alatalo, Pirjo Hassinen ja Riku Korhonen, illan juontaa kirjailija Venla Hiidensalo. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän Pääkirjaston Minnansalissa klo 18–20, vapaa pääsy. Ilta järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupunginkirjaston kanssa. Katso lisätietoja: www.facebook.com/events/236118050177023/

Anni Kytömäki pääkirjaston Pienessä luentosalissa 23.3. klo 18.15

Kirjailja Anni Kytömäki kertoo kirjastaan Kultarinta. Kirja oli ilmestymisvuonnaan 2014 yksi Suomen kiitetyimpiä teoksia ja Finlandia-palkintohdokas. Kytömäki sai teoksestaan Kaarlen palkinnon, Blogistanian Finlandian, Tulenkantaja-palkinnon sekä Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.
Tilaisuuden järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kauas pilvet karkaavat -yhteislaulutilaisuus + pop up -kirjasto 24.3. klo 15 ravintola Vesilinnassa

Jyväskylän kaupunginteatterin Kauas pilvet karkaavat -näytelmän näyttelijät tähdittävät maaliskuun Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuutta, joka pidetään Harjulla sijaitsevassa Ravintola Vesilinnassa (Ihantolantie 5). Paikan päällä voi lainata myös teemaan sopivia levyjä, nuotteja, elokuvia ja kirjoja Jyväskylän kaupunginkirjaston pop up -kirjastosta. Tilaisuuteen on vapaa ja esteetön pääsy. Järjestelyistä vastaavat Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kaupunginteatteri ja Ravintola Vesilinna. Musiikkituokio on osa Jyväskylän päivien ohjelmaa.

Brain Stream Jazz Band 24.3. klo 17.00 Palokan aluekirjastossa

Brain Stream Jazz Band soittaa viihdyttävää main stream -jazzia ja luvassa on ajoittain (col)tranemaista irrottelua. Bändi on yleisölle tuttu esiintymisistään mm. Jazzbaari Popparissa ja useissa Yläkaupungin Yö -tapahtumissa. LIsätietoja: www.facebook.com/events/1450671944964411. Keikka on osa Jyväskylän 180-vuotissyntymäpäiväjuhlintaa, katso koko ohjelma täältä: www.jyvaskyla.fi/paivat. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Runotyöpaja + open mic -klubi 25.3. klo 12-14 pääkirjaston Satu- ja pelihuone Peukaloisessa

Runo vieköön! Tämä on kutsu ihan kaikille sanoista kiinnostuneille tytöille ja pojille! Nyt on aika ottaa oma runo tai tarina mukaan ja suunnistaa kohti kirjastoa! Siellä nimittäin järjestetään open mic-klubi juuri sinua varten! Tarkoittaa siis sitä, että mikki on auki ja sinulla on mahdollisuus esittää oma tekstisi yleisön edessä! Jännittävää, vai mitä!? Ennen open mic-tilaisuutta voit myös osallistua työpajaan, jossa kirjoitetaan uusi, uljas teksti vaikkapa juuri tätä tilaisuutta varten. Tapahtuman juontaa ja työpajaa ohjaa jyväskyläläinen runoilija/opettaja AP Kivinen. Katso lisää: www.facebook.com/events/182623908901136/

Lasten synttärijamit pääkirjaston Minnansalissa 25.3. klo 14.00-16.00

Nyt juhlitaan Jyväskylän 180-vuotissynttäreitä! Synttärijamittelut alkavat klo 14.00 juhlavalmisteluilla: R2ISDJ2 vastaa musasta, kasvomaalauspisteellä ja kirjaston poistokirjarintanappipajassa voit viimeistellä juhlatyylin ennen varsinaista esitystä. Klo 15 alkaa Suomen taianomaisin hiphopshow, kun Toistuvat Yllätykset valtaa salin. Kaksi räppäriä, DJ ja tanssijat lävähtävät silmillesi kuin ilolintu kakusta. Räppiä, breikkiä, hassua menoa, vertauskuvallisia kaniineja suoraan hatusta! Mitä vaan voi tapahtua! Energinen, sympaattinen, sielukas, toistuva, yllättävä ja pakko kokea livenä! Paikalla Soul Valpio, Slyrre äS, DJ R2ISDJ2, Kermareisi - sekä tietty te!

Vapaa pääsy, tervetuloa! Katso koko Jyväskylän päivät -ohjelma täältä: www.jyvaskyla.fi/paivat

Pyhiinvaeltajien jalanjäljillä - Camino Mozarabe säynätsalolaisin silmin Säynätsalon kunnantalon valtuustosalissa 28.3. klo 17.30

Kokenut vaeltaja Ilkka Pernu kertoo Iberian niemimaan vanhimmasta keskiaikaisesta pyhiinvaellusreittistä, Camino Mozarabesta. Reitti kulkee Iberian niemimaan halki Malagasta Santiago de Compostelaan. Pernu taivalsi tämän 1240 kilometriä pitkän reitin syksyllä 2016. Luennollaan hän näyttää matkalla kertyneitä upeita valokuvia ja kertoo vaelluskokemuksestaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Huhtikuu

Kirjailta pääkirjastolla 5.4. klo 18.00

Keskustelemme Jens Andersenin kirjoittamasta Astrid Lindgrenin elämäkerrasta Astrid Lindgren - Tämä päivä, yksi elämä. Kirjailta on avoin lukupiiri, johon voi tulla myös kuuntelemaan, vaikkei olisi illan kirjaa lukenutkaan. Kirjaillat järjestetään maakuntakokoelmahuoneessa pääkirjaston 3. kerroksessa. Tervetuloa jakamaan lukukokemuksia!

Runokaraoke pääkirjaston Tietotorilla (2. krs.) 6.4. klo 18.00

Runokaraoke tulee taas - yleisön pyynnöstä ja iloksi. Tule esittämään lempirunosi - ellet itse rohkene, toivo sen esitystä. Voit tulla myös vain kuuntelemaan ja katselemaan. Mukana Sana-Seppojen ja Riimi & Draama –ryhmän edustajia. Karaoke-emäntänä toimii Leila Nieminen. Tervetuloa!

Kirjailijavieraana Sanna Karppinen Vaajakosken aluekirjastossa 24.4. kello 18.00

FM Sanna Karppinen on tietokirjailija, ammattikirjoittaja ja koira-asiantuntija. Vaajakosken aluekirjaston kirjailijavierailulla Sanna esittelee koira-aiheisia kirjojaan ja kertoo koiran hoitoon ja terveyteen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa voi esittää myös koiran hoitoon liittyviä kysymyksiä.

Kaikkien Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteiden tapahtumat kaupungin Tapahtumakalenterissa

Pääkirjaston Minnansalin tapahtumia kaupungin Tapahtumakalenterissa

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennot ja muut tilaisuudet

Adressien keruu Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta