Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Tapahtumia kaupunginkirjastossa

Tervetuloa kirjaston järjestämiin tilaisuuksiin, joihin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.
Internet tutuksi -koulutuksiin tulee ilmoittautua etukäteen, muihin tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.
HUOM! Tapahtumasivua päivitetään viikoittain. Muutokset mahdollisia.

Tilaisuuksien lisäksi kaupunginkirjasto järjestää näyttelyitä.

Kirjaston tapahtumia 2017


Katso kaikki tulevat kirjaston tapahtumat täältä

Satutunnit pääkirjastossa ja lähikirjastoissa

Internet tutuksi -koulutukset pääkirjastossa

Kirjaillat pääkirjastossa

Minikino-elokuvaesitykset perheen pienimmille pääkirjastossa

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet ja Kino Hopea -näytökset eläkeläisille ja varttuneemmalle väelle pääkirjaston Minnansalissa

Seuraa kirjaston tapahtumia myös Facebookissa!


Heinäkuu

Kielibaari pääkirjaston Tietotorilla 10.7. klo 14-18

Kielibaari on kohtauspaikka suomen kielen janoisille. Tule kertomaan kielipiteesi tai testaamaan, miten suomesi soljuu. Osallistu kielivisaan ja voita palkinto! Kielibaari jalkautuu Jyväskylän Kesä -festivaalin jokaisena päivänä eri puolille kaupunkia, ks. lisätietoja: jyvaskylankesa.fi/jyvaskylan-kesa/kielibaari-kohtauspaikka-suomen-kielen-janoisille.

Opi kenialaista tanssia lauantaina 29.7. ja 5.8. pääkirjastolla

Haluatko oppia kenialaista tanssia? Haluatko kuulla enemmän kenialaisesta kulttuurista? Taiteen moniammattilainen Bunny Asila (tuttu muun muassa Jyväskylässäkin esiintyneestä Nicholas Harmonies -yhtyeestä) opettaa, kuinka liikeeseen saadaan rytmiä. Pääkirjaston 3. kerroksen isommassa soitonharjoitteluhuoneessa järjestetään kaksi työpajaa la 29.7 ja la 5.8 kello 13.

Harjoittelun jälkeen halukkaat osallistujat pääsevät esittämään oppimaansa Mahdollisuuksien torin lavalla 19.8. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Lisätietoja: www.facebook.com/events/328002344323969 tai bunnyharms@gmail.com.

Elokuu

"Kotoisa ja kammottava - paikkojen tuttuus ja vieraus kirjallisuudessa" - kirjailijapaneeli 12.8. kello 12.00

Minnansalissa järjestetään kirjailijapaneeli, jossa keskustelijoina ovat Jouni Tossavainen, Anne Hänninen ja Jaakko Luoma. Keskustelua johdattaa Penjami Lehto.

Kirjailijapaneelin jälkeen kello 14.00 professori Tarmo Kunnas kertoo keväällä ilmestyneestä kirjastaan "Hyvää kotiseutua etsimässä. Eurooppalainen matkakirja". Tarmo Kunnas (s. 1942) on toiminut Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden professorina sekä Suomen Ranskan- instituutin johtajana Pariisissa. Kunnasta haastattelee Johannes Silvennoinen.

Kirjailijapaneeli on osa Jyväskylässä 10.–13.8. järjestettäviä Valtakunnallisia kotiseutupäiviä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoja: p. 014 266 4048, jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat

Palokan aluekirjaston 5-vuotissyntymäpäivätanssit 15.8. klo 17

Palokan kirjastorakennus täyttää viisi vuotta! Sen kunniaksi järjestetään tanssit, joissa musiikista vastaa duo Duo Antti Korhonen & Visa Wirén (laulu, kitara, haitari). Tervetuloa laittamaan jalalla koreasti!

Satupiknik Cygnaeuksenpuistossa la 19.8. klo 11-15

Jyväskylän kaupunginkirjaston perinteinen Satupiknik järjestetään jälleen la 19.8. klo 11 - 15 pääkirjaston viereisessä Cygnaeuksenpuistossa (sateen sattuessa pääkirjaston Minnansali, 1. krs., Vapaudenkatu 39 - 41). Luvassa satuja, pelejä, musiikkia ja rentoa yhdessäoloa viltillä köllötellen. Pakkaa kassiisi eväitä sekä viltti ja saavu paikalle vaikka satuhahmoksi pukeutuneena. Mukana piknikillä myös kirjastoauto ja poistokirjapinssipaja! Lukaise lisää täältä: https://urly.fi/NiX

Syyskuu

Asianajajapäivystys pääkirjastolla ke 6.9. klo 17

Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa (Kerhohuone 1, lehtilukusalin vieressä) järjestetään maksuton asianajajapäivystys keskiviikkona 6.9. kello 17.00–19.00. Päivystyksessä annetaan maksutonta neuvontaa oikeudellisissa asioissa. Jokaiselle asiakkaalle on varattu enintään 15 minuuttia asiointiaikaa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeellista hakea oikeudellista asiantuntija-apua ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen.

Päivystyksessä ei laadita asiakirjoja tai hoideta muita toimeksiantoja. Lakimiehen kanssa päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Päivystykseen ei voi tehdä ajanvarausta eikä neuvontaa voida antaa puhelimitse. Neuvonnan järjestää Asianajajaliiton Keski-Suomen osasto.

Lokakuu

Satoja satuja osa 3 Palokan aluekirjastossa 18.10. klo 18

Informaatikko Marja-Kaisa Miilumäki vie meidät satumatkalle Suomen lastenkirjallisuushistorian halki. Kolmannen osan alaotsikko on "Jason ja miljoona sinistä kissaa - Lastenkirjoja muutosten vuosilta". Tervetuloa Palokan aluekirjastoon keskiviikkona 18.10. klo 18! Katso myös upea traileri: www.youtube.com/watch?v=rdZrPlgnHZg

Marraskuu

Satoja satuja osa 4 Vaajakosken aluekirjastossa 30.11. klo 18

Koko vuoden mittainen aikuisten satutuntien sarja on lopuillaan. Neljäs ja viimeinen osa matkasta taitetaan Vaajakosken aluekirjastossa 30.11. klo 18. Neljännen osan alaotsikkona on "Tatu ja Patu! Viikingit tulevat! - Lastenkirjat nykyaikaa etsimässä". Katso myös upea traileri: www.youtube.com/watch?v=rdZrPlgnHZg

Kaikkien Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteiden tapahtumat kaupungin Tapahtumakalenterissa

Pääkirjaston Minnansalin tapahtumia kaupungin Tapahtumakalenterissa

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennot ja muut tilaisuudet

Adressien keruu Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta