Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Säynätsalon lähikirjastoTervetuloa Säynätsalon lähikirjastoon!

Säynätsalon lähikirjaston on suunnitellut Alvar Aalto ja se sijaitsee vuonna 1951 valmistuneen Säynätsalon kunnantalon yhteydessä. Tämä kansainvälisesti tunnettu rakennus kuuluu Aallon merkittävimpiin töihin. Aalto halusi luoda pienelle paikkakunnalle omaleimaisen kirjaston, jonka kävijä tuntisi omakseen ja joka innostaisi ihmisiä lukemaan ja kehittämään itseään.

Säynätsalon lähikirjastossa voi aineiston lainaamisen lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, ottaa kopioita ja skannata aineistoa. Asiakkaiden käytettävissä on myös langaton verkko. Kirjastoon tulee sanoma- ja aikakauslehtiä, ja e-lehtikokoelman kautta voi lukea myös vieraskielisiä lehtiä.

Kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä alueen päiväkotien ja koulujen kanssa. Kirjastossa annetaan kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta, ja meillä käydään aktiivisesti lainaamassa ryhminä. Lapsille järjestetään myös satutunteja ja lastenesityksiä.

Kirjastossa voi myös tutustua erilaisiin näyttelyihin tai tehdä löytöjä kirjaston poistomyyntikärrystä.


Ajankohtaista

Säynätsalon päiväkotikoulun näyttely lastenosastolla 10.10.-24.10.2016

Nyt koulun oppilaiden omia kirjoja esillä ja luettavana kirjaston lastenosastolla yläkerrassa! Kirjojen mukana esillä on myös käsityönä tehty kirjassa seikkaileva hahmo.

Koulun oppilaat ovat ahkeria lukijoita ja kirjaston käyttäjiä. Lukeminen inspiroi myös omaan kirjoittamiseen. Koulun nykyiset kolmasluokkalaiset saivat viime keväänä valmiiksi omat kirjat. Jokainen myös teki käsityönä kirjassa seikkailevan hahmon.

Tervetuloa tutustumaan ihaniin kirjoihin ja hahmoihin!

Teatteri Capelle: Grimeldan lähde ke 9.11. klo 9.30

Keijutyttö Grimelda eksyy lumottuun metsään ja joutuu inhan vanhan noidan vangiksi. Lumottu metsä on kuitenkin täynnä elämää, eikä Grimelda jää yksin. Hän saa apua yllättävällä tavalla. Nukketeatteriesitys yli 3-vuotiaille lapsille Säynätsalon lähikirjastossa.

Kesto 30 min. Vapaa pääsy. Kysy lippuja kirjastosta.

Tervetuloa!

Satutunnit

Syksyn satutunnit pidetään joka toinen keskiviikko klo 9.30
14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 23.11.

Satutunnit on tarkoitettu 3 - 6 -vuotiaille lapsille. Tervetuloa!

Kierrätä kirja!

Säynätsalon lähikirjastossa on nyt kirjojen kierrätyskärry. Kärryyn voi tuoda omia hyväkuntoisia kirjoja ja lehtiä, tai ottaa mukaan mieleistä lukemista.


Kuvia Säynätsalon lähikirjastosta

Kirjaston punatiiliset portaatKirjaston


Yhteystiedot

Parviaisentie 9
40900 Säynätsalo
Puh. 014 266 4139
kirjasto.saynatsalo@jkl.fi

Kartta
Bussit 16, 16M, 21

Saavutettavuus

Säyntäsalon lähikirjaston ulko-ovi on kapea ja raskas, ja siinä on kynnys. Sisään tullaan tuulikaapin kautta, ja väliovi on yleensä suljettu. Henkilökunta avustaa tarvittaessa ovien ja kynnyksen kanssa.

Iso osa aineistosta löytyy alakerrasta, mutta lasten- ja nuorten aineisto, sekä aikuisten romaanit ovat yläkerrassa. Hissiä ei ole, mutta henkilökunta hakee halutun aineiston asiakkaalle yläkerrasta tarvittaessa. Yläkerrasta löytyy lastenrattaat lapsiperheiden käyttöön.

Alakerrassa on inva-WC.

Lisätietoja saavutettavuudesta saa soittamalla 014 266 4139 tai sähköpostilla kirjasto.saynatsalo@jkl.fi.

Säynätsalo-linkkejä

Säynätsalo
Alvar Aalto
Säynätsalo Town Hall
Säynätsalon koulu
Lehtisaaren koulu
Muuratsalon koulu
Säynätsalon päiväkoti
Aallokon päiväkoti

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta