Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Säynätsalon lähikirjastoTervetuloa Säynätsalon lähikirjastoon!

Säynätsalon lähikirjaston on suunnitellut Alvar Aalto ja se sijaitsee vuonna 1951 valmistuneen Säynätsalon kunnantalon yhteydessä. Tämä kansainvälisesti tunnettu rakennus kuuluu Aallon merkittävimpiin töihin. Aalto halusi luoda pienelle paikkakunnalle omaleimaisen kirjaston, jonka kävijä tuntisi omakseen ja joka innostaisi ihmisiä lukemaan ja kehittämään itseään.

Säynätsalon lähikirjastossa voi aineiston lainaamisen lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, ottaa kopioita ja skannata aineistoa. Asiakkaiden käytettävissä on myös langaton verkko. Kirjastoon tulee sanoma- ja aikakauslehtiä, ja e-lehtikokoelman kautta voi lukea myös vieraskielisiä lehtiä.

Kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä alueen päiväkotien ja koulujen kanssa. Kirjastossa annetaan kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta, ja meillä käydään aktiivisesti lainaamassa ryhminä. Lapsille järjestetään myös satutunteja ja lastenesityksiä.

Kirjastossa voi myös tutustua erilaisiin näyttelyihin tai tehdä löytöjä kirjaston poistomyyntikärrystä.


Ajankohtaista

Poistokirjamyynti 26. -27.4. 2016

Kirjastosta poistetun aineiston myynti Säynätsalon lähikirjastossa ti 26.4. klo 14-19 ja keskiviikkona 27.4. klo 11-16. Myynnissä aikuisten kauno - ja tietokirjallisuutta sekä lasten kirjoja. Maksu käteisellä.

Kevään poistokirjamyyntitapahtuma järjestetään tällä kertaa useammassa toimipisteessä samanaikaisesti.

Tervetuloa tekemään löytöjä!

Kirjailijavieraana tietokirjailija ja koira-asiantuntija Sanna Karppinen Säynätsalon lähikirjastossa ti 3.5. kello 17.00

FM Sanna Karppinen on tietokirjailija, ammattikirjoittaja ja koira-asiantuntija. Sannalla on oma yritys Skarppi Kirjoitusplvelut ja hän on myös Koiramme -lehden vakituinen avustaja. Sanna esittelee Säynätsalon lähikirjastossa koira-aiheisia kirjojaan ja kertoo koiran hoitoon ja terveyteen liittyvistä asioista. Sannalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä, joihin hän vastaa tilaisuudessa. Kysymykset Säynätsalon lähikirjaston sähköpostiin osoitteeseen kirjasto.saynatsalo@jkl.fi 30.4. mennessä.

Tapahtuma myös Facebookissa https://www.facebook.com/events/1794182437479564/

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Kierrätä kirja!

Säynätsalon lähikirjastossa on nyt kirjojen kierrätyskärry. Kärryyn voi tuoda omia hyväkuntoisia kirjoja ja lehtiä, tai ottaa mukaan mieleistä lukemista.


Kuvia Säynätsalon lähikirjastosta

Kirjaston punatiiliset portaatKirjaston


Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta