Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Kirjastoautot

Kirjastoautot turvaavat kirjastopalveluja alueilla, joissa ei ole kiinteää palvelupistettä. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi haja-asutusalueet ja uudet lähiöt. Kirjastoautot palvelevat myös monia kouluja ja päiväkoteja sekä palvelu- ja toimintakeskuksia. Pysäkkitoivomuksia voi esittää autojen henkilökunnalle soittamalla numeroon 014 266 4128 tai sähköpostilla.

Kirjastoautoilla on kaksi tallia, joiden yhteydessä ovat myös autojen varastot. Kirjastoauto Ainon talli sekä varasto sijaitsevat Vaajakosken aluekirjaston yhteydessä. Martin ja Wivin yhteinen talli sekä varasto ovat pääkirjaston yhteydessä. Keski-verkkokirjaston mukaan hyllyssä oleva aineisto voi kirjastoauto Ainon kohdalla viitata joko autoon tai varastoon. Kannattaakin tiedustella puhelimitse onko aineisto kirjastoauton mukana. Wivin ja Martin hyllyssä oleva aineisto näkyy verkkokirjastossa tilanteen mukaisena.

Tarkemmat tiedot kirjastoautoista löytyvät niiden sivuilta. Kaikki kirjastoautojen pysäkit näet täältä.

Kirjastoauto Aino - Ei liikennöi 1.3. - 3.4.2016

Kirjastoauto Aino

p. 014 266 4162
sähköposti: Kirjastoauto.Aino@jkl.fi

Ainon aikataulut

Kirjastoauto Martti - Ei liikennöi 15.2. - 6.3.2016Kirjastoauto Martti

p. 014 266 4160
sähköposti: Kirjastoauto.Martti@jkl.fi

Martin aikataulut

Kirjastoauto Wivi - Ei liikennöi 1.3. - 3.4.2016

Kirjastoauto Wivi

p. 014 266 4158 (auto), 014 266 4159 (työtila)
sähköposti: Kirjastoauto.Wivi@jkl.fi

Wivin aikataulut

1

Tämä on rakenteellinen elementti. Jos näet tämän, olet astetta ovelampi etsivä!


Koulujen ja päiväkotien vierailut kirjastoautoon

Kirjastoauto antaa kirjastonkäytön opetusta ensisijaisesti päiväkodeille ja peruskoulun ensimmäisille luokille pysäkkikäyntien yhteydessä. Muille ryhmille järjestetään opetusta pääasiassa pääkirjaston lasten- tai aikuistenosastolla sekä alue- ja lähikirjastoissa.

Vierailun ajankohtaja sisältö on hyvä sopia etukäteen kirjastoauton henkilökunnan ja muiden koulun tai päiväkodin opettajien kanssa mielellään jo pari päivää aiemmin mm. päällekkäisyyksien välttämiseksi. Opetuksen aikana kirjastoauton muu käyttö ei ole mahdollista. Muulloin kirjastoautoon voi toki aina tulla ilman ajanvarausta lainaamaan ja palauttamaan aineistoa.

Jos oppilaille halutaan kirjastokortit, olisi toivottavaa, että oppilailla olisi valmiiksi täytettynä kirjastokorttianomuslomake ennen heidän ensimmäistä vierailuaan kirjastoautoon. Oman kortin he saavat seuraavalla vierailulla, sillä teknisistä ongelmista johtuen useiden korttien kirjoittaminen kirjastoautossa on mahdotonta.

Kouluille, iltapäiväkerhoille ja päiväkodeille toimitetamme pyydettäessä eri aiheita käsittelevää kirjallisuutta. Koululaisten lukudiplomeja varten on hankittu kirjallisuutta myös kirjastoautoihin.

Yhteystiedot:
Osastonjohtaja Riitta Kärkkäinen
puh. (014) 266 4128
sähköposti etunimi.sukunimi@jkl.fi

Ryhmätekstiviestitiedotteet

Olemme ottamassa käyttöön ryhmätekstiviestitiedotteet asiakaspalvelun laadun parantamiseksi. Tällä hetkellä emme tavoita asiakkaita, jos kirjastoautojen reitit äkillisesti peruuntuvat. Siksi keräämme kussakin kirjastoautossa listan niiden asiakkaiden puhelinnumeroista, jotka antavat suostumuksensa puhelinnumeroidensa käyttöön ryhmätekstiviestitiedotteita varten. Ryhmätekstiviestit lähtevät Jyväskylän kaupungilla käytössä olevan numerohakupalvelu 16100.fi kautta.

Kirjastoauto menossa mukana:

Poikkeuksia kirjastoautojen aikatauluissa:

Kirjastoauto Martti ei liikennöi 15.2-6.3. Kirjastoautot Aino ja Wivi eivät liikennöi 1.3.-3.4. Ajotauot huomioidaan lainojen laina-ajoissa siirtämällä eräpäiviä. Tauon aikana kirjastoautojen lainat voi palauttaa Jyväskylän kaupunginkirjaston muihin toimipisteisiin. Syynä Martin taukoon on kirjastoauton ja sen varaston siirto pääkirjastolta uusiin toimitiloihin, Jyskään Sievisenmäentielle. Kirjastoauto Aino siirtyy taas kokoelmineen pääkirjaston toimitiloihin Vaajakosken aluekirjaston remontin vuoksi. Pääkirjaston toimitiloissa tarvittavien muutostöiden vuoksi myös Wivi on ajotauolla.

Tykkää kirjastoautoista Facebookissa!

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta