Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kirjasto > Tapahtumat ja opetus > Uutiset > Tule keskustelemaan Jyväskylän kulttuurisuunnitelmasta 14.9. klo 18 kaupunginkirjaston Minnansaliin!
6.9.2017

Tule keskustelemaan Jyväskylän kulttuurisuunnitelmasta 14.9. klo 18 kaupunginkirjaston Minnansaliin!

Jyväskylän kaupungin uutta kulttuurisuunnitelmaa on työstetty keväästä alkaen ja nyt on kaupunkilaisten vuoro kommentoida suunnitelman luonnosversiota. Luonnosta esitellään yleisötilaisuudessa kaupunginkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41) torstaina 14.9. klo 18. Tilaisuudessa esiteltävään luonnokseen pääsee tutustumaan 11.9. alkaen verkossa osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuurisuunnitelma.

Keskustelu luonnoksesta ja sen kommentointi onnistuu myös kotisohvalta. Suunnitelman viimeistelyyn voi osallistua 14.9.–1.10. antamalla palautetta verkossa osoitteessa www.otakantaa.fi. Suora linkki kommentointiin julkaistaan kulttuurisuunnitelman verkkosivulla 14.9. keskustelutilaisuuden yhteydessä.

Vireä kulttuurielämä on sivistyksen, hyvinvoinnin ja oppimisen lähde

Suunnitelma tiivistää kulttuuritoimijoiden yhteistyötä rakentamalla Jyväskylälle kulttuurivisiota ja tuomalla esiin neljä pääkehittämiskohdetta, joiden pohjalta kaupungin kulttuuripoliittisia päätöksiä ja linjauksia tulevaisuudessa rakennetaan. Suunnitelman visio tiivistää kulttuurin merkityksen sivistyksen, hyvinvoinnin ja oppimisen lähteenä sekä merkittävänä tekijänä Jyväskylän imagon ja kaupunkikeskustan kehittämistyössä.

Suunnitelman pääkehittämiskohteiksi on nostettu kulttuuripalvelujen kohdentaminen, kulttuuritoimijoiden tilat ja niiden toiminnallinen kehittäminen, elinkeinopolitiikka sekä kulttuuri ammattina. Käytännön toimenpiteet tarkentuvat esitettyjen linjausten pohjalta seuraavien vuosien toiminnan ja tilojen suunnittelussa.

Kulttuurisuunnitelman keskustelutilaisuus 14.9. on avoin kaikille Jyväskylän kulttuurielämän tulevaisuudesta kiinnostuneille. Etenkin kulttuuriyhdistyksien, -järjestöjen ja -verkostojen edustajien toivotaan saapuvan paikalle, sillä tulevaisuuden kulttuurikaupunkia rakentuu vain yhdessä tehden. Nyt on oivallinen tilaisuus vaikuttaa loka-marraskuussa päätöksentekoon etenevään suunnitelmaan!

Suunnitelma käyttöön vuoden 2018 alussa

Jyväskylän kulttuurisuunnitelma on valmistuessaan tiivis, helposti päivittyvä ja visiomainen kuvaus kaupungin kulttuurielämän kulmakivistä seuraavalle vuosikymmenelle. Suunnitelma on muotoutunut kaupunkilaisilta toukokuussa Innoduel-kyselyllä kerättyjen ideoiden, sidosryhmien parissa tehtyjen haastatteluiden ja kulttuurisuunnitelman työryhmän tuotosten pohjalta. Nyt kommentointikierroksella saatuja ehdotuksia hyödynnetään luonnoksen hiomisessa ennen sen viemistä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan käsiteltäväksi loka- ja marraskuussa. Lautakunnassa hyväksytty suunnitelma on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2018 alussa.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- Ari Karimäki, p. 014 266 4001, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja,
- Heidi Jäntti, harjoittelija, kulttuurisuunnitelman koostaminen, heidi.jantti@jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuurisuunnitelma

Antti Laukkarinen

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta