Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Pääsymaksut ja aukioloajat

KESKI-SUOMEN MUSEO ON SULJETTU PERUSKORJAUKSEN VUOKSI 2017-2019.

Ks. myös
poikkeavat aukioloajat.

Saapumis- ja pysäköintiohje »

Tilaa Keski-Suomen museon uutiskirje
Yhteystiedot

 Keski-Suomen museo

 Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo

Näyttelyt ja opetus
Museon info
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4346

Toimisto, arkistot, tutkimus ja kulttuuriympäristön hoito sekä maakunnallinen museotyö
Vapaudenkatu 28, 1 krs.
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Avoinna ma-pe klo 9-16
Puhelin (014) 266 4349

Kokoelmat ja konservointi
PL 634, 40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin (014) 266 4361, (014) 266 4351

Opetusaineistot, työpajat ja tehtävät

Kaikki tehtävät voi tehdä omatoimisesti. On myös mahdollista varata opastettu opintokäynti, joissa pureudutaan kysymysten teemoihin. Varaukset tulee tehdä viikkoa aikaisemmin suunniteltua ajankohtaa.

Varaukset ja tiedustelut:
Tuula Vuolio-Vallenius, museolehtori
(014) 266 4363 tai tuula.vuolio-vallenius(at)jkl.fi

Tehtäviä museon näyttelyissä

Työpajoja

Työpajoja ja oppimateriaaleja verkossa

Kuvassa Juuret ja Siivet -verkko-oppimateriaalin hahmot Raisa, Oona ja Matias. Piirros: Jupu Juuret ja Siivet

Juuret ja Siivet on tarinallinen verkko-oppimateriaali ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja lukiolaisille. Se on matka jokaisen opiskelijan omaan kulttuuriperintöön. Tätä matkaa opiskelijan kanssa tekevät myös fiktiiviset hahmot Raisa, joka on intoileva pinko sekä luova ja kriittinen Oona sekä Matias, jota tytöt toisinaan nimittävät leikkimielisesti flegu-Sveitsiksi.

Juuret ja Siivet on suunniteltu tukemaan ammatillisten perustutkintojen kaikille yhteisiä opintoja, kuten Taide ja kulttuuri, Ympäristötieto ja Kulttuurien tuntemus. Elinikäisen oppimisen avaintaidot sisältyvät näiden ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien (yhteisten opintojen) tavoitteisiin. Sivuja voivat hyödyntää vapaasti muutkin tahot omassa opetuksessaan. Oppimateriaalissa on mukana myös mediakasvatuksellinen näkökulma.

Lataa Juuret ja Siivet -esite

Päivä EilisessäPäivä Eilisessä

Päivä Eilisessä -sivusto tarjoaa tietoa ja käytännön opastusta kotiseutumuseoiden ja koulujen yhteistyön pohjaksi. Päivä Eilisessä -työpajat antavat mahdollisuuden osallistuvaan ja elämykselliseen oppimiseen. Entisaikojen elämään tutustutaan kokeilemisen ja kokemisen kautta.

Haloo, minä täällä!

HALOO, minä täällä! on ylä-asteikäisille koululaisille suunnattu verkkotyöpaja.Työpajassa tutkitaan yksilön valintoja ja kokemuksia eri vuosikymmenillä Keski-Suomessa ja käsitellään eri ilmiöitä kuten koulua, harrastuksia, sotaa, jälleenrakennusta, nuorisokulttuuria ja teknologiaa reilun 100 vuoden ajalta (1880–2000). Tavoitteena on rakentaa työpajaan osallistuvan omaa identiteettiä, tutkia omia juuria ja omaa elinympäristöä.

Heiskan taiteilijakoti

Keski-Suomen museoon kuuluvassa Heiskan taiteilijakodissa on mahdollista tutustua taiteilijaelämään monella eri vuosikymmenellä ja kahden sukupolven ajan. Eri aihepiirejä käsittelevien kuvataidetehtävien myötä taiteilijakodissa vierailevilla oppilailla on mahdollisuus eläytyä taiteilijaperheen elämään sekä saada tietoa siitä, millainen asuin-, taide- ja kulttuurikaupunki Jyväskylä 1900-luvulla oli.

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta