Suoraan sisältöön

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINTEATTERI – PETER PANIN TEATTERILEIRIT 2017

Ajankohta:

8 -12 -vuotiaat, ma 5.6. – pe 9.6.2017
13 -15 -vuotiaat, ma 12.6. – 16.6.2017

Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri

Leirien vetäjä: Jyväskylän kaupunginteatterin yleisötyöntekijä, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK Anna-Leena Järvi

Hinta: Teatterileiri maksaa 100 €/osallistuja, sisältäen lounaan ja vakuutuksen. Maksun eräpäivä on 19.5.

Lisätietoja: Anna-Leena Järvi,
anna-leena.jarvi@jkl.fi,
p. 014 266 8796, 050 311 8060

Ilmoittautuminen 1.4 - 30.4. tälle sivulle tulevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Leireille otetaan 15 ensiksi ilmoittautunutta.

Teatterileirit ovat päiväleirejä ja ne pidetään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sekä osin ulkona sään niin salliessa. Muista pukeutua vaatteisiin, joissa on helppo liikkua ja ottaa mukaan juomapullo.

Molempien leirien päätöspäivänä on yleisölle avoin demoesitys. Esitysdemojen sisältö, aiheet, esitysmateriaali sekä tekstit syntyvät yhteisen työskentelyn tuloksena. Lisäksi niissä hyödynnetään leirille osallistujien taitoja.
Jyväskylän kaupunginteatterin lasten ja nuorten kesäleirit tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ystäviin sekä teatteritalon maagiseen ilmapiiriin. Leireillä kurkistamme teatterimaailmaan erilaisten hauskojen draamaharjoitteiden, liikkeen sekä yhteisen tekemisen kautta. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta esiintymisestä, iloinen ja utelias mieli riittää. Lasten ja nuorten teatterileirit on suunnattu kaikille teatterista kiinnostuneille ala- ja yläkouluikäisille. Leireillä käytetään lähtötekstinä Jyväskylän kaupunginteatterin tulevan musikaalin Peter Pan näytelmää sekä siitä nousevia aiheita. Leirit huipentuvat viikon aikana valmistettuun esitykseen, jota koko perhe ja ystävät ovat tervetulleita seuraamaan.

8 -12 -vuotiaat, ma 5.6. – pe 9.6.2017, klo 9-15 päivittäin

Teatterileirillä tutustutaan teatterin tekemiseen erilaisten draamaharjoitteiden, pelien ja leikkien sekä yhteisen tekemisen kautta. Mikä on kohtaus, entä miten rooli rakennetaan? Millä tavoin tarinaa voi kertoa valon ja varjon avulla tai ilman puhetta? Mitä näyttelijä tekee näytellessään? Teatterissa kaikki on mahdollista. Erilaiset teatterileikit, draama, puvut sekä valot auttavat osallistujia tutustumaan tuohon outoon maailmaan sekä teatteriesityksen tekemiseen. Oivallukset ja kokemukset, jotka syntyvät omatoimisesta ja ryhmätyöskentelystä vahvistavat vuorovaikutustaitoja sekä innostavat tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista.
8-12–vuotiaiden esitysdemo keskittyy osallistujien itse rakentamaan esitysmateriaaliin Peter Pan musikaalin näytelmän pohjalta ja se esitetään pienellä näyttämöllä perjantaina työpajan päätöspäivänä.

13 -15 -vuotiaat, 12.6. – 16.6.2017, klo 10-16 päivittäin

Teatterileirillä tutustutaan katuteatteriin näyttelijäntyön, sirkuksen, fyysisen ilmaisun sekä visuaalisin keinoin. Katuteatterileirillä valmistetaan katuteatteriesitys hyödyntäen liikkeellistä työskentelyä, sirkusta sekä draamaharjoitteita. Katuteatteri on sisätiloissa tapahtuvan esityksen puolivilli, monitaiteellinen serkku, joka sekoittelee rohkeasti useita eri taiteen lajeja. Katuteatterissa vain taivas on rajana, kirjaimellisesti. Katuteatteri esitystä valmisteltaessa sekä esittäessä on oltava valmis improvisoimaan sekä sopeutumaan yllättäviin tilanteisiin. Yleisö, tila, liikenne, arkkitehtuuri sekä sää ovat erottamaton osa katuteatteria ja sen viehätystä. Kuka tahansa voi yllättäen olla katuteatteri esityksessä katsoja. Peter Pan näytelmä on lähtöimpulssi 13 - 15 –vuotiaiden leirillä. Leirillä aiheiden käsittely keskittyy fyysiseen ilmaisuun. Parkourkulttuurista tuttu kaupunki ympäristössä liikkuminen on osa katuteatteria. Katuteatterileirin esitysdemo tapahtuu ulkotilassa teatterin läheisyydessä tai osallistujien itse määrittämässä paikassa.

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä


@jklteatteri #jklteatteri

Lippumyymälä
Vapaudenkatu 36
puh. 014 266 0110

Lippumyymälä avoinna
ma-pe klo 12-17
(esitys- ja konsertti-iltoina klo 19 saakka)
la klo 12-19

Ryhmämyynti
(väh. 20 henkilön ryhmät)
puh. 014 266 4175
arkisin klo 16 saakka
teatteri.markkinointi(at)jkl.fi

Jaa sivun sisältö:

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta