Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Ohjelmisto » Vierailut ja yhteistyöt » Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja Luhangassa

Luhangassa yleisötyöntekijät Anna-Leena Järvi sekä Hannu Rantala työskentelevät Tammijärven koulun bändikerholaisten sekä ilmaisuryhmän kanssa. Koululaisten kanssa tehdään uusi versio Keski-Suomen kotiseutulaulusta. Mitkä aiheet näkyvät lasten sanoituksista? Miltä Keski-Suomi kuulostaa vuonna 2017?

Laulun ensisoitto tapahtuu lasten itse esittämänä ja soittamana Luhangan koulun kevät juhlassa 1.6. Sanoitusten lisäksi lapset pääsevät ideoimaan uutta kotiseutulaulua varten kuvattavaa musiikkivideota sekä näyttelemään itse videossa. Laulun äänite sekä musiikkivideo julkaistaan Jyväskylän kaupunginteatterilla Rikotaan rajoja –hankeen päätösjuhlassa, Galleria Keski-Suomessa 26.11.


Rikotaan rajoja -hanke Keski-Suomen kunnissa

Yhdessä tekeminen on yksi Suomi 100-juhlavuoden teemoista. Tätä teemaa Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä OFF/Balance haluavat toteuttaa yhdessä keskisuomalaisten toimijoiden kanssa. Näistä lähtökohdista syntyy yhteisöllisyyttä ja omaehtoista tekemistä juhlistava taidetyöpaja- ja esityssarja Rikotaan rajoja, jossa yhdistyvät eri taiteen tekemisen muodot ja osallistava ja yhteisötaide. Rikotaan rajoja yhdistää tanssia, teatteria, musiikkia, videotaidetta ja yhteisötaidetta. Hankkeen käynnistäjänä ja yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance. Rikotaan rajoja kuuluu myös Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoon.

Hankkeessa toteutetaan viisi pienoisesitystä Keski-Suomen maakunnassa keväällä 2017 ja kolme syksyllä 2017. Jokaisella paikkakunnalla (8 kpl) lähtökohtana on Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöiden ja Off/Balancen koreografin vetämät työpajat, joissa annetaan ääni eri väestöryhmille (nuoret, lapset jne.).

Taiteilijoiden (näyttelijät ja koreografi) ja maakunnallisten osallistujien kohtaaminen synnyttää työpajoissa pienoisesitysten aiheet. Pienoisesitysten sisällöt nousevat työpajoihin osallistuvien omista kokemuksista, ajankohtaisuuksista tai esimerkiksi paikallishistoriasta.

Keväällä 2017 yhteistyökunnat ovat Äänekoski, Saarijärvi, Hankasalmi, Jyväskylä ja Luhanka.

Jyväskylän kaupunginteatterista työskentelyssä ovat mukana näyttelijä, yleisötyöntekijä Anna-Leena Järvi, näyttelijät Jouni Salo, Miikka Tuominen ja Saara Jokiaho sekä puvustajana Outi Kaltiokumpu ja Tanssiryhmä Off/Balancesta koreografi Terhi Kuokkanen.

Rikotaan rajoja Luhangassa
Yhteistyössä Tammijärven koulun bändikerholaisten sekä ilmaisuryhmän kanssa tehdään uusi versio Keski-Suomen kotiseutulaulusta. Laulun ensisoitto tapahtuu lasten itse esittämänä ja soittamana Luhangan koulun kevätjuhlassa 1.6.2017

Lehdistä ja netistä poimittua

"Kotiseutulaulu päivitettiin Tammijärvellä uuteen muotoon"
Joutsan Seutu, 24.5.2017
Lue koko juttu >>

"Taide jalkautuu ympäri maakuntaa 100-vuotiaassa Suomessa"
Radio Kompassi, 12.1.2017
Kuuntele koko juttu >>

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Kahdeksalla Keski-Suomen paikkakunnalla toteutettava yhteistyö

Rikotaan rajoja Luhangassa
Yhteistyössä Tammijärven koulun bändikerholaisten sekä ilmaisuryhmän kanssa tehdään uusi versio Keski-Suomen kotiseutulaulusta.
Laulun ensisoitto tapahtuu lasten itse esittämänä ja soittamana Luhangan koulun kevätjuhlassa 1.6.2017Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta