Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Kaupunginteatteri » Ohjelmisto » Vierailut ja yhteistyöt » Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Rikotaan rajoja -hanke Keski-Suomen kunnissa

Yhdessä tekeminen on yksi Suomi 100-juhlavuoden teemoista. Tätä teemaa Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä OFF/Balance haluavat toteuttaa yhdessä keskisuomalaisten toimijoiden kanssa. Näistä lähtökohdista syntyy yhteisöllisyyttä ja omaehtoista tekemistä juhlistava taidetyöpaja- ja esityssarja Rikotaan rajoja, jossa yhdistyvät eri taiteen tekemisen muodot ja osallistava ja yhteisötaide. Rikotaan rajoja yhdistää tanssia, teatteria, musiikkia, videotaidetta ja yhteisötaidetta. Hankkeen käynnistäjänä ja yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance. Rikotaan rajoja kuuluu myös Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoon.

Hankkeessa toteutetaan viisi pienoisesitystä Keski-Suomen maakunnassa keväällä 2017 ja kolme syksyllä 2017. Jokaisella paikkakunnalla (8 kpl) lähtökohtana on Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijöiden ja Off/Balancen koreografin vetämät työpajat, joissa annetaan ääni eri väestöryhmille (nuoret, lapset jne.).

Taiteilijoiden (näyttelijät ja koreografi) ja maakunnallisten osallistujien kohtaaminen synnyttää työpajoissa pienoisesitysten aiheet. Pienoisesitysten sisällöt nousevat työpajoihin osallistuvien omista kokemuksista, ajankohtaisuuksista tai esimerkiksi paikallishistoriasta.

Keväällä 2017 yhteistyökunnat ovat Äänekoski, Saarijärvi, Hankasalmi, Jyväskylä ja Luhanka. Syksyllä rikotaan rajoja Jämsässä, Keuruulla ja Viitasaarella.

Jyväskylän kaupunginteatterista työskentelyssä ovat mukana näyttelijä/yleisötyöntekijät Anna-Leena Järvi ja Hannu Rantala, näyttelijät Jouni Salo, Miikka Tuominen ja Saara Jokiaho sekä puvustajana Outi Kaltiokumpu ja Tanssiryhmä Off/Balancesta koreografi Terhi Kuokkanen.

Galleria Keski-Suomi esittelee Suomi 100-vuotta juhlavuoden Rikotaan rajoja -projektin satoa Jyväskylän kaupunginteatterissa 26.11.

Keski-Suomen maakunnan alueella kahdeksalla paikkakunnalla toteutetut yleisötyöprojektit valtaavat kaupunginteatterin pienen ja suuren näyttämön. Tule katsomaan, millaisia taideprojekteja vuoden aikana on toteutettu ja heittäytymään kaikkensa antavien esiintyjien kanssa. Tätä on Keski-Suomi vuonna 2017! Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat -projektin toteuttajat: Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssiryhmä Off/Balance yhdessä maakunnallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektia ovat tukeneet Keski-Suomen liitto, Taiteen edistämiskeskus ja Jyväskylän kaupunki.

Iso Galleria - Unelmointia ja ajattomia tarinoita
Suurella näyttämöllä viisi erilaista teosta yhdistyvät kokonaisuudeksi. Unelmointia ja ajattomia tarinoita -näyttämöteoksessa kuullaan nuorten unelmia, ikääntyneiden tarinoita, sahan soittoa, tanssia ja paljon musiikkia. Saarijärvellä toteutettu monitaiteellinen esitys kertoo lasten ja nuorten unelmista satavuotiaassa Suomessa, Hankasalmelta matkaan on tarttunut vanhusten ääniä ja Luhangassa on sävelletty ja sanoitettu Kotiseutulaulu vol. 2. Lisäksi esityksen aikana nähdään otteita Jämsässä syntyneessä joen tarinaan liittyvästä teoksesta ja tervehdys Navikka toimintakeskuksesta Keuruulta. Kokonaisuuden kesto noin 75 minuuttia.


Pieni Galleria - Elämää ja omakuvia
Äänekoskelaisten nuorten kirjoittama ja esittämä Elämä hymyilee, joskus -esitys on etäännytys nuorten omista kokemuksista ihmissuhteissa, pienellä paikkakunnalla asumisesta ja rakkauden kaipuusta. Oma kuva - Kulta-aika –teos on ainutlaatuinen väläys Jyväskylän Glorian monikulttuuristen nuorten ryhmän elämistä. Esityksen lopuksi kuullaan Viitasaaren Tuunarit -ryhmän ääniteos. Teoksia yhdistävät unelmanhäive ja toivo.

Lisätietoa Galleria Keski-Suomesta löytyy täältä >>

Rikotaan rajoja Luhangassa
Yhteistyössä Tammijärven koulun bändikerholaisten sekä ilmaisuryhmän kanssa tehdään uusi versio Keski-Suomen kotiseutulaulusta. Laulun ensisoitto tapahtuu lasten itse esittämänä ja soittamana Luhangan koulun kevätjuhlassa 1.6.2017

Lehdistä ja netistä poimittua

"Kotiseutulaulu päivitettiin Tammijärvellä uuteen muotoon"
Joutsan Seutu, 24.5.2017
Lue koko juttu >>

"Taide jalkautuu ympäri maakuntaa 100-vuotiaassa Suomessa"
Radio Kompassi, 12.1.2017
Kuuntele koko juttu >>

Rikotaan rajoja - taiteilijat jalkautuvat

Kahdeksalla Keski-Suomen paikkakunnalla toteutettava yhteistyö

Syyskaudella rikotaan rajoja Jämsässä, Keuruulla ja Viitasaarella.

Galleria Keski-Suomi esittelee Suomi 100-vuotta juhlavuoden Rikotaan rajoja -projektin satoa kaupunginteatterin näyttämöilla sunnuntaina 26.11. Tule kannustamaan oman paikkakuntasi osallistujia! Tutustu Galleria Keski-Suomeen täällä>>Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta