Suoraan sisältöön

Annu Sankilampi

Erityisen äiti

Erityisen äiti on näyttelijä Annu Sankilammen omakohtainen esitys kehitysvammaisen lapsen äitiydestä 15 vuoden ajalta. Esityksessä risteää välähdyksenomaisesti nykyhetki ja päiväkirjamerkinnät äitiyden alkumetreiltä.

Päiväkirja 19.1.2001: “Eilen minulle syntyi pieni poika. Hän painoi syntyessään 3440 grammaa. Kuten elämässä muutenkin, ei nytkään mennyt mikään niin kuin olin ajatellut. Pikkuinen on nyt teho-osastolla tarkkailtavana. En ehtinyt nähdä lasta ollenkaan. Onneksi pieni rääkäisi tai paremminkin nyyhkäisi ennen kun se vietiin, kuulin sentään äänen. Kun lapsi vietiin heti pois en ehtinyt tajuta että olen tuon pienen pojan äiti.”

Tänään: “Poika pötköttelee sohvalla, minä hoidan hänen jalkojaan. Ensin putsataan kostealla pumpulilla, sitten leikataan kynnet ja nyprätään varpaita. Lopuksi rasvataan ja hierotaan. Poika nauttii. Hänen silmänsä ovat puoliummessa. Kuola valuu rennosti suupielestä. Vaikea uskoa, että tämä on se sama poika kenen kanssa tappelin tänään. Kenen päällä istuin ja pitelin käsistä, ettei hän pääse vahingoittamaan minua. Me tässä sohvalla. Minä ja poikani. En haluaisi olla missään muualla.”

Vain nämä kaksi esitystä


Ke 17.5. klo 19
To 18.5. klo 19

Ajantasaisin paikkatilanne löytyy Lippupisteen sivuilta >>

Katsojien kertomaa

"Koskettava ja ajatuksia herättävä esitys äitiyden kasvavasta haasteesta. Henkilökohtaiseen aiheeseen perustuvan esityksen kerronta on taitavaa teatteria, Annu Sankilammen heittäytyminen valon ja varjon vaihteluun täynnä lämpöä ja läsnäoloa. Pieni suuri esitys julistaa elämän syvää ymmärtämistä sen koko kirjossa ja samalla teatterin voimaa tämän tärkeän viestin välittäjänä."
Dramaturgi-ohjaaja Aila Lavaste

"En ladannut mitään ennakko-odotuksia esitykselle ja olin jopa hieman skeptinen sen suhteen miten tällaisesta aiheesta saisi tehtyä tanssia ja liikettä sisältävän esityksen. Kyllä saa. Annu Sankilampi teki parasta draamaa ikinä."
Ystävänblogi, 22.6.2016
Lue koko kirjoitus >>

Lehdistä ja netistä poimittua

"Kehitysvammaisen äiti Annu Sankilampi ei jaksa rakastaa, jos uupumus vie voimat"
Anni Peltola, Kotivinkki, 9.11.2016
Lue koko artikkeli >>

Erityisen äiti

Monologi kehitysvammaisen lapsen äitiydestä

Ke 17.5. ja to 18.5. klo 19, pienellä näyttämöllä

Esityksen kesto n. 45 min, ei väliaikaa

Liput 15 € / 15 € / 12 €
Lippupisteeltä lippuja ostettaessa niihin lisätään toimitusmaksu.

R-kioskilta lippuja ostettaessa tapahtumanumero on 115121

Käsikirjoitus, ohjaus & lavalla Annu Sankilampi
Musiikki Piia Sairanen
Tekniikka Mikko Kokki

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta