Suoraan sisältöön

Teatteritiistait

Yleisön ja teatterintekijöiden kaikille avoin kohtauspaikka, kaiken kansan olohuone: taiteilijatapaamisia, alustuksia, mielenkiintoisia vieraita! Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan vapaamuotoisesti kiinnostavista aiheista. Teatteritiistain aihe kumpuaa yleensä teatterin ohjelmistossa olevista esityksistä, ja keskusteluun osallistuu eturivin taiteilijoitamme ja alansa huippuasiantuntijoita. Teatteritiistai pidetään yleisölämpiössä Teatteriravintolassa (ellei toisin mainita) ja sinne on vapaa pääsy!


12.1. 2016 klo 19
Katoava maa -teemailta: Äidilläni on alzheimer – sairastuneen omaisen kokemus

Muistisairauksista sanotaan, että ne ovat armollisia sairastuneelle, mutta raskaita omaiselle. Muistisairaiden määrän lisääntyessä yhä useampi omainen auttaa muistisairasta läheistään päivittäisissä asioissa. Miten sovittaa yhteen oma arki ja äidin avuntarve, joka lisääntyy sairauden myötä? Muistisairaus on aina haaste koko perheelle. Myös sairastuneen lapset joutuvat suurten muutosten ja luopumisten eteen sekä käyvät usein läpi melkoisen tunteiden ja reaktioiden skaalan. Miltä tuntuu kun oma äiti sairastuu? Keskustelun alustuksena kuulemme muistisairaan omaisen kokemuspuheenvuoron. Keskustelussa on mukana myös Keski-Suomen Muistiyhdistyksen työntekijä. Tilaisuus järjestetään yhdessä Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kanssa.


23.2. 2016 klo 19
Elämänmeno -teemailta

FT, tutkijatohtori Antti Malinen Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitokselta kertoo sodanjälkeisen Suomen henkisestä ilmastosta ja perheiden sosiaalihistoriasta rauhaan paluun aikakaudella. Lisäksi hän kertoo lokakuussa alkaneen muistitietokeruun tuloksista ja pohtii, ovatko esim. uudet muistot tuoneet joitakin uusia näkökulmia sodanjälkeiseen perhe-elämään.


15.3. 2016 klo 19
Teatterin johtaminen – luovuuden mahdollistamista odotusten ristiaallokossa?

Miten johtaa moniammatillista, riskibisnekseksi luonnehdittavaa mutta samalla julkistaloudellista organisaatiota, jonka perustehtävä on tuottaa taiteellisia elämyksiä? Aiheesta keskustelevat haasteen juuri vastaanottanut, Jyväskylän kaupunginteatterin uusi teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, ex-teatterinjohtaja, dramaturgi Aila Lavaste, joka pohtii esitettyjä kysymyksiä kirjassaan Vieraassa takissa (Like 2015) sekä asiantuntijana työ- ja organisaatiopsykologi Risto Puutio. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Metanoia Instituutin kanssa.

Yleisö voi etukäteen lähettää teatterinjohtamiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostitse teatteri.yleisotyo@jkl.fi26.4. 2016 klo 19
Nummibodarit -teemailta

Nummibodarit (ensi-ilta 2.4.2016) on riemukkaan railakas sovitus Aleksis Kiven rakastetusta näytelmästä Nummisuutarit. Sakari Hokkasen dramatisoimassa ja ohjaamassa näytelmässä eletään kuvitteellista lähitulevaisuutta ja Suomessa on palattu kertarysäyksellä takaisin vanhoihin hyviin aikoihin. Suomi on taas sama Impivaara kuin Aleksis Kiven aikoihin niin henkisiltä arvoiltaan, taloustilanteeltaan kuin valtiomuodoltaankin. Niin muuttuu maailma Eskoni, mutta perusasiat pysyvät silti samoina: pienet ihmiset uskovat itsestään suuria, haaveilevat suuresta rakkaudesta ja suuresta rikkaudesta.

Nummibodarit-teemailta nostaa tarkasteluun suomalaisuuden, mutta illan tarkempi sisältö julkistetaan keväällä.


Menneiden Teatteritiistaiden satoa

Työhyvinvoinnin ja ihmisten johtamisen professori Marja-Liisa Manka vieraili Teatteritiistaissamme 25.10.2011. Mankan luento on ladattavissa PDF-muodossa tästä >>

Lisätietoja Teatteritiistaista ja muista yleisötapahtumista
Teatterikuraattori Antti Niskanen
p. (014) 266 1925, 050 413 8027
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä

Lippumyymälä
Vapaudenkatu 36
puh. 014 266 0110

Avoinna
ti-pe klo 14-19
la klo 12-19
Puhelinpalvelu aukeaa ti-pe jo klo 13

Lippuja voi ostaa myös Lippu.fi-sivustolta ja Lippupisteen toimipaikoista kautta maan.

Ryhmämyynti
(väh. 20 henkilön ryhmät)
puh. 014 266 4175
arkisin klo 16 saakka
teatteri.markkinointi(at)jkl.fi

Jaa sivun sisältö:

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta