Suoraan sisältöön

Aki Kaurismäki

Kauas pilvet karkaavat

Kauas pilvet karkaavat, kuva Jiri Halttunen

Liput 26 € / 24 € / 18 €

Kauas pilvet karkaavat luo lämpimän katseen kohti ihmistä. Tarinan päähenkilöt, ravintolan hovimestari Ilona sekä bussikuski Lauri, ovat aviopari, jotka elävät vaatimatonta mutta onnellista arkea. Heidän elämänsä saa uuden suunnan, kun suhdannevaihteluiden seurauksena molemmat menettävät työnsä. On arvioitava uudelleen paikkansa yhteiskunnassa, jota talouden tuulet riepottelevat.

Esitys kuvaa ihmisiä Kaurismäkeläisellä nostalgialla, joka on tunnistettavaa ja samalla armollista. Näytelmän ihmisissä elävät toivo, arvokkuus ja ylpeys, jotka kantavat heitä arjen kaamoksen läpi. Kauas pilvet karkaavat on tarina unelmista ja kyvystä luottaa omaan itseensä ja ympäröiviin ihmisiin tilanteessa, jossa yhteiskunnan rattaat narisevat.

Esityksessä visuaalisesti puhuttelevat näyttämökuvat täydentyvät musiikilla ja laulunumeroilla, joissa kuullaan niin jazzia, tangoa kuin iskelmääkin tunteikkaasti tulkittuna. Näiden voimasta naiivit ja rakastettavat hahmot nousevat arjesta pilviin saakka. Kaiken alla on viiltävän tarkka kuvaus ihmisistä kokemuksineen ja tunteineen – ihmisistä, jotka saavat tämän esityksen kautta kasvot ja äänen.

Kansainvälisesti palkittu elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on ilahduttanut ja koskettanut yleisöä elokuvillaan ympäri maailmaa 80-luvulta lähtien. Jyväskylän kaupunginteatterilla on nyt kunnia tarjota yleisölleen mahdollisuus sukeltaa Kaurismäkeläiseen nostalgiseen realismiin, jossa eri aikatasot, mukavat ihmiset ja lurjukset kohtaavat ja elävät arkisten tähtien tuikkeessa.

Kuvia Kauas pilvet karkaavat -esityksestä

Kuvaaja: Jiri Halttunen
Painokelpoiset kuvat lehdistön käyttöön kuvapankissa >>

Viimeiset esitykset keväällä 2017

To 16.03. 12:00
La 18.03. 19:00
To 23.03. 19:00 S

La 01.04. 19:00
La 08.04. 13:00 S
La 22.04. 19:00

La 06.05. 13:00
La 13.05. 19:00 S, viimeinen esitys

Ajantasaisin paikkatilanne löytyy Lippupisteen sivuilta >>

S:llä merkityt esitykset ovat S-Etuesityksiä, joissa S-Etukortilla 4 €:n alennus peruslipun hinnasta. Lipun voi lunastaa ainoastaan teatterin lippumyymälästä S-Etukorttia näyttämällä.

Kauas pilvet karkaavat -esityksen traileri

Kauas pilvet karkaavat -esityksen teaser

Eturivin Kunkun Blogi

Katsojien kertomaa

"Kävin tänään 23.3 katsomassa "Kauas pilvet karkaavat". Ai että minä tykkäsin. Odotin tylsää kaurismäkeläisyyttä, mutta eipä ollutkaan. Hienot lavasteet, erityisesti varjokuvien käyttö. Jouni Innilän laulama "Kuumat tuulet" osui ja upposi. Hieno tulkinta. Erityiskiitokset siis hänelle ja toiselle kestosuosikilleni Joni Leponiemelle. Vielä kerran kiitos hienosta esityksestä."
Katsojapalaute 24.3.2017

"Kauas pilvet karkaavat 18.2.: LOISTAVAA HIENO ESITYS!"
-Katsojapalaute

"Kauas pilvet karkaavat eilen: Mahtava teatterikokemus. Värit, valot, koko näyttämön hyväksi käyttö, laulut ja nayttelijäsuoritukset, perfect. Kokemus tuntuu vielä Tänäänkin. Upea rohkea toteutus."
- Katsojapalaute Facebookissa

"Syntyi teatteria, joka koskettaa, aivan uutta ja erilaista, sortumatta kikkailuun. Suolainen vana poskipäillä todisti taiteen painovoimaa ja hätkähdyttävän teatteriesityksen onnistumista."
Mielipidekirjoitus Keskisuomalaisessa 1.2.2017
Lue koko kirjoitus >>

"Nautimme hyvästä ammattiesityksestä, mikä ei hyvyydestään huolimatta ole vailla sykkivää draamaa ja ajankohtaisuutta."
- Katsojapalaute Facebookissa

"Huikea teos! Upeasti Kaurismäkeläistä! Ne valot, ne varjot, ne lavasteiden leikit."
- Katsojapalaute Facebookissa

"En uskonut miten "ankeasta" elokuvasta saadaan niin nautittava, naurattava, runollinen ja niin elämänmakuinen tähänkin päivään. Ja kun uutisissa ja elämässäkin on harmaata; onnellinen loppu tulee tarpeeseen."

- Katsojapalaute Facebookissa

Kriitikeistä koottua

"Se, että elokuva ja teatteri lainaavat kertomuksia toisiltaan, ei ole harvinaista. Harvinaislaatuista on kuitenkin Jyväskylän kaupunginteatterin tapa käydä tätä vuoropuhelua uudella, raikkaalla tavalla."
Laura Kuivalahti, Maaseudun tulevaisuus, 13.2.2017
Lue koko arvostelu >>

"Kaupunginteatterin Kauas pilvet karkaavat on kulttuuriteko. -- Kuosa ja koreografi Anna Maria Häkkinen ovat luoneet ilmavan ja kuulaan, toivoa mukanaan kuljettavan teoksen, joka on kaunis kuin koru ja tarjoaa itsensä katsottavaksi sellaisenaan, ilman saarnaa ja julistamista."
Siru Kovala, Suur-Jyväskylän lehti, 8.2.2017
Lue koko arvostelu >>

"Karmo Menden lavastus ja valosuunnittelija (oikeammin valotaiteilija) Tuukka Toijanniemen visuaalisuutta pursuttavat toteutukset luovat niin ikään aivan oman maailmansa. Poissa ovat Kaurismäen ankeat interiöörit, tilalla valoverhon, väriloiston ja varjojen mestarillinen ensemble, jota täydentää Anna Maria Häkkisen väkevä koreografia. -- Kauas pilvet karkaavat on hivelevän kaunis tarina niin visuaalisesti, musiikillisesti kuin sanomaltaankin."
Jorma Pollari, Keskisuomalainen, 23.1.2017
Lue koko arvostelu >>

Lehdistä ja netistä poimittua

"Rakkautta, itkua ja vähän komediaa - Jyväskylän kaupunginteatterin Kauas pilvet karkaavat -esityksen jälkeen ei aplodeja säästelty."
Essi Rikama, Kottiin!, 1.4.2017
Lue koko juttu (PDF) >>

"Usein tuntuu, että toivoa on nyt kovin vaikea löytää. Lohdullisuuteen kuitenkin törmäsin itse vastikään Jyväskylän kaupunginteatterissa. Se tuli eteeni näytelmässä Kauas pilvet karkaavat. Katsojat saivat mitä tuskin rohkenivat – tai edes muistivat – tilata: levollista luottamusta tulevaan ankeista uutisista ja vastoinkäymisistä huolimatta."
Anita Kärki, Keskisuomalainen, 4.2.2017
Lue koko juttu >>

"Selvitään välittämällä - Aki Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat nähdään näytelmänä Jyväskylän kaupunginteatterissa."
Tomi Tuomaala, Keskisuomalainen, 15.1.2017
Lue koko juttu (JPG) >>

Kauas pilvet karkaavat

Tarina välittämisestä ja toivosta

Ensi-ilta la 21.1.2017 suurella näyttämöllä

Esityksen arvioitu kesto 2 h 15 min, sisältäen väliajan

Liput 26 € / 24 € / 18 €
Lippupisteeltä ostettaviin lippuihin lisätään palvelumaksu

R-kioskilta lippuja ostettaessa tapahtumanumero on 114396

Alkuperäisteksti Aki Kaurismäki
Sovitus ja ohjaus Jarno Kuosa (vier.)
Musiikin suunnittelu ja sovitukset Lasse Hirvi
Lavastus- ja pukusuunnittelu Karmo Mende
Koreografia Anna Maria Häkkinen (vier.)
Valosuunnittelu ja projisoinnit Tuukka Toijanniemi
Äänisuunnittelu Mika Filpus

Rooleissa
Maija Andersson, Jukka-Pekka Mikkonen, Henri Halkola, Anneli Karppinen, Hannu Hiltunen, Jouni Innilä, Joni Leponiemi, Saara Jokiaho, Taina Reponen ja Mutabazi Ndiyunze

Suomi Finland 100

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta