Suoraan sisältöön

Esteettömyys

Jyväskylän teatteritalo on valmistunut vuonna 1982, jolloin ei vielä kiinnitetty huomiota esteettömyyteen. Pyrimme kuitenkin koko ajan parantamaan myös erityisryhmien pääsyä teatteriimme.

Pyörätuolilla liikkuminen

Suurella näyttämöllä on neljä pyörätuolipaikkaa. Pyydämme teitä varaamaan pyörätuolipaikat etukäteen teatterin lippumyymälästä. Pyydämme pyörätuolilla liikkuvia käyttämään ainoastaan teatterin pääovea, Vapaudenkatu 36.
Ala-aulassa olevat vahtimestarit kuljettavat teidät noin kolmekymmentä metriä pitkiä käytäviä hissille ja sieltä suuren näyttämön katsomoon. Pyörätuolilla ei pääse kulkemaan katsomoon itsenäisesti.

Pienen näyttämön katsomoon mennään sisääntuloaulan oikealta puolelta luiskaa pitkin. Pyörätuolilla liikkuvat voivat ottaa mukaansa avustajan, jonka lippu on ilmainen.

Induktiosilmukka

Suurella näyttämöllä on käytössä induktiosilmukka. Kertokaa lippumyymälässä asioidessanne induktiosauvan tarpeesta. Lipunmyyjät varaavat teille liput niiltä paikoilta, jossa kuuluvuus on parhain induktiosauvaa käytettäessä.
Induktiosilmukan parhaat kuuluvuusalueet löytyvät täältä >>

Kuvailutulkkaus

Suurella näyttämöllä on mahdollista erikseen sopien käyttää kuvailutulkkaajaa. Teatterilla ei ole omaa kuvailutulkkaajaa, eikä tulkkauslaitteita, joten ryhmän tulee varata sekä laitteet että tulkkaaja itse. Kuvailutulkkauksen järjestäminen vaatii teatterilta erityisjärjestelyjä , joten kun kuvailutulkkaaja on valittu, tulee välittömästi ottaa yhteyttä tiedottaja Sirkka Helkeen käytännön järjestelyistä sopimiseksi. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla sirkka.helke@jkl.fi tai p. 050 340 7293.
Kuvailutulkkausta tarvitsevan ryhmän saapumisaika teatterille sovitaan erikseen.

Viittomakielinen tulkkaus

Molemmilla näyttämöillä on mahdollista erikseen sopien käyttää viittomakielen tulkkeja. Viittomakielen tulkit ovat katsomossa joko oikealla tai vasemmalla puolella, riippuen esityksen ylöspanosta.
Tulkkeja ei koskaan sijoiteta keskelle katsomoa. Katsojan/katsojaryhmän tulee kertoa etukäteen lippumyymälässä viittomakielen tulkkien käyttämisestä, jotta lipunmyyjät voivat laittaa katsojan/ryhmän parhaalle mahdolliselle paikalle suhteessa tulkkeihin. Tulkkien käyttäminen vaatii teatterilta erityisjärjestelyjä, joten kun viittomatulkki on valittu, tulee välittömästi ottaa yhteyttä tiedottaja Sirkka Helkeen käytännön järjestelyistä sopimiseksi. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla sirkka.helke@jkl.fi tai p. 050 340 7293.

Tulosta teksti (PDF) täältä >>

Päivitetty 21.3.2017/sh

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä


@jklteatteri #jklteatteri

Lippumyymälä
Vapaudenkatu 36
puh. 014 266 0110

Lippumyymälä avoinna
Ma-pe klo 12-17,
(esitys- ja konsertti-iltoina klo 19 saakka),
la klo 12-19, su suljettu

Lippumyymälän ollessa suljettu, lippuja voi ostaa osoitteesta www.lippu.fi

Ryhmämyynti
(väh. 20 henkilön ryhmät)
puh. 014 266 4175
arkisin klo 16 saakka
teatteri.markkinointi(at)jkl.fi

Lue Eturivin Kunkun blogia

Anna palautetta!

Tilaa uutiskirjeemme!

Taidetestaajat

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta