Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107

Henkilökohtaiset puhelinnumerot neuvonta
Laulainen Aila p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (5.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

Yleisöluennot syksy 2016

Jyväskylän kansalaisopistossa järjestetään koko lukuvuoden ajan useita yleisöluentoja, joihin on aina vapaa pääsy. Luentoja järjestetään mm. historiaan ja kulttuuriperintöön, kuvataiteisiin, ympäristöön sekä terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Olet lämpimästi tervetullut opistomme yleisöluennoille!

Ympäristö

Kohti kestävää tulevaisuutta

Jyväskylän kansalaisopisto sai kestävän kehityksen sertifikaatin keväällä 2016. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen merkitsee yhä määrätietoisempaa vastuunottoa ihmisistä ja ympäristöstä. Järjestämme lukuvuoden aikana useita tähän teemaan liittyviä luentoja muun muassa ympäristöaiheista ja seudullisesta kulttuuriperinnöstämme.

Sähköpyöräillen eteenpäin!
20.9. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Anna Sarkkinen, koordinaattori, JAPA ry
Tomi Rossi, koulutusohjaaja, Liikenneturva

Kokemuksia ja tietoa sähköpyöräilystä ja uusista sähköisistä kulkupeleistä. Sähköpolkupyörät ovat rantautumassa vauhdilla myös Suomeen. Mikä on sähköpyörä? Kannattaako sellainen hankkia ja mitä hankinnassa kannattaa huomioida? Entä mitä muita sähköisiä liikkumisvälineitä on nykyään markkinoilla sähköpyörien lisäksi? Luennolla on luvassa käytännönläheistä tietoja ja kokemuksia sähköpyöräilystä ja erilaisista sähköpyöristä.

Lisätiedot: Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen@jkl.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, JAPA ry:n Viisaan liikkumisen edistämishanke

Valtakunnallinen vihervuosi 2016

Vihervuosi on valtakunnallinen teemavuosi, jonka tavoitteena on innostaa ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan oman lähiympäristönsä hyväksi. Tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia. Kansalaisopistossa järjestetään vihervuoden kunniaksi kaksi luentoa, joilla nostetaan esille vihervuoden teemoja. Pääteemana vihervuonna on 'kestävä suomalainen maisema', jota jokainen voi vaalia myös omalla pihallaan. Kestävyyteen kuuluu olennaisesti myös viheralueiden ja puistojen hyvinvointia edistävät vaikutukset. Lisätietoa vihervuodesta: www.vihervuosi.fi

Luova ja luonnonmukainen piha
27.9. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Tommi Heinonen, maisema-arkkitehti

Luennolla kerrotaan, miten omaa pihaa voisi miettiä uudella tavalla. Luennosta saa ideoita puutarhan luoviin ratkaisuihin. Luovuuden ja kauneuden lisäksi samat ratkaisut on mahdollista toteuttaa siten, että pihasta saadaan paremmin erilaisia tarpeita palveleva ja samalla luontoa rikastuttava.

Kaupunkiluonnon merkitys hyvinvoinnille
4.10. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Kirsi Salonen, ekopsykologi

Luennolla kuulet, mikä on viheralueiden merkitys ihmisten hyvinvoinnille, miten kaupunkiluonto vaikuttaa ihmiseen ja kuinka kaupungin viheralueita tulisi kehittää, että ne tukisivat hyvinvointia entistä paremmin. Ennen varsinaista luentoa viivähdetään hetki Kirkkopuistossa kokemassa aihetta käytännössä. Tapaaminen on klo 17.30 kaupunginkirkon ovien edustalla. Osallistuminen maasto-osuuteen ei ole välttämätöntä.

Lisätiedot: Mervi Vallinkoski, maisema-arkkitehti, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5060
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut

Kuvataide

Nykytaide kohtaa taidehistorian

Jyväskylän taidemuseossa on esillä 7.10.2016 alkaen 14. kansainvälinen grafiikkatriennaali Graphica Creativa, jonka teemana on nykygrafiikka ja taidehistoria – a Present to the Past. Viiva nousee teoksissa tärkeäksi tekijäksi. Se ei näy ainoastaan grafiikassa, vaan myös piirustuksissa, kuvakudoksissa sekä teoksissa, jotka ovat graafisen kuvan, maalauksen ja kolmiulotteisen ilmaisun välimaastossa. Näyttelyyn on kutsuttu graafikoita Ranskasta, Yhdysvalloista, Belgiasta, Ruotsista, Puolasta ja Suomesta. Nykytaitelijoiden teosten rinnalla esitellään vanhojen mestareiden, kuten Goyan, Dürerin ja Piranesin grafiikkaa.

Jyväskylän taidemuseon ja kansalaisopiston järjestämä luentosarja taustoittaa näyttelyn teemoja.

Introduction to the History of the Print: from Prehistoric to Modern Period
13.10. to 16.30–18.00
Jyväskylän taidemuseo
Rita Vargas, taidegraafikko, tohtoriopiskelija, PhD student

This lecture is focused on providing to an international audience an enthusiastic overview of the history of the print, starting from its first image makers, until the modern period. From a chronological order, it explores how key figures and remarkable artworks, contributed for the development of printmaking techniques and styles, in association with major historical events.

Sota ja kauhu kuvataiteessa
27.10. to 16.30–18.00
Jyväskylän taidemuseo
Annika Waenerberg, taidehistorian professori

Taiteilijat ovat toisinaan kuin nuorallakävelijöitä tasapainoillessaan fantasioiden, moraalin, sarkasmin ja todellisten kauhukuvien välillä. Esimerkiksi Francisco Goya (1746–1828) kuvasi 30-vuotisen sodan julmuuksia tunnetussa grafiikan sarjassaan Sodan kauhuja, joka on yhä ajankohtainen teema.

Taidehistoriallinen kerroksellisuus
3.11. to 16.30–18.00
Jyväskylän taidemuseo
Ville Lukkarinen, taidehistorian professori

Taide on sidoksissa omaan aikaansa, mutta nykygrafiikastakin löytää tulkintoja, kommentteja ja viittauksia taiteen historiaan, muihin taiteilijoihin tai yksittäisiin teoksiin. Millainen on taiteen kuvallinen työkalupakki?

Lisätiedot: Seija Heinänen, suunnittelija, Jyväskylän taidemuseo, p. 014 266 4394
Järjestäjät: Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän kansalaisopisto

Historia ja kulttuuriperintö

Näin luotiin Suomi

Historian ja etnologian laitoksen tutkijayhdistys ottaa varaslähdön Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen yleisöluentosarjallaan Näin luotiin Suomi. Suomi ei syntynyt itsenäistymisvuonna 1917, ei senaatin päätöksellä eikä Venäjän armosta. Sen synty ei myöskään ole suoraviivaisen kehityksen tulos, vaan taustalla on lukuisia poliittisia, taloudellisia, ja kulttuurisia pohjavirtoja: päällekkäisiä, limittäisiä, jopa keskenään ristiriitaisia. Vuosisatojen kuluessa ne kaikki ovat kuitenkin jättäneet jälkensä siihen, mikä nykyään Suomena ja suomalaisuutena tunnetaan. Luentosarjassa seurataan näitä pohjavirtoja 1500-luvulta nykypäivään uusimman tutkimuksen valossa.

Kirkko valtion rakentajana
1.11. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Mikko Hiljanen, FM ja Joonas Tammela, FM

Varhaismodernina aikana (1500–1800) uskonto, valta ja politiikka olivat tiukasti yhteen kietoutuneet: yhtä ei voi täysin ymmärtää ilman toisen huomioonottamista. Minkälainen rooli luterilaisella kirkolla oli tuona aikana ruotsalaisen valtion ja siihen kuuluneen Suomen rakentajana?

Valtion rooli kasvaa – terveydenhoito ammattimaistuu
15.11. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Petteri Impola, FM ja Saara-Maija Kontturi, FM

Kenen puoleen perinteisesti käännyttiin, kun tarvittiin apua synnytyksessä tai sairauden kohdatessa? Miten tilanne muuttui, kun valtio alkoi ottaa terveydenhuoltoa haltuunsa ja kuinka se tapahtui? Miten hoidontarjoajiin suhtauduttiin eri kansanryhmissä? FM Petteri Impola kertoo vanhasta parantaja- ja kätilöperinteestä 1600-luvulla ennen valtiollista koulutusta. FM Saara-Maija Kontturi siirtää huomion terveydenhoidon ja lääkärilaitoksen ammattimaistumiseen 1700- ja 1800-luvulla.

Modernisaation kasvukivut
22.11. ti 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Riina Turunen, FM ja Konsta Kajander, FM

Yhteisön rakennuksesta yksilöiden romahdukseen - modernisoituvan Suomen kasvukipuja. Miten kansa suhtautui kansakunnan rakentamiseen? Keitä olivat taloudellisen menestystarinan hämärään jääneet epäonnistujat? FM Konsta Kajander tarkastelee esityksessään maaseutukirjeenvaihtajia ja suomalais-kansallisesta kansakunnan rakentamisesta käytyä keskustelua 1800-luvun puolivälin sanomalehdistössä. FM Riina Turunen tarkastelee esityksessään taloudellisen kehityksen kauden tarinasta sivuun jääneitä konkurssintekijöitä ja näiden julkisuutta sanomalehdistössä autonomian aikana.

Lisätiedot: FM Ville Häkkinen, p. 040 805 4806, ville.m.hakkinen@student.jyu.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Historian ja etnologian laitoksen tutkijat ry

Kylä tutuksi

Luentosarjassa pohditaan Jyväskylän kaupungin ja seudun menneisyyttä ja tulevaisuutta eri näkökulmista. Luennot avaa Jyväskylä Seuran puheenjohtaja Mirja Knuuttila.

Yliopiston vanha kampus
20.9. ti 18.00–19.30
Pirjo Vuorinen, museonjohtaja

Kävely yliopiston vanhalla kampuksella. Lähdemme Pirjo Vuorisen opastuksella kampuskierrokselle yliopiston kirjaston edestä klo 18.00. Sateen sattuessa Pirjo Vuorinen opastaa meidät kuvin kierrokselle Keski-Suomen museon auditoriossa.

Suomesta löydetyt säiläkirjoitusmiekat
8.10. la 13.00–15.00
Keski-Suomen museo
Mikko Moilanen, FT

Mikko Moilanen on väitellyt tohtoriksi Suomen alueelta löydetyistä säiläkirjoitusmiekoista. Pitkään uskottiin, että nämä miekat ovat peräisin Manner-Euroopasta. Moilanen on tullut siihen tulokseen, että näitä miekkoja on valmistettu myös Suomessa. Säilämiekat olivat ylivertaisia nuoremmalla rautakaudella. Tilaisuudessa on nähtävillä viikinkimiekkoja. Kahvitarjoilu.

Lapsuus, nuoruus, hyvä aikuisuus
25.10. ti 18.00–19.30
Keski-Suomen museo
Kirsti Karila, varhaiskasvatuksen professori
Matti Salmi, valokuvaaja

Minkälainen on lapsuus ja nuoruus, joista seuraa hyvä aikuisuus? Voiko sitä määritellä? Mikä on yhteiskunnan tehtävä hyvän aikuisuuden saavuttamiseksi? Kirsti Karila johdattelee aiheeseen, minkä jälkeen tutustumme alahallissa olevaan valokuvanäyttelyyn. Esillä on lapsiaiheisia kuvia Matti Salmen mielikuvista vuosilta 1957–1990 otsikolla ’Lasten on tulevaisuus’.

Yrjö Blomstedt, arkkitehti ja kansatieteilijä
15.11. ti 18.00–19.30
Keski-Suomen museo / auditorio
Helena Lonkila, FT

Helena Lonkila kertoo Yrjö Blomstedtista ja hänen tutkimusmatkoistaan Kainuussa. Yrjö Blomstedt vaikutti Jyväskylässä seminaarin opettajana ja hän suunnitteli tänne useita rakennuksia, joista tunnetuin on Villa Rana vanhan kampuksen alueella.

Minun Jyväskyläni
13.12. ti 18.00–19.30
Keski-Suomen museo / auditorio
Jukka Tikkanen, arkkitehti

Jukka Tikkanen kertoo suunnittelemistaan rakennuksista Jyväskylässä ja muuallakin maailmassa. Tikkanen peruskorjaa paraikaa Schaumannin linnaa ja saamme kuulla myös linnan tämänhetkisestä tilanteesta.

Lisätietoja: Mirja Knuuttila, puheenjohtaja, Jyväskylä Seura ry, p. 040 723 7363
Järjestäjät:
Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylä Seura ry, Keski-Suomen museo

Tekstiili-ilmaisu

Plants, People and Place - the Spanish Basketmaking Tradition / Kasveja, ihmisiä ja paikkoja - espanjalaisen korinpunonnan traditio
kansalaisopisto / luentosali 1
2.9. pe klo 18.00–19.30
Tim Johnson, taiteilija ja punoja

Basketmaking in Spain is perhaps one of the most diverse traditions in Europe, demands from agriculture, fishing and domestic life have been met by basket makers over hundreds of years. Regional variations in climate dictate local vegetation and the materials available for weaving, this talk explores this theme and looks at how basketry survives today.

Espanjalainen korinpunonta on ehkä yksi monipuolisimmista perinteistä Euroopassa. Korinpunojat ovat satoja vuosia tyydyttäneet maanviljelyksen, kalastuksen ja kotitalouksien tarpeet. Ilmaston alueellinen vaihtelu määrittää paikallisen kasvillisuuden ja punontaan tarjolla olevat materiaalit. Tämä esitys tarkastelee tätä teemaa ja pohtii, kuinka punonta selviytyy nykypäivänä. Luento pidetään englanniksi.

Kauneuden paino – kankaanpainanta näyttämöpuvuissa
12.10. ke 17.30–19.00
Suomen käsityön museo
Pasi Räbinä, pukusuunnittelija

Luennoitsija esittelee useiden näyttämöproduktioiden kautta erilaisilla painokangasmenetelmillä toteutettuja näyttämöpukuja ja kankaita. Hän kertoo ja näyttää esimerkein käyttämiään painokangastekniikoita sekä pohtii materiaalin merkitystä pukusuunnittelijan suunnitteluprosessissa.

Inspiroiva matka illuusioon
23.11. ke 17.30–19.00
Suomen käsityön museo
Karmo Mende, lavastaja ja pukusuunnittelija

Viron taideakatemiasta valmistunut ja parhaillaan Jyväskylän kaupunginteatterissa lavastajana työskentelevä Karmo Mende kertoo lavastajan työstään niin teatteri-, ooppera- kuin TV-produktioissa. Kaikissa on kyse illuusion luomisesta, jolloin materiaalit ja tekniikat on keksittävä aina uudelleen.

Lisätiedot: Raija Manninen, museolehtori, Suomen käsityön museo, p. 014 266 4376, raija.manninen(at)jkl.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Suomen käsityön museo, Jyväskylän aikuisopisto

Terveys ja hyvinvointi

Senioreiden terveysliikuntapäivä
1.9. to 10.00–14.00
Jyväskylän pääkirjasto / Minnansali

Liikuntapäivä on senioreiden omahoitopäivä. Tarkoituksena on antaa kotiohjeita arkiliikkumiseen senioreiden toimintakyvyn ja kunnon ylläpitämiseksi tai parantamiseksi. Luento klo 13–14 ’Lääkkeet ja liikunta – olisiko liikunnan avulla mahdollisuus vähentää lääkkeiden syöntiä?’ Mitä vaikutuksia liikunnalla on esimerkiksi unen laatuun?

Lisätiedot: Kirsi Pelo-Arkko, p. 014 266 4265
Järjestäjät: Jyväskylän liikuntapalvelut, Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto

Ikäihmisen palvelupäivä
Korpilahden seurakuntatalo
ke 10.00–13.00
14.9., 16.11. ja 14.12.

Viihdymme yhdessä ajankohtaisten aiheiden äärellä. Lopuksi nautimme omakustanteisen lounaan. Ei ennakkoilmoittautumista eikä kurssimaksua. Kokoonnumme syyslukukauden aikana seurakuntatalolla kolme kertaa. Kevään 2017 kokoontumiset ilmoitetaan kevätlukukauden ohjelmassa.

Lisätietojat: Sini Louhivuori, p. 014 266 4087, sini.louhivuori(at)jkl.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän kulttuuripalvelut, Jyväskylän seurakunta

Ikäihmisen palvelupäivä
Luhangan vanhainkoti
ti 12.00–15.00
11.10., 15.11. ja 13.12.

Viihdymme yhdessä ajankohtaisten aiheiden äärellä. Tiistaina 11.10. aiheena on Muista muisti. Aiheesta kertoo kehittämispäällikkö Ulla Halonen Keski-Suomen Muistiyhdistyksestä. Tiistaina 15.11. fysioterapeutti Tiina Tammelin ohjeistaa, mitä ovat kotikuntoilun vinkit ja arjen apuvälineet. Tiistaina 13.12. kuunnellaan ja lauletaan jouluista musiikkia.
Ei ennakkoilmoittautumista eikä kurssimaksua. Lounaan hinta on 9,20 €. Kevään kokoontumiset ilmoitetaan kevätlukukauden ohjelmassa.

Lisätietojat: Sini Louhivuori, p. 014 266 4087, sini.louhivuori(at)jkl.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Luhangan kappeliseurakunta, Luhangan kunta

Perheet muutoksessa
19.9. ma 18.00–19.30
Jyväskylän pääkirjasto / pieni luentosali
Kimmo Jokinen, professori, Perhetutkimuskeskus

Luennolla tarkastellaan perheiden muutosta ja monimuotoistumista ja sitä, millaisia ovat tulevaisuuden perheet. Monimuotoiset perheet -verkosto on kymmenen erilaisen perhejärjestön verkosto, joka kehittämishankkeen avulla pyrkii viemään tietoa perheiden monimuotoisuudesta päättäjien ja ammattilaisten keskuuteen. Viikoilla 38 ja 39 Jyväskylän pääkirjastossa on Monimuotoiset perheet -taidenäyttely, jossa on esillä Tuomo Railon erilaisista perheistä maalaamia akvarelleja.

Lisätiedot: Sirpa Mynttinen, sirpa.mynttinen(at)nuoretlesket.fi
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Monimuotoiset perheet -verkosto

Tuoksuton viikko 31.10.–13.11.

Allergia- ja astmaliitto järjestää Tuoksuton viikko -kampanjan tuoksuyliherkkien huomioimiseksi. Väestöstämme 10–40 prosenttia on tuoksuyliherkkiä, jotka saavat oireita monenlaisista tuoksuista. Hyväksi tarkoitettu tuoksu voikin aiheuttaa mm. pahoinvointia ja päänsärkyä. Tuoksuton viikko haastaa kaikki tuoksuttomuuteen. Jätämme voimakkaasti tuoksuvat hajusteet käyttämättä niin kosmetiikassa kuin pesuaineissakin. Tupakoijat eivät polta ulko-ovien läheisyydessä eivätkä ennen palaveria tai muuta tapaamista.

Tuoksuttoman viikon aikana kansalaisopiston ala-aulassa jaetaan tietoa ja esitteitä allergioista, astmasta ja tuoksuyliherkkyydestä. Toiminnanjohtaja Tiina Tarvainen Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksestä on paikan päällä antamassa allergianeuvontaa keskiviikkona 2.11. klo 17–19.

Puhtautta ilman kukkaistuoksuja
8.11. ti klo 18.00–19.30
kansalaisopisto / luentosali 1
Tuula Suontamo, FT

Kodin puhtauden ylläpitämisessä tarvitaan hyviä siivousvälineitä ja -aineita sekä tietoa ja taitoa käyttää niitä oikein. Siivousvälineiden valitsemisessa ei ole suuria ongelmia, mutta siivousaineiden valitseminen on mystisempää. Parhaita siivousainevalintoja voimme tehdä silloin, kun tiedämme jotain pakkauksessa kerrotuista asioista ja purkin sisällöstä. Kurkistus pesu- ja puhdistusaineiden käyttöturvallisuuteen, niiden sisältämiin aineosiin ja tehtäviin puhdistustapahtumassa helpottaa sekä ostopäätöksen tekemistä että valitsemamme tuotteen oikeaa käyttötapaa.

Lisätiedot: Sini Louhivuori, p. 014 266 4087
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys ry

Kulttuuria ihan kaikille?
11.11. pe 10.00–12.00
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1
Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu, hankejohtaja

Keskustelua kaikkien oikeudesta kulttuuriin – esimerkkejä kulttuuriluotsauksesta Kipinään ja Kaikukorttiin.

Lisätiedot: Hanne Laitinen, kulttuuriluotsikoordinaattori, p. 050 338 1114
Järjestäjät: Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän kulttuuripalvelut

Kieli ja kulttuuri

Italialainen elokuva - il cinema italiano (1943–1975)

Luennot ja elokuvat esitetään kansalaisopiston luentosali 1:ssä. Luento- ja elokuvamaksu 5 € kerätään ovella.

Italialaisen elokuvataiteen merkittäviä vaiheita olivat neorealismi, vaaleapunainen neorealismi, Luchino Viscontin, Michelangelo Antonionin ja Federico Fellinin 50-luvun ensimmäiset mestariteokset sekä 50-luvun komediaelokuvat. Tutustumme näiden aikakausien ja tyylisuuntausten tärkeimpiin elokuvateoksiin, ohjaajiin ja näyttelijöihin. Luento on suomen kielellä, PowerPoint-esitykset ja muu materiaali ovat italian kielellä, mutta niiden sisältö selostetaan suomeksi, joten kurssi sopii kaikille elokuvista, italian kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille!

Loiston vuodet - Gli anni di gloria(1943–1952)
13.9. ti 18.30–20.00
Italialaisen neorealismin synty, kukoistuskausi ja perintö: italialaisen neorealismin mestarit Roberto Rosselini, Luchino Visconti, Vittorio de Sica ja Giuseppe de Santis.

Vaaleanpunainen neorealismi - Il neorealismo “rosa” (1952–1958)
11.10. ti 18.30–20.00
Viihde-elokuvat käsittelivät ihmisten jokapäiväistä elämää valoisasti ja kansanomaisesti. Valkokankaan valloittivat Gina Lollobrigida, Silvana Mangano, Sophia Loren ja Silvana Pampanini.

Taide-elokuvan synty - Mitofania dell’autore
29.11. ti 18.30–20.00
Neorealismin jälkeiset mestariteokset: Le notte bianche, I vitelloni, La strada, Le notte di Caribia, Cronaca di un amore, joissa kuvataan sodanjälkeistä italialaista yhteiskuntaa.

Komediaelokuvat - La commedia all’italiana (1958–1977)
13.12. ti 18.30–20.00
Italialaisen yhteiskunnan muutosta sen taloudellisen nousukauden aikana kuvattiin koomisesti ja kyynisesti. Elokuvissa loistivat muun muassa Totò, Alberto Sordi, Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman ja Vittorio de Sica.

Lisätietoja: Marja Peltonen, kielten suunnittelijaopettaja, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4082

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

Jyväskylän kansalaisopiston kurssitarjonta 2016-2017
Muutokset esitteessä mahdollisia.
Katso tuoreimmat tiedot tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta