Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Opetus > Muuta > Jyväskylän kansalaisopisto > Uutinen > Vanhustenviikolla Jyväskylän kansalaisopiston maahanmuuttajaopiskelijat ja kulttuuriluotsit vierailevat hoivakoti Hannalan ja Jyväshoivan kotihoidon asiakkaiden luona
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107
neuvonta.kansalaisopisto[at]jkl.fi

Henkilökohtaiset puhelinnumerot neuvonta
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (4.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

4.10.2017

Vanhustenviikolla Jyväskylän kansalaisopiston maahanmuuttajaopiskelijat ja kulttuuriluotsit vierailevat hoivakoti Hannalan ja Jyväshoivan kotihoidon asiakkaiden luona

Torstaina 5.10. Jyväskylän kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen opiskelijoita lähtee kulttuuriluotsien kanssa ulkoiluttamaan ikäihmisiä hoivakoti Hannalaan. Muuramen Kinkomaalla sijaitseva Hannala tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista vanhuksille.

– On hieno juttu, että kulttuuriluotsit ja maahanmuuttajaopiskelijat tarttuivat Vie vanhus ulos -kampanjaan ja tulevat meille ulkoilemaan vanhusten kanssa. Sateen sattuessa opiskelijat laulavat, lukevat tai vaikkapa loruttelevat asukkaillemme, kertoo Hannalan ohjaaja Helena Hjelt.

Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua turvalliseen ulkoiluun. Ikäinstituutin järjestämään kampanjaan voi osallistua kuka tahansa, joka haluaa tehdä hyvää.

Maahanmuuttajaopiskelijat ja kulttuuriluotsit ilahduttavat Jyväshoivan kotihoidon asiakkaita

Perjantai-iltapäivänä 6.10. Jyväskylän kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen opiskelijoita kiertää kulttuuriluotsien kanssa Jyväshoivan kotihoidon asiakkaiden luona. Mukana kulkee myös kotihoidon työntekijöitä. Opiskelijat lukevat ikäihmisille ääneen suomenkielisiä satuja, runoja ja riimejä asiakkaiden kodeissa. Tilaisuuden tarkoitus on luoda yhteinen hetki ikäihmisille ja eri kulttuureista tuleville ihmisille.

Tempaus on osa Vanhustenviikon ohjelmaa ja jatkumoa viimekeväiseen Selkokielikeskuksen Minä luen sinulle -kampanjaan. Silloin kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen opiskelijat lukivat suomenkielisiä tekstejä jyväskyläläisissä vanhainkodeissa ja palvelutaloissa. Ikäihmiset jututtivat maahanmuuttajaopiskelijoita ja opiskelijat saivat harjoituttaa suomenkielen taitoaan. Kulttuuriluotsit ohjasivat opiskelijoita tapahtumassa.

Lisätietoja:
Hoivakoti Hannala (Lundintie 1): Helena Hjelt, ohjaaja, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 3832
Jyväshoiva: Hanne Laitinen, kulttuuriluotsikoordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 7218

Miia Kantola

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

Lue uusin kurssiesite tästä. HUOM. esitettä ei päivitetä. Tarkista tiedot neuvonnasta tai netistä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta