Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Opetus > Muuta > Jyväskylän kansalaisopisto > Uutinen > Minkälaista on hyvä elämä Keski-Suomessa? Osallistu Suomea kiertävään isoon kansalaiskeskusteluun Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa tiistaina 21.3.
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107
neuvonta.kansalaisopisto[at]jkl.fi

Henkilökohtaiset puhelinnumerot neuvonta
Laulainen Aila p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (5.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

13.3.2017

Minkälaista on hyvä elämä Keski-Suomessa? Osallistu Suomea kiertävään isoon kansalaiskeskusteluun Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa tiistaina 21.3.

Koko maan kattava kansalaiskeskustelujen sarja, Suomen askeleet, kiertää kevään aikana ympäri Suomea. Jyväskylän keskustelu järjestetään tiistaina 21.3. Jyväskylän kansalaisopistossa kello 17.00–20.00. Kokoonnumme Minnansalissa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs). Jyväskylän kansalaiskeskustelu on ainoa laatuaan Keski-Suomessa.

Keskustelussa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa meitä kaikkia koskevia asioita: millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Tilaisuuksiin haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Tule sellaisena kuin olet!

Jokainen osallistuja saa äänensä kuuluviin

Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen. Keskusteltaviin teemoihin ei sukelleta kylmiltään, vaan osallistujat saavat hyvän tietopaketin siitä, mitä haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus asiantuntijoiden mukaan tuo. Alustajina ovat Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sekä Jyväskylän nuorisovaltuuston puheenjohtaja Agneetta Moisio.

– Haluan tähdentää, että keskusteluun osallistuminen ei edellytä tiedollista tai muutakaan valmistautumista tai asiantuntijuutta, ainoastaan ennakkoilmoittautumisen. Tärkeintä on halu tuoda esiin näkemyksiä ja konkreettisia ideoita, miten Suomesta luotaisiin entistä yhdenvertaisempi ja tasa-arvoisempi maa elää. Tule siis mukaan vaikuttamaan - jokainen ajatus on tärkeä, kannustaa Jyväskylän kansalaisopiston rehtori Sini Louhivuori.

Kaikkien kansalaiskeskustelujen ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan keskustelupaikkakuntien poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ideat jalostuvat paikallisten nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon ja nuoret esittävät oman ratkaisunsa valitsemallaan työmenetelmällä.

Kansalaiskeskustelussa luodaan tulevaisuuden Suomi – Ilmoittaudu mukaan nyt!

Ilmoittaudu 20.3. mennessä kansalaisopiston verkkosivuilla https://opistopalvelut.fi/jyvaskyla tai puhelimitse 014 266 0107. Kansalaiskeskusteluun on vapaa pääsy. Keskustelun lomassa tarjoamme pientä purtavaa.

Jyväskylän kansalaiskeskustelu tehdään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kansalaisopiston, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen ja nuorisovaltuuston sekä Kansalaisopistojen liitto ry:n ja Keski-Suomen Kansalaisopistojen ja vapaan sivistystyön Osaava -ohjelman kesken.

Vastaavia kaikille avoimia ajatuspajoja pidetään maalis-toukokuussa 35 paikkakunnalla Suomessa sekä ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa. Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jonka toteuttamisesta ja koordinoinnista vastaa Kansanvalistusseura (KVS). Hanke on mukana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Lisätietoja:
Anne Tastula, projektisuunnittelija, Kansanvalistusseura, p. 040 152 3830, anne.tastula[at]kvs.fi
Sini Louhivuori, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4087, sini.louhivuori[at]jkl.fi

Kommentteja aiemmilta paikkakunnilta Instagramissa: www.instagram.com/100askelta
Facebook: www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta
www.100askelta.fi

Miia Kantola

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

UUTTA! Kevään 2017 kurssiesite. Muutokset esitteessä mahdollisia. Katso tuoreimmat tiedot tästä.

Jyväskylän kansalaisopiston kurssitarjonta 2016-2017
Elokuussa 2016 ilmestynyt kurssiesite. Muutokset esitteessä mahdollisia.
Katso tuoreimmat tiedot tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta