Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107
neuvonta.kansalaisopisto[at]jkl.fi

Henkilökohtaiset puhelinnumerot neuvonta
Laulainen Aila p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (5.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

Aikuiset

Opisto on kaikkia varten

Jyväskylän kansalaisopiston yleissivistävä aikuiskoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin aikuisille, lapsille, aikuinen ja lapsi -pareille, ikäihmisille kuin eritysryhmille. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan pohjakoulutuksesta, iästä ja kotikunnasta riippumatta.

Korvaavia opintoja ja tutkintoja

Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, aikuisopiston ja muiden ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä lukiolaiset voivat suorittaa kansalaisopistossa kursseja, jotka voivat sopimuksesta korvata opintoviikkoja tai opintopisteitä heidän omissa oppilaitoksissaan. Opiskelijan on aina sovittava korvaavuudesta oman oppilaitoksesi kanssa.

Kansalaisopistossa voi myös suorittaa testejä ja tutkintoja, joista voi olla hyötyä mm. opintojen ja työn kannalta: hygieniaosaamistestit, yleiset kielitutkinnot sekä veneilyyn liittyvät laivuri -ja radiotutkinnot.

Ilmoittautuminen

Kursseille voi ilmoittautua pitkin lukuvuotta internetissä, puhelimella ja asioimalla opiston neuvonnassa. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta. Ilmoittautuminen lukuvuonna 2016 - 2017 alkaville uusille kursseille alkaa maanantaina 22.8. kello 16.00 ja jatkuu ainealueittain porrastettuna koko viikon. Tarkemmat tiedot opiston opinto-ohjelmassa sekä opinto-ohjelman nettiversiossa jokaisen kurssin perustietosivulla.

Yleisötilaisuuksia

Kansalaisopisto järjestää vuosittain suuren joukon yleisötilaisuuksia: yleisöluentoja, tapahtumia, näyttelyitä, konsertteja, joulu- ja kevätjuhlat jne. joihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy.

Käsityöneuvontaa

Käsityöneuvonnassa voi ommella ja kutoa hyvissä tiloissa ja hyvillä välineillä ja saada ohjausta kudonnassa ja ompelussa.

Kipinä-etu kansalaisopiston kursseilla

Monille kursseillemme jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita tarjotaan maksutta toimeentulotuen piirissä oleville kuntalaisille. Maksuttomuus koskee Jyväskylässä järjestettäviä ns. pitkiä, yleissivistäviä kursseja (vähintään yhden lukukauden kestäviä) mm. liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esimerkiksi materiaali- tai tutkintomaksua.

Tiedustele vapaata kurssipaikkaa kansalaisopiston neuvonnasta (Vapaudenkatu 39–41, p. 014 266 0107) aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Huomioithan, että Kipinä-edulla kurssille ei voi ilmoittautua verkossa eikä puhelimitse. Kun ilmoittaudut, ota toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti mukaasi ilmoittautuessa. Neuvonnan väki ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä ao. ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo tarkoitukseen sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista.

HUOM. Lue lisää Kipinästä tästä linkistä.

Lisätietoja Kipinästä antaa rehtori Sini Louhivuori, p. 014 266 4087. Tervetuloa opiskelemaan!

Muutokset opinto-ohjelmassa mahdollisia

Painettu opinto-ohjelma jaetaan koteihin kaksi kertaa lukuvuodessa: koko lukuvuoden ohjelma elokuun puolivälissä ja kevätlukukaudella alkavien uusien kurrsien ohjelma joulukuun alkupuolella.

Painettuun opinto-ohjelmaan tulee muutoksia monesta eri syystä. Muutokset päivitetään opinto-ohjelman nettiversioon.

Kursseille ilmoittautuneille opiskelijoille ilmoitamme ohjelmamuutoksista ryhmätekstiviestinä. Siksi on tärkeätä antaa matkapuhelinnumero ilmoittautumisen yhteydessä.

Ajankohtaiset asiat

Kansalaisopisto tiedottaa aktiivisesti ajankohtaisista asioista:
- Jyväskylän kansalaisopiston kotisivuilla
- Jyväskylän kaupungin www-sivuilla
- toiminta-alueen kuntien tiedotuskanavien kautta
- muissa viestimissä
- Kansalaisopisto ja käsityöneuvonta ovat myös Facebookissa.

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

UUTTA! Kevään 2017 kurssiesite. Muutokset esitteessä mahdollisia. Katso tuoreimmat tiedot tästä.

Jyväskylän kansalaisopiston kurssitarjonta 2016-2017
Elokuussa 2016 ilmestynyt kurssiesite. Muutokset esitteessä mahdollisia.
Katso tuoreimmat tiedot tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta