Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

11.-19.5. Valmistuvien artesaanien Portilla-taidekäsityönäyttely Kankaalla

Jyväskylän aikuisopiston valmistuvat artesaanit esittelevät taidekäsitöitään Kankaalla 10.5. avautuvassa näyttelyssä. Esillä on sekä tekstiili- että kalustealan uusien taitajien töitä. Portilla-näyttelyn taidetekstiilit on valmistettu mm. kutomalla, huovuttamalla ja kankaanpainannalla. Kaluste- ja veistosteosten materiaaleja ovat kotimaiset puulajit, metallit sekä tekstiili- ja muut pehmeät materiaalit puuhun ja metalliin yhdistettynä. Osassa teoksia on käytetty kierrätysmateriaaleja. Näyttely on avoinna Jyväskylän Kankaan Porttirakennuksessa 11.–19.5.2017.

Esillä on kahdenkymmenen opiskelijan töitä. Näyttelyn teokset on valmistettu Kankaan luovalla kampuksella, osana käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon viimeisen vuoden opintoja. Perustutkinnossa kalustealan artesaanin koulutus antaa valmiudet suunnitella ja valmistaa huonekaluja sekä muita puu- ja metalliesineitä. Tekstiilialan artesaanin koulutuksessa opiskelija puolestaan oppii suunnittelemaan ja valmistamaan sisustustekstiilejä.

Näyttely on pystytetty Kankaan Porttirakennukseen, joka täytti viime vuonna 100 vuotta.

Näyttelyn aukioloajat

Näyttely on avoinna 11.–19.5.2017 ma–pe klo 12–18, la-su klo 11–16.
Osoite Kympinkatu 3, ensimmäinen rakennus vasemmalla alueelle tultaessa (matala punatiilinen yksittäinen talo).

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avajaiset ke 10.5.2017 klo 15–17. Tervetuloa!

Lisätietoja

Kouluttaja Sirpa Sergejeff, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5063, sirpa.sergejeff@jao.fi,
www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-aikuisopisto, www.jao.fi/fi/Luova-kampus-Kankaalla

Näytteilleasettajat:


Tekstiili

Elina Aalto, Jyväskylä
Eliisa Ainali, Toivakka
Sanni Airaksinen, Jyväskylä
Tuija Eerola, Jyväskylä
Tuija Eskelinen, Jyväskylä
Anne Hämäläinen, Laukaa
Tanja Ikonen, Jyväskylä
Erja Latva, Laukaa
Tanja Lusua, Jyväskylä
Hanne Pakkanen, Jyväskylä
Henna Puhakka, Jyväskylä
Krista Siikavirta, Jyväskylä
Miisa Siitari, Jyväskylä

Kaluste
Sandra Hytönen, Jyväskylä
Sirpa Hytönen, Jyväskylä
Timo Levola, Korpilahti
Katariina Leskinen, Muurame
Tuulia Nurminen, Korpilahti
Tatu Pyykkönen, Jyväskylä
Jaana Rossi, Konnevesi

20.5. klo 17.30 Kangas goes Yläkaupungin yö: Kankaan taideteosten luonnosten julkistus

Kankaan taide esittäytyy Yläkaupungin yössä. Ruusupuiston 1. kerroksen auditoriossa (Alvar Aallon katu 9) pidettävässä tilaisuudessa julkistetaan runsas joukko Kankaalle valmistuvien taideteosten luonnoksia, näytetään Teatterikoneen kanssa tuotettu ”Kertomus Kankaalta”, 24-osainen videoteos joka sisältää keskisuomalaisten kirjoittajien tekstejä sekä esitetään valmistuneista prosenttitaideteoksista tehdyt videodokumentit. Alueella työskenteleviä taiteilijoita on mukana kertomassa teoksistaan. Taideteosten luonnoksista koottu näyttely on esillä Ruusupuiston aulassa 5.6. saakka.

4.6. klo 12-16 Puutarhatuparit Kankaan puutarhalla

Puutarhatuparit järjestetään sunnuntaina 4.6.2017 kello 12-16 Kankaan valkoisen talon pihalla Albertinpihan uusien asukkaiden kunniaksi. Tilaisuudessa PK5 (Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajana -taiteilijaryhmä) luovuttaa Albertinpihan asukkaille tuparilahjan. Ohjelmassa on mm. ristipistoaitakoristelua, musiikkia ja otteita Tanssiryhmä Off/Balancen tanssiteoksesta Matolainen. Kahvilasta voi ostaa virvokkeita sekä istuttaa itselleen kesäkukkia kotiinviemisiksi.

11.6. klo 13-17 Kangastuksia-konsertti

Kankaan avoimet ovet, Kangastuksia-tapahtuma, järjestetään kesällä 2017 suuren ilmaiskonsertin muodossa. Kaikille avoimessa sunnuntaikonsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Konsertti järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 13–17. Ovet alueelle aukeavat klo 12.

Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. "Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show", toteaa Soundi-lehti.

Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel "Manu" Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta alueella on muita sekä maksullisia että parkkikiekolla toimivia parkkipaikkoja.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta