Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

4.6. klo 12-16 Puutarhatuparit Kankaan puutarhalla

Jyväskylän Kankaalle muutti tänä keväänä lisää uusia asukkaita uuteen kerrostaloon, Asunto Oy Albertinpihaan. Heidän kunniakseen Kankaan puutarhalla järjestetään kaikille avoimet ja ilmaiset kesänavausjuhlat. Valkoisen talon pihalla vietetään sunnuntaita mukavissa tunnelmissa hyvän musiikin (dj Megamatti), tanssiesitysten (Tanssiryhmä Off/Balance: Matolainen) ja osallistavan toiminnan parissa. Lisäksi tapahtumassa voi istuttaa omia kesäkukkia otettavaksi kotiin mukaan ja osallistua aidan ristipistokoristeluun. Tapahtumassa on kahvio, josta tarjotaan kaikille mehut sekä voi ostaa kahvia, suolaista ja makeaa. Ohjelman on koonnut ja suunnitellut Kankaalla vaikuttava yhteisötaiteilijoista koostuva ryhmä PK 5.

PK5, eli taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hankkeen taiteilijaryhmään kuuluvat mediataitelija Tuukka Toijanniemi, näyttelijät Aaro Vuotila, Annu Sankilampi, tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen ja muotoilija Marianne Tiitinen. Ryhmän mentorina toimii yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on vuoden 2017 aika toteutettava projekti Jyväskylän Kankaalla. Tavoitteena on tarjota Kankaan alueella ihmisille ja yhteisöille avointa ja ilmaista taidetoimintaa.

PK5 osallistuu myös 11.6. Kangastuksia-tapahtumaan ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen yhteisöjen kanssa. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus. Kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

Tapahtuma järjestetään Kankaan puutarhalla, käynti Kympinkadun tai Kankaankadun kautta. Alueella on 4.6. ilmainen tapahtumapysäköinti.

11.6. klo 13-17 Kangastuksia-konsertti

Kankaan avoimet ovet, Kangastuksia-tapahtuma, järjestetään kesällä 2017 suuren ilmaiskonsertin muodossa. Kaikille avoimessa sunnuntaikonsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Konsertti järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 13–17. Ovet alueelle aukeavat klo 12.

Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. "Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show", toteaa Soundi-lehti.

Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel "Manu" Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

Esiintymisjärjestys:

13.00 Kengurumeininki

n. 14.15 Toistuvat Yllätykset

n. 15.30 Eva & Manu

Mukana myös Tyhjän sykli, 8. paikkasidonnaisten tanssi-improvisaatioiden kesäsarja, jossa esiintyvät Feldenkrais-ohjaaja ja tanssitaiteilija Raisa Vennamo, tanssilehtori ja tanssitaiteilija Katariina Vähäkallio, tanssitaiteilija Jukka Ristolainen, koreografi ja tanssija Sara Gurevitsch sekä tanssija Elisa Keisanen.

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta alueella on sunnuntaina 11.6. ilmainen tapahtumapysäköinti.

11.6. klo 12-16 Varjokangastuksia-tapahtuma

Tourujoen rantamaisemissa päästään nauttimaan yhteisöllisyydestä yleisessä saunassa, kun Kankaalla vietetään Kangastuksia-tapahtuman oheisohjelmaa, eli Varjokangastuksia 11.6. kello 12-16.

Kankaan puutarhan pihalla on unisex-sauna ja palju, jonne voi pulahtaa lempeiden löylyjen lomassa. Saunojia kehotetaan ottamaan omat uikkarit ja pyyhkeet mukaan sekä huomioimaan, että peseytymisvesi tulee Palokkajärvestä. Tapahtuman tarjoilusta vastaa Kankaan Puutarhan viljelijöiden legendaarinen vohvelikahvila, jossa on tarjolla vegaanisia nokkosvohveleita ja virvokkeita.

Tapahtuman järjestää Kankaalla vaikuttava yhteisötaiteilijoiden ryhmä PK5 Kankaan taika. Ohjelmassa on luvassa myös taiteilijoiden järjestämiä yllätysohjelmanumeroita. PK5 ryhmään kuuluvat Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hankkeesta Marianne Tiitinen, Tuukka Toijanniemi, Aaro Vuotila ja Terhi Kuokkanen.

Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus. Kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta