Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

12.6. klo 12-16 Kangastuksia: Wanha ja uusi Kangas

Kankaan vanhan paperitehtaan avoimien ovien tapahtuma koko perheelle tarjoaa musiikkia, nukketeatteria, paperin tekoa ja taideteoksen maalausta, pyöräilytaitoja, valokuvia, elokuvia, ruokaa, kahviloita, opastettuja kierroksia ja esittelyjä. Monipuolinen ohjelma täydentyy jatkuvasti! Ohjelma levittyy Kankaan vanhan tehtaan puolen ulkotiloihin sekä porttirakennukseen, pergamenttihalliin, valkoisen talon ensimmäiseen kerrokseen, Ravintola Popinaan, auditorioon ja ruokalaan.

Kankaalle käynti autoilijoilla on Vapaaherrantien ja Kympinkadun kautta, kevyelle liikenteelle myös Taulumäen ja Kankaankadun kautta. Vuokrajärjestelyjen ja siihen liittyvän tiheän juna- ja rekkaliikenteen takia Kankaan tehtaan uuden puolen alueen läpi ei pääse - jos siis haluaa käyttää Kankaalla ns. Uuden tehtaan parkkipaikkoja (kulku Tourukeskuksen liikenneympyrän lähettyviltä), on kierrettävä Minimanin takaa tapahtuma-alueelle. Rajoitetut parkkimahdollisuudet!

Tarjoamme ilmaisen non-stop-linja-autokuljetuksen Jyväskylän kaupungin palveluliikenteessä olevilla Linkki Vip pienoislinja-autoilla Jyväskylän matkakeskuksen ja Kankaan välillä alkaen klo 11.30.

Tekemistä lapsille:
12.30 Lastenteatteri Loihun Kämminkäiset esiintyvät pergamenttihallin pihalavalla
13 ja 15 vanhassa ruokalassa Teatteri Capelle: nukketeatteriesitys Jänis ja Kilpikonna
12-16 Porttirakennuksen läheisyydessä Mutkitellen&kuljetellen -leikkipuistokiertue: Japa ry:n tietopiste ja lastipyörätestausta sekä Jyps ry:n tietopiste ja lasten taitopyörärata. Jyps ry:n pisteellä mahdollisuus pikkurahalla pieniin pyöränhuoltotöihin, esim. jarrupalojen ja sisärenkaiden vaihdot sekä ilmaa ja öljyä.
12-16 Paperintekotyöpaja pergamenttihallissa, vetäjänä Hannele Torniainen
12-16 Seinäruusut-katutaideryhmän teos "Äidin kasvimaalla" pergamenttihallin pihan aidassa - tule "istuttamaan" sabluunoiden avulla kasvimaalle kaikenlaista viljeltävää
12-16 Poniratsastusta porttirakennuksen läheisyydessä

Musiikkia, tanssia ja taidetta:
12.30 Työmaa-aitataiteen paljastustilaisuus Luovan Kampuksen sisäpihalla - Tuomas Hallivuo ja Jyväskylän ammattiopiston kuva-artesaaniopiskelijoiden toisen vuoden ryhmä
13.00 Vanhassa auditoriossa Monikulttuurikeskus Gloria ja Info Gloria: elokuva Twibuke ja keskustelutilaisuus
14.00 Pergamenttihallin lavalla Whiptown Five: 20- ja 30-lukujen tahtiin!
14.30 Jyväskylän tanssiopiston tanssiesityksiä pergamenttihallissa

Kävelykierroksia:
12 ja 14 Ohjatut kävelykierrokset, lähtö porttirakennukselta
12-16 Valkoisen talon ensimmäisen kerroksen non-stop-kierrokset - paikalla myös henkilökuntaa!

Kierrätystä:
Trash Heroes Antti Lahti ja Panu Varstala: musiikkia, esiintymistä ja roskien keräystä
12-16 Osuuskunta Inton Kankaan kierrätystapahtuma: Tuo tullessasi ja vie mennessäsi hyväkuntoisia ja vähälle käytölle jääneitä vaatteita ja kenkiä - raha ei liiku!
12-16 JAPA ry:n kierrätyslounge, tervetuloa tutustumaan jäteasioiden ajankohtaisuuksiin sekä rentoutumaan värittämisen äärellä!

Syömistä:
12-16 Osuuskunta Inton kahvila kierrätystapahtuman yhteydessä lastauslaiturilla
12-16 Ravintola Popinassa brunssia ja kahvia
12-16 Ruokarekka Holy Crepe: suolaisia ja makeita crepesejä
12-16 Kankaan puutarhan vohvelikahvila
Huom! Varaathan käteistä mukaan!

Esittelypisteitä ja yllätyksellistä toimintaa:
YIT
Skanska: Anna Ruthin ja Olli-Pekka Tennilän vetämä taiteidenvälinen työpaja: Luovasti nimi Annan Rainan teokselle, porttirakennus klo 13, 13.30, 14, 14.30
Kangas kotina ry: yhteisöasumisen hanke esittäytyy teltassa porttirakennuksen vieressä ja kutsuu mukaan
Kankaan puutarha ja Sahinahon hunaja
Jyväskylän Energia
Jyväskylän aikuisopiston osaajien työnäytteitä
Jyväskylän aikuisopiston valokuvaajan erikoisammattitutkinnon opiskelijoiden Kuvarekka - tule kuvauttamaan itsesi! Lue lisää kuvarekasta täältä.

Historiaa Pergamenttihallissa:
Mininäyttelyssä Kankaan vanhaa kuvastoa ja esineistöä
Vanhoja valokuvia, yhteistyössä Keski-Suomen museo
Valokuvanäyttely Kankaan valokuvakierroksilta, yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskus
klo 13 ja 15 Kankaan ja Jyväskylän historiaa vanhoina elokuvina, yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti:

PERGAMIN & PERGAMENT (tuott. Aho & Soldan, 1933, 10 min, Blu-ray)
Juhani Ahon poikien perustaman, uraauurtavan kotimaisen dokumenttiyhtiö Aho & Soldanin valmistama elokuva pergamiini- ja pergamenttipaperin valmistuksesta. Alussa vieraillaan Mäntässä, sitten esitellään Jyväskylän Kankaan tehtaan toimintaa sekä tuotteita. Aikansa kansainvälistä huipputasoa oleva, havainnollinen ja humoristinen teollisuuselokuva. HUOM! Elokuva esitetään samassa Pergamenttisalissa, jossa se 83 vuotta aikaisemmin kuvattiin.

KUMMEJA LAHDEN TAKAA (1958, 9 min, 16 mm)
Ohjaus: Orvo Saarikivi
Käsikirjoitus: Lauri Merivirta, Kari Uusitalo
Kuvaus: Niilo Heino, Väinö Kolhonen
Selostaja: Martti Silvennoinen
Tuotanto: Suomi-Filmi
Dokumentti ruotsalaisen kummitoimintadelegaation kesävierailusta avustuskohteisiinsa Keski-Suomessa. Jyväskylän asemalla tapahtuvien tervetuliaisseremonioiden jälkeen seurue hajaantuu 25 pitäjään eri puolilla maakuntaa. Kamerat lähtevät seuraamaan sitä ryhmää, joka vierailee Saarijärjvellä. Paikallisen lastenkodin kummilapset ottavat ruotsalaiset vastaan laulamalla "Mors grisar är vi allihopa". Ohjelmaan kuuluu myös vierailu sankarihaudoilla, "tyypillisellä suomalaisella maalaistilalla" sekä ruotsalaisvaroin rakennetulla uudella terveystalolla.

125-VUOTIAS JYVÄSKYLÄ (1963, 10 min, 16 mm)
Ohjaus, käsikirjoitus: Olavi Puusaari
Kuvaus: Yrjö Aaltonen, Väinö Kolhonen
Leikkaus: Eero Sinikannel
Tuotanto: Suomi-Filmi
Ensi vuonna 180 vuotta täyttävä Jyväskylän kaupunki vietti 125-vuotisjuhliaan vuonna 1962. Tapauksen kunniaksi valmistettu dokumenttifilmi seuraa aluksi virallisia juhlallisuuksia 22.3.1962, minkä jälkeen tehdään lyhyt ja propagandistinen kiertoajelu kaupungilla. "Jyväskylää voidaan todellakin verrata salomaan torppaan, josta uuden ajan teiden, uusien tulo- ja tiedolähteiden ansiosta on kasvanut mallitila".

Tapahtuman jälkeen pergamenttihallissa jatketaan Luovan valokuvauksen keskuksen Puhetta kuvista -illan merkeissä.

CrossFit Jyväskylä:
12 bootcamp
13 gymnastics
14 muscle & power
15 bootcamp
16 painonnosto tekniikka
17 kehonhuolto
Huom! CrossFit Jyväskylä sijaitsee Kankaan tehtaiden ns. uudella puolella, johon ei pääse pihan kautta. CrossFit-salin tapahtumiin voi kulkea joko autolla Tourukeskuksen liikenneympyrän viereisestä tienhaarasta tai pyörällä ja jalan vanhan Kuusamankadun kautta. Kankaan portilta päin kulku tapahtuu Vapaaherrantietä pitkin.

Ohjatut kesäkävelykierrokset Kankaalla heinäkuun keskiviikkoisin:


6.7. klo 13
13.7. klo 13
20.7. klo 13
27.7. klo 13
Kävelykierrosten kesto on noin 45 minuuttia, ja ne lähtevät Kankaan porttirakennukselta, os. Kympinkatu 3. Vapaa pääsy. Huomaathan, että pysäköinti alueella on maksullista.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 Sivun alkuun Tietoa sivustosta