Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

22.-24.9. Loistava Kangas

Loistava Kangas on Kankaan toimijoiden, Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Kankaan yhteinen avajaistapahtuma. Alueelle kuljetaan autolla Kympinkadulta ja kevyen liikenteen keinoin Kankaankadulta. Porttirakennuksen ympäristössä (Kympinkatu 3) sijaitsevat parkkipaikat ovat tapahtuman ajan 22.9. klo 19.00-25.9. klo 19.00 maksuttomia. Porttirakennukselta on opastus eri tapahtumapisteisiin.

22.–24.9. klo 20–24 Valo ja varjo

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden tekemät valon ja varjon teokset ovat nähtävissä ulkotiloista käsin. Luovan Kampuksen ikkunat ja portaikko täyttyvät asuista, tekstiiliteoksista, kuvista sekä valokuvakertomuksesta. Sisäpihalla voi törmätä Valaistuun siivekkääseen, ja vesieläimet asuttavat Tourujoen rantaa Kinakujan sillalta yläjuoksulle päin. Kympinkatu 3 B, vapaa pääsy.

23.9. klo 20–23 Kangas 360°

Miltä uusi Piippuranta näyttää? Tulevaisuuteen pääsee kurkistamaan laajakangaskoossa, kun Kankaan ensimmäisen valmistuvan alueen visualisointi julkistetaan. Visualisointi heijastetaan Minimanin takaseinään, lisämausteena Keski-Suomen Elokuvakeskuksen kotimaisia lyhytelokuvia. Kankaan porttirakennuksessa on tarjolla kahvia sekä esittelyjä alueesta ja valmistuvista taloista. Kympinkatu 3, vapaa pääsy.

Lyhytelokuvat esitetään tunnin välein:

20.30 Shit Happens (1992) - Kesto 8 min
Ohjaus: Gilles Charmant, Pääosissa: Matti Pellonpää, Dominic Gould, Aki Kaursimäki
Suomalainen masentunut juoppo kohtaa iloisen texasilaisen bikerin… Valitettavasti Suomi suorastaan kuhisee vaarallisia virolaisia mafiosoja.. Tämän vuoksi ystävyys voi loppua lyhyeen.

21.30 Kovat miehet (1999) - Kesto 19 min
Ohjaus: Maarit Lalli, Pääosissa: Sulevi Peltola, Jyrki Mänttäri
Reima on kyntänyt peltoa syyskuntoon. Pellolla oleva siirtolohkare saa isän ja pojan välit kiristymään äärimmilleen. Tässä suhteessa ei valiteta, ei anneta periksi eikä ainakaan myönnetä. Pienen tarinan verran suomalaista uhmaa ja jääräpäisyyttä absurdismiin saakka suhteesta, joka on kuin kivi sydämellä.

22.30 Elonkorjuu (2007) - Kesto 14 min
Ohjaus: Sami Korjus
Elonkorjuu on lakoninen tragikomedia kesäpäivästä kainuulaisella maatilalla. Miehen ja naisen sanaton taistelu suomalaisessa perinne- ja mielenmaisemassa, jossa vaikeneminen on kultaa.

24.9. klo 11–14 UV-maalaustyöpaja

UV-maalaustyöpajaa pitää taiteilija Riikka Maria Partanen. Tule tekemään maalaus paperille, kankaalle tai nahalle; voit tuoda myös oman materiaalin mukanasi. Tulokset esitetään Pimeässä taidenäyttelyssä samana iltana, ja osallistujat saavat oman teoksensa itselleen. Maalaustyöpaja on ilmainen ja tarkoitettu kaiken ikäisille 7-vuotiaista ylöspäin. Työpaja toimii non stop -periaatteella; voit saapua milloin tahansa klo 11 ja 14 välillä ja työskennellä haluamasi ajan. Ilmoittautumista ei tarvita. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3 B).

24.9. klo 17–21 Loistavan Kankaan iltajuhlat

Loistavan Kankaan iltatilaisuus on monipuolinen yhdistelmä nähtävää ja koettavaa. Pergamenttihallissa on esillä Pimeä taidenäyttely, jossa on UV-valon loisteessa näkyviä taianomaisia teoksia Riikka Maria Partaselta sekä päivän työpajaan osallistuneilta. Klo 18 nähdään Keski-Suomen Pyörätuolitanssijat ry:n esitys ja klo 19–21 matemaattista taidetta: Algoristo - Painting by Numbers. Kahvilassa voi nauttia lämpimän juoman ja työpajassa askarrella itselleen mukavan muiston. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3 B), vapaa pääsy.

17 Taidenäyttelyn avajaiset

18 Keski-Suomen pyörätuolitanssijat ry tarjoaa kokonaisuuden, jossa sokea pyörätuolitanssija esittää vahvan härkätaistelutanssin, pyörätuolitanssin ohjaaja antaa opastusta ja mahdollisuuden tulla kokeilemaan pyörätuolitanssia. Lopuksi pyörätuolitanssijat esittävät kolmen tanssin mieleenpainuvan tarinan: “"Liitely aamuhämärissä salaisuuksien kautta rakkauteen"”. Tule ja koe miltä tuntuu tanssia pyörätuolilla ilman näköaistia.

19-21 matemaattista taidetta: Algoristo - Painting by Numbers

Koko lauantain itapahtuman ajan pergamenttihallissa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pitämä "Oranssi Loiste" -kahvila, jossa käy maksuvälineenä käteinen, ja askartelupiste, jossa voi askarrella itselleen heijastimen.

TEHTAAN SUNNUNTAISESSIOT

Su 25.9. klo 16.00-19.00

Tanssin Aika –festivaalin jälkitunnelmissa fiilistellään Kankaan Pergamenttihallissa katutanssi- ja filmimeiningeissä. Ohjelmassa on perinteinen Open stage –osuus, breikki- ja hiphopbatlet sekä 16mm filmiä Ballet Robotiquen (1982) muodossa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tanssin Aika -festivaali, Keski-Suomen elokuvakeskus ry, Valon kaupunki ja Jyväskylän Kangas.

Ohjelmassa:

Dj R2ISDJ2
All Styles 2vs2 battle
Break 2vs2 battle
Bob Rogers | Ballet Robotique | 1982 | 8 min | 16mm filmi
Open Stage
Tanssiteatteri Kramppi

Seuraa aikataulutusta facebookista:

Tanssin Aika / Tehtaan sunnuntaisessiot

Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3). Vapaa pääsy!

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 Sivun alkuun Tietoa sivustosta