Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

3.9. klo 12-16 Kulttuurisuunnistusrasti Kankaan portilla

Kankaan entinen paperitehdasalue on muuttumassa asuinalueeksi, jossa kulttuuri ja taide ovat tärkeässä osassa. Kulttuurisuunnistuksessa Kankaan perinteikkäässä, hevostallina ja paloasemana toimineessa Porttirakennuksessa oppii tekemään itse paperia. Koko tapahtuman ajan klo 12–16 pyörivää non-stop-pajaa ohjaa paperiartesaani Hannele Torniainen. Itse tehdyn paperiarkin saa muistoksi mukaansa.

Kulttuurisuunnistuksen koko tapahtuman sisällön ja ohjeet löydät osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/suunnistus

28.-30.9. Kankaan Kekri

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Kankaalla 28.–30.9. valon, taiteen, kulttuurin, muotoilun, makujen ja yhdessä tekemisen syyspidoiksi. Ulkoilmassa tapahtuvassa ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, tanssia, musiikkia ja valoteoksia. Tapahtuma-alue keskittyy Kankaan Piipputorille, johon kohoaa tapahtumatori, ja valoteoksia nähdään ympäri Kangasta. Tapahtumapäivinä klo 16–24 avataan poikkeuksellisesti kevyelle liikenteelle kulku Ailakinkadulta Kankaalle.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tarjonta esittelee suomalaisen muotoilun perinnettä ja tulevaisuutta. Päivittäin klo 19 ravistetaan tanssiperinteistä pölyjä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tanssitaiteilijoiden opastuksella: luvassa on mm. huutokatrillia, paritanssihaaste sekä Heippatirallaa, saakeli! –tanssiteos. Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 tuo Kekriin osallistavan yhteisötaideteoksen, joka yhdistää menneen ja tulevan kysymyksellä ”mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa?” sekä näyttävän valotaideteoksen Piipputorin ympäristöön. Ruokakulttuurimme, sekä uusi että vanha, on myös mukana Kekrissä.

Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja Valon kaupunki –tapahtumaa. Tule tutustumaan suomalaisen osaamisen perinteeseen ja tulevaisuuteen!

Aukioloajat 28.–30.9.

Tapahtumatori klo 16–21

Valoteokset klo 20–24

Lisätiedot kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, puh. 050 311 8564

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta