Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto toimii Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän kaupunkia kotipaikkanaan pitävien eläkeläisjärjestöjen sekä vanhustyötä tekevien järjestöjen yhteistyöelimenä.

Jyväskylään perustettiin vuonna 1977 eläkeläisneuvosto. Vuonna 2009 Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden kunnan yhdistyessä nimi muutettiin vanhusneuvostoksi. Vanhusneuvoston tehtävänä on kehittää vanhuspalveluja tekemällä aloitteita, käsitellä valmisteilla olevia asioita, keskustella päätöksistä sekä antaa lausuntoja asioita suunniteltaessa ja toteutettaessa. Vanhusneuvoston tehtävänä on osallistua vanhuspalvelujen suunnitteluun ja vaikuttaa ikääntyneiden tarvitsemien palvelujen sekä elinympäristön kehittämiseen. Vanhusneuvosto seuraa ikääntyneille suunnattujen palvelujen laatua, laajuutta, kohdentumista ja vaikuttavuutta sekä ikääntyneitten kokemuksia näistä.

Vanhusneuvoston toimikausi on sama kuin kunnallisten lautakuntienkin. Vanhusneuvosto kokoontuu vuosittain noin kahdeksan kertaa. Vanhusneuvoston asema vahvistettiin syksyllä 2011. Tämän jälkeen vanhusneuvoston kokoukset on pidetty hallintosäännön kokous- ja päätöksentekomenettelyn mukaisesti.

Vanhusneuvosto on myös aktiivisesti mukana suunnttelemassa ja toteuttamassa mm. vuosittain lokakuussa vietettävää vanhustenviikkoa sekä seniorikuorojen kevätlaulujuhla-tapahtumaa.

Yhteydenotto vanhusneuvostoon

Hyvinvointikoordinaattori Sari Välimäki
puh. 014 266 7739

Sihteeri Laura Lehtinen
puh. 014 266 2818, 050 477 0008
etunimi.sukunimi[at]jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje