Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Palvelut ikääntyville » Palvelut ikääntyville: Uutinen » Päiväkeskukset haastaa Jyväskylän koulut Senior/JuniosSurf-päiviin

Päiväkeskukset haastaa Jyväskylän koulut Senior/JuniorSurf-päiviin

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden päiväkeskukset haastaa oppilaitokset osallistumaan ikäihmisten opastamiseen älylaitteiden saloihin. Lokakuussa vietetään kahta ikääntyneiden juhlaviikkoa Jyväskylässä. Vanhustenviikko ja Armas-festivaali ovat tänä vuonna 1.-12. lokakuuta. SeniorSurf-päiviä on vietetty jo useana vuonna lokakuussa vanhustenviikon innoittamana ympäri Suomea.

Senior/JuniorSurf- päivinä rohkaistaan ikäihmisiä tarttumaan älylaitteisiin ja nettiin. Oppilaat voivat esimerkiksi opastaa sähköpostin käytössä, tabletilla tai kännykällä valokuvaamisessa ja kuvien siirtämisessä tai näyttää mitä kaikkea hyödyllistä ja mukavaa laitteilla voi tehdä.

Sivuroolissa ei suinkaan ole ikäpolvien kohtaaminen. Monen ikäihmisen läheiset asuvat kaukana ja kaikilla lapsilla ei ole omia isovanhempia. Tällaiset sukupolvien kohtaamiset tuovat paljon rikkautta elämään.

Hyviä kokemuksia viime vuodelta

Viime vuonna vanhustenviikolla järjestettiin ensimmäistä kertaa Senior/JuniorSurf –päiviä Jyväskylässä. Päiväkeskusten tapahtumiin osallistui oppilaita muun muassa Huhtasuolla, Vaajakoskella, Säynätsalossa, Tikkakoskella ja Palokassa.
Mukana olleet ikäihmiset ja oppilaat ovat antaneet paljon positiivista palautetta tapahtumista ja niitä toivotaan lisää.
Surf-päiviä vietetään lokakuussa ikääntyneiden päiväkeskuksissa ja Kankaan alueella uudella Piippurannan Klubilla. Asiasta kiinnostuneet opettajat voivat olla yhteydessä päiväkeskusten esimieheen tai suoraan kouluaan lähinnä olevaan päiväkeskukseen. Tarkemmat tapahtumien ajankohdat sovitaan osallistuvien luokkien kanssa viimeistään elokuun aikana.

Päiväkeskusten nettisivut: http://www.jyvaskyla.fi/ikaantyneet/paivakeskukset

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687, ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320, sähköposti: etunimi.sukunimi@jkl.fi

15.5.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje