Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Turvapalvelut

Jyväskylän kaupungin kotihoidon turvapalvelu tarjoaa ympärivuorokautista turvaa jyväskyläläisille. Turvapalvelun avulla on mahdollista saada apua äkillisissä tilanteissa. Hälytys tapahtuu painamalla erillistä turvarannekkeen nappia.

Laitteista peritään kuukausimaksu, joka sisältää asiakkaan kanssa sovitun palvelukokonaisuuden.

Turvapuhelinpalvelua tarvitseva asiakas ottaa yhteyttä OIVA-keskukseen arkipäivisin klo 9-15, puhelin 014- 266 1801

Turvapuhelinkeskus

Turvapuhelinkeskus ottaa vastaan turvapuhelinasiakkaiden hälytykset ympärivuorokauden.

Turvapuhelinkeskuksessa työskentelee lähihoitajia ja sairaanhoitajia, jotka arvioivat asiakkaan avuntarpeen. Tarvittavat auttamiskäynnit tekee turvapalvelun henkilökunta yhteistyössä kotihoidon kanssa.

Turvapuhelinlaitteet

  • Turvapalvelun peruspaketti: GSM-turvapuhelinlaite, jossa valmiina gsm-liittymä. Sisältää yhden turvarannekkeen. Kuukausimaksu sisältää myös turvapuhelinpalvelun sekä auttamiskäynnit.

Turvapuhelimeen on mahdollista kytkeä myös muita arkea ja turvallisuutta tukevia lisälaitteita, kuten ovi- ja ikkunahälytin ja kaatumisanturi. Turvapuhelin toimii vain asiakaan asunnossa.

  • Paikantava turvaranneke: Turvapuhelinranneke, jossa valmiina gsm-liittymä. Kuukausimaksu sisältää myös turvapuhelinpalvelun sekä auttamiskäynnit. Paikantavaan rannekkeeseen ei ole mahdollista liittää lisälaitteita.

Palvelusta hyötyy kotihoidon tai omaishoidon asiakas, jolla on taipumusta poistua asunnosta ja eksyä. Paikantavan rannakkeen latauksesta huolehtii kotihoito tai omaishoito. Ranneke tulee ladata 1-2 kertaa viikossa. Turvapalvelu voi tarvittaessa paikantaa asiakkaan ja vastaanottaa hälytyksiä eri tilanteista, kuten asunnosta poistumisesta.

Toinen paikantavasta rannekkeesta hyötyvä asiakasryhmä ovat asiakkaat, jotka pitävät tärkeänä toimintakyvyn ylläpitämistä ja kaipaavat turvaa kodin ulkopuolella liikuttaessa. Asiakas pystyy huolehtimaan rannekkeen latauksesta itse.

Palvelun aloittaminen edellyttää aina OIVA-keskuksen palveluohjaajan arviointia.

Hinnasto

Turvapalvelu GSM: 35,80€ /kk

Turvapalvelu (jos asiakkaalla oma turvapuhelin): 24,80€ /kk

Turvapalvelu GPS paikantava: 64,80€ /kk

Lisälaitteet:

  • Lisäranneke tai -riipus: 2,00€ / kk
  • Savu/palovaroitin: 4,00€ /kk
  • Ovi- tai ikkunahälytin: 3,00€ /kk
  • Kaatumisanturi: 6,00€ /kk
  • Häkäkaasuhälytin: 5,00€ /kk

Asennuspalvelu: 82 € / asennuskerta

Asiakkaan kadottamat turvalaitteet veloitetaan erillisen hinnaston mukaan.

Lääkekello

Lääkekello voi auttaa hoitamaan lääkkeenoton turvallisesti. Jyväskylän kaupungilla on käytössä automaattisia gsm-lähettimellä varustettuja lääkekelloja.
Kotihoidon työntekijä jakaa viikon tai kahden lääkkeet lääkekelloon, joka muistuttaa äänimerkillä asiakasta ottamaan lääkkeet oikeaan aikaan.
Mikäli lääkkeenotto viivästyy, saa asiakas siitä muistutussoiton puhelimeen. Jos lääkkeenotto kokonaan unohtuu, lääkekello ei anna ottaa annosta. Jos asiakas ei ota lääkettä tietyn ajan kuluessa, kotihoidon työntekijä ottaa yhteyttä asiakkaaseen joko puhelimella tai käymällä asiakkaan luona.

Tavoitteena on lääkehoidon turvallisuus (esim. vain yksi annos kerrallaan tarjolla) ja säännöllisyys.

Lisätietoja lääkekellosta saat OIVA-keskuksesta.

Ajankohtaista ja linkkejä

Turvapuhelinkeskus- esite

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje