Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Liikunta

Seniorikortti 65+

Jyväskyläläisillä yli 65-vuotiailla ja kuluvan vuoden aikana 65 vuotta täyttävillä henkilöillä on mahdollisuus hankkia seniorikortti omatoimiseen liikunnanharrastamiseen. Vanhuus- ja työkyvyttömyyseläkepäätöksen saaneilla on mahdollista hankkia kortti jo ennen 65- vuoden ikää.

Kortin hinta on 75 euroa. Seniorikortti 65+ on voimassa vuoden ostopäivästä lukien. Henkilön asuinpaikka ja ikä varmistetaan Kela-kortin avulla ostettaessa. Seniorikortti on henkilökohtainen.

Korttia voi käyttää arkisin maanantaista perjantaihin uintiin ja kuntosalille kello 06 -15 AaltoAlvarissa, Wellamon uimahallissa maanantaisin kello 10–15 ja tiistaista perjantaihin kello 06-15. Kuokkalan Graniitissa ja Monitoimitalolla korttia voi käyttää kuntosalille arkisin kello 08-15. Vuoden 2015 alusta kortti käy myös Lehtisaaren Kuntotalolle ja Korpilahden kuntosalille. Kortti ei oikeuta osallistumista ohjattuihin ryhmiin.

Kassahenkilö tarkastaa seniorikortin voimassaoloajan ja tarvittaessa henkilöllisyyden kuvallisesta Kela-kortista. Ellei Kela-kortti ole kuvallinen henkilöllisyyden ja asuinpaikan todistamiseen tarvitaan lisäksi muu kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Kortin ostopaikat:

Lisätietoja:
Liikuntainfo, puh. (014) 266 4257.

Ikääntyneiden terveysliikunta

Iäkkäiden terveysliikunnan tavoittena on ylläpitaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä sekä tuottaa iloa ja virkistystä. Ryhmiä järjestjävät sosiaali- ja terveyspalvelut, liikuntapalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto, eläkeläisjärjestöt sekä mm. naisvoimisteluseurat. Ryhmät kokoontuvat viikoittain syyskuun alusta toukokuuhun.

Tarkat aikataulut löytyvät syksyisin kaupungin tiedotuslehden välissä olevasta Liikutaan -liitteessä sekä täältä.

Liikuntaluotsit

Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka tukevat omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Jos liikunnan harrastaminen ei onnistu omatoimisesti, mukaan voi pyytää kaveriksi liikuntaluotsin.
Lisää tietoa liikuntaluotseista.

Liikuntaneuvonta

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden toteuttama maksuton liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikenikäisille jyväskyläläisille, jotka terveytensä kannalta liikkuvat riittämättömästi. Liikuntaneuvontaa antavat erityisliikunnan ohjaajat, joilla on fysioterapeutin koulutus sekä liikunnanohjaajat. Liikuntaneuvontaan voit tulla lääkärin tai sairaanhoitajan lähetteellä. Ajan voi myös varata itse. Liikuntaneuvontakyäynnillä tarjotaan yksilöllistä ohjausta, tietoa liikunnasta ja terveydestä, tietoa liikuntapaikoista ja- mahdollisuuksista sekä kotijumppaohjeet.

Liikuntaneuvonnan paikat: uimahallin AaltoAlvari, Vaajakosken uimahalli Wellamo ja Kuokkalan Graniitti.

Soittoaika on torstaisin klo 8.00-9.00, p. 014 266 4264

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje