Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Arkkitehtuurikutsukilpailu käynnistyy Jyväskylän keskustassa

Arkkitehtuurikutsukilpailu käynnistyy Jyväskylän keskustassa

AT Hannikaisenkatu Oy järjestää yhteistyössä As Oy Jyväskylän Hannikaisenkatu 27–29 sekä Jyväskylän kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun asuinkerrostalotontin täydennysrakentamiseksi. Kilpailu järjestetään 7.6.-17.10.2018 välisenä aikana ja suunnittelualueena on asema-aukion eteläpuolelle jäävän tontin piha-alueet osoitteessa Hannikaisenkatu 27-29.

Kilpailulla haetaan laadukasta ja toteuttamiskelpoista, mutta myös innovatiivista ja monipuolista asumisen täydennysrakentamista Jyväskylän ydinkeskustaan. Kilpailun tarkoituksena on täydentää korkeatasoisesti kaupunkirakennetta ja mahdollistaa kaupungin tavoitteiden mukaisesti keskusta-alueen asukasmäärän kasvattaminen. Kilpailun voittajaehdotus tulee toimimaan pohjana asemakaavamuutokselle.

Kilpailijoiden tarkoituksena on ratkaista myös pysäköintiin liittyvät kysymykset sekä luoda ratkaisuja piha-alueiden käsittelyyn viihtyisänä ja vihreänä keskusta-alueen kaupunkipihana, joka liittyy luontevasti ympäristöönsä.

Kilpailuun kutsutut neljä arkkitehtitoimistoa ovat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Arkkitehtipalvelu Oy sekä Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy.

Jyväskylän kaupungin tuoreen keskustavisio 2030:n tavoitteeksi on asetettu keskustan vetovoiman vahvistaminen, jonka saavuttamiseksi merkittävän keinon luo keskusta-alueen asukasmäärän voimakas lisääminen täydennysrakentamisen avulla. Keskusta-asumisen muutostrendeinä tunnistetaan asumisen tarpeiden muuttuminen ja monipuolistuminen perhemuotojen, yhteisöasumisen ja ikääntyvien palvelujen myötä. Asumisessa kaivataan myös joustavuutta eri elämäntilanteisiin. Keskustavisiossa nähdään keskusta-asumisen muodostuvan tiiviisti rakennetusta, monimuotoisesta ja monipuolisesta asuinympäristöstä ja asumisen ratkaisuista.

7.6.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje