Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Osa Jyväskylän kaupungin palvelusetelipalveluista ja -tuottajista nyt uudessa Palse.fi -verkkopalvelussa

Osa Jyväskylän kaupungin palvelusetelipalveluista ja -tuottajista nyt uudessa Palse.fi -verkkopalvelussa

Jyväskylän kaupunki on ottanut käyttöön uuden palvelusetelijärjestelmän sosiaali- ja terveydenhuollon palveluille, ja ensimmäiset palvelut ja palvelusetelituottajat ovat nyt uudessa verkkopalvelussa. Nyt ensimmäisessä vaiheessa Palse.fi -osoitteessa asiakkaat voivat valita palvelusetelituottajia lapsiperheiden kotipalveluun, omaishoidon tukeen, seniorien ja pitkäaikaissairaiden tilapäisen kotihoitoon, lapsiperheiden neuvonta- ja terapiapalveluihin sekä lasten ja nuorten neuropsykiatriseen tukeen. Palvelut näkyvät Palse.fi -palvelussa Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialan alla.

Palveluseteli edellyttää palvelutarpeen arviointia ja palvelupäätöstä

Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan lakisääteisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. Jyväskylässä palvelusetelillä järjestetään muun muassa kotiin vietäviä palveluita ja terapiapalveluita. Palvelusetelin saaminen edellyttää hoito- tai palvelutarpeen arviointia sekä kirjallista palvelupäätöstä. Päätöksen saatuaan, asiakas ostaa palvelun palvelusetelillä kaupungin hyväksymiltä palveluntuottajilta. Palvelutuottajan tuntihinnan ja setelin arvon välisen summan eli niin sanotun omavastuuosuuden asiakas maksaa itse. Asiakas voi myös halutessaan ostaa palveluntuottajilta muita palveluja omalla kustannuksellaan. Myös itse maksettavat palvelut löytyvät jatkossa samasta osoitteesta.
– Kesäkuun alussa itse maksettavien palveluiden rekisteristä löytyy esimerkiksi kodin siivous- ja kunnossapitopalveluita. Rekisteri täydentyy syksyn aikana, selventää erityisasiantuntija Mia Lindberg.

Uuden järjestelmän myötä palvelut ovat paremmin asiakkaiden löydettävissä, kun ne ovat yhdessä palvelusetelijärjestelmässä. Järjestelmässä asiakas voi helposti tarkistaa itselle myönnetyt palvelusetelit sekä vertailla palveluita ja palvelujen hintoja. Asiakkaat saavat postissa palvelusetelipäätöksen ja siihen liittyvät ohjeet. Palse.fi -palveluun voi kirjautua omilla verkkopankkitunnuksilla, jolloin pääsee muun muassa tarkastelemaan omia päätöksiä.
Palse.fi -palvelua voi selata myös kirjautumatta. Palveluseteliasioita voi hoitaa myös puhelimitse sekä palveluissa asioimalla.

Klemmari on käytössä vuoden 2018 loppuun saakka

Uusi palvelusetelijärjestelmä on otettu käyttöön kesäkuun alussa ja kaikkien palvelusetelien tiedot on tarkoitus siirtää palse.fi -osoitteeseen elokuun loppuun mennessä. Klemmari.info -palvelu on käytössä vuoden 2018 loppuun saakka.

Haku palvelutuottajaksi on avoinna jatkuvasti.

www.jyvaskyla.fi/sote/palveluseteli
www.palse.fi
www.klemmari.info

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Mia Lindberg, p. 014 266 8631
projektityöntekijä Leevi Tuohiluoma, p. 014 266 3157

4.6.2018Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje