Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Pääkirjasto-opistotalon Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti suljettuna 4.6. lähtien

Pääkirjasto-opistotalon Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti suljettuna 4.6. lähtien

Pääkirjasto-opistotalon Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti on pois käytöstä maanantaista 4.6. lähtien. Sisäänkäynti on suljettu 23.8. saakka pääaulassa tehtävien muutostöiden vuoksi.

Sulkuaikana kirjastoon pääsee Cygnaeuksenkadun puoleisesta sisäänkäynnistä. Myös kirjaston takasisäänkäynti lehtilukusalin läheisyydessä on käytössä. Molempien sisäänkäyntien kautta pääsee lehtilukusaliin, asiakashissille ja kirjaston ylempiin kerroksiin.

Vapaudenkadun sisäänkäynnin yhteydessä oleva lainojen palautusluukku on pois käytöstä 4.6.–23.8. Lainat voi palauttaa pääkirjastoon vain sen aukioloaikoina. Vaihtoehtoisesti lainat voi palauttaa myös muihin kaupunginkirjaston toimipisteisiin tai mihin tahansa muuhun Keski-kirjastoon.

Kulku Jyväskylän kansalaisopiston tiloihin muuttuu 4.6.

Maanantaina 4.6. lähtien Jyväskylän kansalaisopiston neuvontaan, toimistoon ja opetustiloihin kuljetaan kirjaston sisäpihalla olevan sisäänkäynnin kautta (käynti Vapaudenkadulta). Talon sisääntuloaulaan rakennetaan kesän ajaksi suojaseinäkkeet. Ne estävät kulun kansalaisopiston tiloihin muista suunnista.

Kansalaisopiston käsityöneuvontaan pääsee kirjaston Cygnaeuksenkadun puoleisen sisäänkäynnin ja kirjaston takasisäänkäynnin kautta.

Pääkirjaston muutostöiden vaiheet

2.5.–23.8.2018
1. kerros: Sisääntuloaulaan sijoitetaan aikakaus- ja sanomalehtitilat. Kahvila siirretään aulaan. Ensimmäiseen kerrokseen tehdään kaksi samankokoista luentosalia, jotka yhdistämällä saadaan iso luentosali. Asiakaspalvelutiski siirtyy sisääntuloaulaan.

1.9.–30.11.2018
1. kerros: Nykyisen lehtilukusalin tilalle rakentuu uutuuksien alue, johon sijoitetaan viikkolainat, uutuusaineistoa ja aikuisten elokuvat. Tilaan tulee myös pieni esiintymislava. Alueen valmistumisen jälkeen varaukset noudetaan 1. kerroksesta.
3. kerros: Musiikkiosastoa uudistetaan, kuten myös ryhmätyötilat ja hiljaisen työskentelyn tilat. Musiikkiosaston vieressä oleva opetusstudio muutetaan monitoimitilaksi.

1.1.–28.2.2019
2. kerros: Lasten- ja nuortenosasto saa lisätilaa, kun nuorille tehdään oma tila aikuisten osaston viereen. Toisen kerroksen pitkä palvelutiski poistetaan käytöstä. Aikuisten osastolle tehdään kokoontumistila pienryhmille ja pienimuotoisille tapahtumille.

Seuraa muutostöiden tiedotteita: www.jyvaskyla.fi/kirjasto/paakirjasto

Lisätietoja:
Kirjaston tilamuutokset: Seija Laitinen-Kuisma, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4093, seija.laitinen-kuisma[at]jkl.fi
Tekniset ratkaisut: Mikael Nummi, projektipäällikkö, Jyväskylän Tilapalvelu, p. 014 266 1309, mikael.nummi[at]jkl.fi

1.6.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje