Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon DOES-performanssiesitys perjantaina 25.5. kertoo erityisherkkyydestä

Taidemuseon DOES-performanssiesitys perjantaina 25.5. kertoo erityisherkkyydestä

Erinomaista palautetta saanut nuorten taiteilijoiden näyttely Generation päättyy 27.5. Taiteilijoista Pauliina Latva esiintyy tanssiperformanssillaan perjantaina 25.5. klo 16.30, esitykseen on vapaa pääsy.
Pauliina Latvan video tanssiperformanssista on myös esillä näyttelyn loppuun saakka. Amos Andersonin taidemuseon kanssa toteutettu nuorten taiteilijoiden kokonaisuus on saanut yleisöltä erittäin hyvää palautetta raikkaudestaan.

Tanssiperformanssi kuvaa erityisherkän ihmisen kokemuksia ja tuntemuksia. Esityksen alussa yleisölle jaetaan korvatulpat, joita käyttämällä esityksen voi kokea eri tavalla.
Teoksen nimi DOES muodostuu erityisherkkyyden englanninkielisistä termeistä Depth of processing, Overarouseability, Emotional intensity, Sensory sensitivity.

Pauliina Latva kertoo teoksestaan:
”DOES on tanssiteos, jossa käsittelen omia erityisherkkyyteeni liittyviä tuntemuksia ja kokemuksia. Välillä haluan sulkea itseni pois erilaisista tilanteista ja mennä omaan maailmaani. Välillä on pakko vain tanssia tunteet ja ajatukset ulos. Mutta miten blokata ylivirittyneisyyteen johtavat ärsykkeet? DOES antaa katsojalle mahdollisuuden kokea, miten erityisherkkänä tanssitaiteilijana aistin ja tulkitsen tilan erilaiset elementit ja yksityiskohdat. Performanssi on liikkuvaa kuvaa ja tanssia yhdistelevä kokonaisuus. Tunteiden ja ajatusten vapaa kenttä, herkkyys ja herkistyminen tilassa. ”

Generation-näyttely on esillä viimeistä päivää sunnuntaina 27.5. Samaan aikaan päättyy myös Mun elämä -näyttely, jonka toteutuksesta vastasivat Jyväskylän ja Muuramen lukiolaiset yhdessä kuvataiteilija Anna Ruthin kanssa.

16.3.–27.5. Generation – taidetta 15–23-vuotiailta nuorilta

Lisätietoja Sirpa Turpeinen, museolehtori Jyväskylän taidemuseo, p.050 542 0591, sirpa.turpeinen@jkl.fi

23.5.2018Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje