Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Alvar Aallon pääkaupunki Jyväskylä esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Alvar Aallon pääkaupunki Jyväskylä esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Venetsian arkkitehtuuribiennaali avaa ovensa yleisölle tulevana lauantaina 26.5. puolen vuoden ajaksi. Jyväskylä on mukana tapahtumassa Suomen Paviljongin näyttelyalueella, jossa sitä esitellään Alvar Aallon pääkaupunkina eurooppalaisille arkkitehtuuri- ja kulttuurimatkailijoille. Näkyvyys liittyy markkinointiyhteistyösopimukseen, jonka Jyväskylän kaupunki on solminut Suomen näyttelyä järjestävän Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon kanssa.

Jyväskylän arkkitehtuurikohteita tuodaan esille muun muassa viikottain näyttelyvieraille järjestettävien opastettujen kierrosten sisällössä sekä yleisölle suunnatussa kilpailussa, jossa voi voittaa arkkitehtuurimatkan Suomeen. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Visit Finlandin kanssa. Lisäksi Suomen Paviljongilta löytyy Jyväskylän Aalto-kohteista kertovaa englanninkielistä kirjallisuutta, johon näyttelyvieraat pääset tutustumaan.

- Aloitimme viime vuonna uudenlaisen poikkitoimialallisen markkinointiyhteistyön kulttuurimatkailun osalta. Olimme silloin mukana Venetsian taidebiennaalissa puolen vuoden ajan markkinoimassa Jyväskylää Alvar Aallon pääkaupunkina ja kokemukset olivat sen verran kannustavia, että päätimme jatkaa vastaavan kaltaista markkinointiyhteistyötä nyt myös arkkitehtuuribiennaalin osalta, kertoo Visit Jyväskylän markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna.

Suomen tämänvuotinen näyttely, Mind-Building, esittelee suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin kehittymistä kautta aikojen. Mind-Building kertoo suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin tarinan esittelemällä eri teemojen valossa seitsemäntoista eri aikakausien kirjastorakennusta.

Avajaispäivät 24.-25.5.

Ennen varsinaisia näyttelyn yleisöpäiviä on vuorossa Venetsian arkkitehtuuribiennaalin avajaiset 24.-25.5., jotka suunnataan pääasiassa ammattilaisväelle. Avajaispäivien aikana Suomen Paviljongilla järjestetään muun muassa kansainvälinen kutsuvieras- ja mediatilaisuus, jossa esitellään Suomen näyttelykokonaisuutta ja suomalaista arkkitehtuuria Alvar Aallon kohteita esille nostaen.

- Suomalainen arkkitehtuuri ja design kiinnostavat maailmalla nyt kovasti ja meidän tehtävä on olla aktiivisesti kertomassa kansainväliselle medialle ja oikealle kohdeyleisölle omista arkkitehtuurin helmistämme. Jyväskylällä on merkittävän Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön vuoksi etulyöntiasema houkuttelevana kulttuurimatkailukohteena, toteaa Susanne Sarvilinna.

Avajaispäivien aikana Suomen Paviljongilla lanseerataan myös uusi valtakunnallinen ja kansainväliseen markkinointiin suunnattu visit.alvaraalto.fi -matkailusivusto. Sivustoa hallinnoi Alvar Aalto -säätiö ja sen sisältöä on työstetty yhdessä Alvar Aalto -verkostokaupunkien kanssa. Sivustolta löytyy jatkossa kattavasti erilaiset Alvar Aalto-aiheiset kiertomatkat ja matkapaketit Suomessa.

Nyt avattava biennaali on vuorossaan 16. kansainvälinen arkkitehtuurinäyttely Venetsiassa. Koko arkkitehtuuribiennaalin yhteinen näyttelyteema on tänä vuonna ’Freespace’ ja mukana on kaikkiaan 63 maata. Näyttely on avoinna yleisölle 26.5.–25.11.2018. Edellisessä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2016 kävi kaikkiaan 280 000 tapahtumavierasta.

Lisätietoja (ke 23.5. klo 10 saakka):
Susanne Sarvilinna, markkinointipäällikkö, Visit Jyväskylä
susanne.sarvilinna@jkl.fi
p. 0400 885 786

Lisätietoja Suomen Paviljongin näyttelystä:
Miina Jutila, tiedottaja, Archinfo
miina.jutila@archinfo.fi
p. 040 585 4135

21.5.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje