Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaksi asemakaavamuutosta kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Kaksi asemakaavamuutosta kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Kaupunkirakennelautakunta saa käsittelyynsä Tourujoki I ja Puutarhakatu 19 asemakaavamuutokset.

Tourujoen alueen kehittäminen jatkuu

Tourujoki I asemakaavamuutos on edennyt luonnosvaiheeseen. Suunnittelualueeseen kuuluu Tourujoen ranta-alueita molemmin puolin jokea vanhan hautausmaan eteläpuolelta ja Ailakinkadun ympäristöstä. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Tourujoen kehittämissuunnitelman mukaisia toimenpiteitä suunnittelualueella. Tavoitteena on kevyen liikenteen ja pyöräilyn pääreitin (ns. pyöräbaana) rakentaminen uuden sillan kautta keskustasta Tourujoen yli Kankaan alueelle ja edelleen Seppälän suuntaan.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/956

Lisätiedot: suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen, p. 014 266 5033, pirjo.heinanen@jkl.fi

Puutarhakatu 19 hyväksymiskäsittelyyn

Puutarhakatu 19 asemakaavan muutos on edennyt hyväksymisvaiheeseen. Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa viisikerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen Rajakadun varteen. Suunnittelualueella on kaksi vanhaa rakennusta, joista suojeltu vuonna 1929 valmistunut Vapon entinen edustuskiinteistö peruskorjataan. Vapon taloon on alustavasti suunnitteilla pieni, alle kymmenen hengen lastensuojeluyksikkö. Suunnittelualueella sijaitseva toinen rakennus, talonmiehen työsuhdeasunnoksi valmistunut yksikerroksinen puutalo puretaan. Täydennysrakentamista ohjataan kaavamääräyksillä olemassa olevaan rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan sopivaksi.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/962

Lisätiedot: kaavoitusarkkitehti Tapani Tommila, p. 014 266 7626, tapani.tommila@jkl.fi
erikoissuunnittelija Kaisa Ristimella, p. 014 266 8744, kaisa.ristimella@jkl.fi

15.5.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje