Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Seminaarinmäen kulkureitit muuttuvat 14.5. alkaen Ruusupuiston liikennejärjestelyjen myötä

Seminaarinmäen kulkureitit muuttuvat 14.5. alkaen Ruusupuiston liikennejärjestelyjen myötä

Uusien liikennejärjestelyjen rakentaminen Ruusupuiston kohdalla Seminaarinmäellä alkaa. Työnaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat muutoksia maanantaista 14.5. alkaen Hannikaisenkadulle ja Vapaudenkadulle sekä ajoreitteihin Hannikaisenkadun ja Keskussairaalantien välillä.

Ruusupuiston kohdalla oleva yksisuuntainen Hannikaisenkadun osuus suljetaan ja Vapaudenkatu muuttuu vastaavalta kohdalta kaksisuuntaiseksi Hämeenkadun liittymään asti. Muutokset mahdollistavat kulun Mattilanniemen suunnasta keskustaan. Liikenne Mattilanniemen suunnasta Keskussairaalantielle ohjataan reittiä Vapaudenkatu–Hämeenkatu–Seminaarinkatu.

Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkureitit muuttuvat. Keskussairaalantielle pääsee keskustan suunnasta Vapaudenkatu–Hämeenkatu–Seminaarinkatu -reittiä pitkin ja keskustan suuntaan samaa reittiä päinvastaisessa järjestyksessä. Sama reitti palvelee myös yliopistolle ja Alvar Aalto -museolle kulkevia. Mattilanniemen yliopistoalueen kautta kiertämällä maasto on tasaisempi.

Paikallisliikenteen Ruusupuiston yliopistorakennuksen kohdalla sijaitseva Museo 2 -linja-autopysäkki poistuu käytöstä. Lähin sitä korvaava pysäkki on Lounaispuisto 2 –pysäkki Vapaudenkadun varressa.

Hankkeessa Ruusupuiston alueen liikennejärjestelyjä muutetaan siten, että Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun ja Haarakadun suunnat kulkevat jatkossa rakennettavan kiertoliittymän kautta. Ensimmäisinä työvaiheina ovat ajoradan leventäminen Hannikaisenkadun suljetulla osuudella sekä hulevesiviemäröinnin rakentaminen. Liikennejärjestelyt valmistuvat syyskuussa 2019.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut pääurakoitsijanaan Oteran Oy.

Ajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyt kartalla:

Kevyen liikenteen liikennejärjestelyt kartalla:

Lisätiedot:

9.5.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje