Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tikkakosken yhtenäiskoulu isännöi Erasmus+ -hanketapaamista 14.-17.5.

Tikkakosken yhtenäiskoulu isännöi Erasmus+ -hanketapaamista 14.-17.5.

Jyväskylän Tikkakosken yhtenäiskoulu on mukana Erasmus+ -hankkeessa, Fostering Motivation to Develop Competences, jossa opettajat ja oppilaat pohtivat ja ideoivat yhdessä miten erilaisten opetusmetodien myötä oppilaiden motivaatiota opiskeluun voisi parantaa. Erityisenä painopisteenä on tietotekniikan hyödyntäminen, toiminnallisuuden lisääminen opetuksessa sekä projektityön arviointityökalujen kehittäminen.

Projektin päätöstapaaminen tuo 14.-17.5. yhteensä 12 opettajaa Espanjasta, Tsekistä, Puolasta ja Liettuasta Jyväskylään. Päätöstapaamisessa kootaan yhteen kaikki kahden vuoden aikana tehdyt tuotokset ja projektin loppuyhteenveto.

–Projekti on tuonut opettajan työhön uudenlaista näkökulmaa ja hyväksi havaitut opetusmenetelmät jaetaan hankkeen osallistujien kesken. Eri maiden opettajien kesken on muun muassa kerätty yhteiselle padlet-seinälle aineittain ideoita erilaisista käytännössä kokeilluista toiminnallisista työtavoista, kertoo projektikoordinaattori Paula Jokinen Tikkakosken yhtenäiskoulusta.

Hankkeessa mukana olleet oppilaat ovat olleet opettajien apuna ryhmän tai yksittäisen oppilaan työskentelyn itse- ja vertaisarviointiin hiotun arviointityökalun suunnittelussa.

–Hankkeen arviointityökalu tukee hyvin uudistuneen opetussuunnitelmamme arvioinnin linjauksia, toteaa Paula Jokinen.

Hankkeeseen osallistuneet oppilaat ovat oppilastapaamisissa julkaissut kolme nettilehteä. Erasmus+-hankkeen oppilaiden tuottama viimeisin verkkolehti, Getting to know 5/5 countries, Spring 2018, on luettavissa osoitteessa https://madmagz.com/magazine/embed/913168?layout=1&wmode=transparent#/.

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Lisätietoja:
vararehtori Paula Jokinen, Tikkakosken yhtenäiskoulu, puh. 014 266 0788
https://peda.net/jyvaskyla/tikkakoskenyhtenaiskoulu
Hankkeen nettisivut: https://peda.net/p/Paula%20Jokinen/fmdc

9.5.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje