Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonia jalkautuu esiintymään eri puolille kaupunkia 14.–26.5.

Jyväskylä Sinfonia jalkautuu esiintymään eri puolille kaupunkia 14.–26.5.

Jyväskylä Sinfonia jalkautuu kahden viikon ajaksi keväiseen Jyväskylään ilahduttamaan ihmisiä eri puolilla kaupunkia 14.–26.5. Sinfonia on the Move -projektissa orkesterin muusikoihin voi törmätä musisoimassa mitä erilaisimmissa paikoissa muun muassa puhallin- ja jousikokoonpanoin. Idea on jalkautua monenlaisiin tiloihin lähelle kaupunkilaisten arkea. Tempaus järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja siitä on tarkoitus vakiinnuttaa jokakeväinen perinne. Kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia; osa tapahtumista ei kuitenkaan ole julkisia. Viikko sisältää yhteensä lähes 30 esiintymistä muun muassa Keskussairaalan osastoilla, palvelukodeissa, kirjastoissa, yliopistolla, kauppakeskuksissa sekä Matkakeskuksella. Kukin esiintyminen kestää noin 20 minuuttia.

Valtaosa esiintymisistä on ensimmäisellä viikolla, jolloin muusikoita suuntaa tiistaina 15.5. yliopiston kirjastolle, Keskussairaalalle, Villa Tauluhovin palvelukotiin ja Valteri-koulu Onervaan. Keskiviikon ja torstain aikana yleisö pääsee esimerkiksi todistamaan Off/Balance-tanssiryhmän kanssa tehtävää mielenkiintoista yhteistyötä Kolmikulmassa, Matkakeskuksessa sekä yliopiston Agorassa ja Ruusu-puistossa. Perjantaina vaskiryhmä musisoi Matkakeskuksessa ja Kauppakeskus Sepän lounasajan vilinässä. 19.5. kannattaa herätä aikaisin, sillä Hotelli Verson aamiaista rytmittää puhallintrio. Iltapäivää voi viettää suuntaamalla Yläkaupungin yön sykkeeseen, sillä yliopiston kirjaston aulassa tapaa kaksikin Sinfonian muusikkoryhmää. Jälkimmäisellä viikolla keskiviikkona 23.5. muusikoita on liikkeellä yliopiston Agoralla, kaupunginkirjastolla ja Monikulttuurikeskus Gloriassa. Sinfonia on the Move päättyy lauantaina 26.5. juhlallisesti Säynätsalon kunnantalon komeissa maisemissa: sinfonian muusikkokvintetti näyttää, kuinka jazz soljuu Aallon suunnittelemassa valtuustosalissa.

Esiintymisiä voi seurata somen välityksellä

Mikäli viikon tapahtumat sattuisivat menemään ohi, orkesterin sosiaalisen median kanavista löytyy kuva- ja videotaltiointia, jotka ovat katsottavissa jälkeenpäin. Monia tapahtumia myös striimataan suoraan paikan päältä Facebook liven avulla.

Jos bongaat Jyväskylä Sinfonian muusikoita esiintymässä, levitä musiikin iloa ottamalla kuvia ja merkitsemällä niihin aihetunnisteet #kuuletkomusiikkia ja #jklsinfonia.


Katso koko viikon ohjelma tästä


Lisätiedot:
Tuottaja Heidi Jäntti
heidi.jantti[at]jkl.fi
p. 014 266 4592


http://www.jyvaskylasinfonia.fi/
https://www.facebook.com/jyvaskylasinfonia/

7.5.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje