Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kotoutumisen kokemusasiantuntijakoulutus maahanmuuttajille käynnistyy Jyväskylässä – hakuaikaa 20.5. saakka

Kotoutumisen kokemusasiantuntijakoulutus maahanmuuttajille käynnistyy Jyväskylässä – hakuaikaa 20.5. saakka

Oletko kiinnostunut jakamaan kokemuksiasi kotoutumisesta? Oletko halukas tukemaan uusia alueelle muuttaneita maahanmuuttajia kotoutumisessa sekä heidän tarvitsemien palvelujen saamisessa? Jyväskylässä käynnistyy kesäkuussa kotoutumisen kokemusasiantuntijakoulutus, joka on tarkoitettu maahanmuuttajille, pakolaisille ja turvapaikanhakijoille, jotka osaavat puhua ja kirjoittaa hyvin suomen kielellä ja tuntevat kotoutumiseen liittyviä palveluja. Hakuaikaa on 20.5. saakka.

Koulutus 4.6.–27.8. järjestetään maanantaisin Jyväskylässä, monikulttuurikeskus Glorian tiloissa, osoitteessa Matarankatu 6. Koulutukseen sisältyy 60 tuntia luentoja ja ryhmätapaamisia sekä 1-2 tutustumisjaksoa. Koulutuksessa perehdytään kokemusasiantuntijuuteen, kokemusasiantuntijan rooliin, kokemusasiantuntijana toimimiseen sekä verkostoitumiseen. Koulutus on osanottajille maksuton.

Koulutukseen voi hakeutua vapaamuotoisella sähköpostiviestillä, jossa voi kertoa kiinnostuksensa koulutukseen ja yhteystiedot. Koulutukseen valitaan 7-10 opiskelijaa haastattelujen perusteella. Hakemukset voi lähettää osoitteeseen mervi.sirvio(at)jkl.fi .

Kokemusasiantuntijakoulutuksen järjestää Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluiden KOTOISA-hanke (2018–2019).

Maaliskuussa 2018 käynnistyneen KOTOISA-hankkeen tavoitteena on tukea haavoittuvassa asemassa olevien kolmansien maiden kansalaisten osallisuutta ja hyvinvointia. Hankkeessa muun muassa käynnistetään kotoutumisraadin toiminta, järjestetään kotoutumisen kokemusasiantuntijakoulutus ja kehitetään sosiaalisen kuntoutuksen ja asumisen ohjauksen toimintoja. Hanke on EU:n sisäasioiden Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotoutumisrahaston (AMIF) ja Jyväskylän kaupungin rahoittama kehittämishanke. Hanke tekee yhteistyötä muun muassa yhdistysten, lähikuntien, vuokra-asuntoyhtiöiden ja ELY-keskuksen kanssa.

Koulutustiedote -pdf

Lisätietoja
projektipäällikkö Helena Ilomäki, puh. 050 321 1720 tai helena.ilomaki(at)jkl.fi
projektityöntekijä Mervi Sirviö, puh. 050 314 1912 tai mervi.sirvio(at)jkl.fi
palveluesimies Elina Hienola, puh. 014 266 7648

7.5.2018Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje