Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tarkkana liikenteessä tiistaina 8.5. – siivoustalkoolaiset liikkeellä Jyväskylässä

Tarkkana liikenteessä tiistaina 8.5. – siivoustalkoolaiset liikkeellä Jyväskylässä

Jyväskylää siistitään kesäkuntoon tiistaina 8.5. noin 14 000 talkoolaisen voimin. Autoilijoita pyydetään ottamaan huomioon pienet sekä isot talkoolaiset ja noudattamaan liikenteessä erityistä varovaisuutta talkoopäivänä ja -iltana.

Mukana koululaisia ja muita talkooporukoita

Talkoisiin osallistuvat lähes kaikki Jyväskylän peruskoulut sekä kymmeniä muita talkooporukoita, kuten taloyhtiöitä, yhdistyksiä ja yksittäisiä asukkaita eri puolilta Jyväskylää. Siivoustempauksen vuoksi talkoopäivänä on liikenteessä paljon pientä siivousväkeä. Autoilijoita ja muita liikkujia kehotetaankin tuolloin erityiseen tarkkaavaisuuteen koko Jyväskylän alueen liikenteessä. Myös talkoolaisten toivotaan noudattavan varovaisuutta sekä liikenteessä että roskien keruussa.

Siivoustalkoissa kerätään talven aikana muun muassa puistoihin ja kävelyteiden varsille kertyneitä roskia kuten muovipusseja ja karkkipapereita. Talkoissa ei kerätä puutarhajätettä, hiekoitushiekkaa eikä vaarallisia jätteitä, ei myöskään asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä. Lapset ohjeistetaan olemaan ehdottomasti koskematta maastosta mahdollisesti löytyviin injektioruiskuihin tai -neuloihin.

Talkooporukoiden kokoontumistiedot löytyvät netistä

Talkooporukoiden ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta jokainen halukas pääsee kuitenkin mukaan talkoisiin, sillä kaupungin sivuilta, osoitteesta www.jyvaskyla.fi/puistot/asukasyhteistyo/asuinalueidensiivoustalkoot, voi käydä tarkistamassa kaikille avointen talkooporukoiden kokoontumisajat ja -paikat. Sivuilta voi etsiä sopivan talkooporukan tiedot ja mennä rohkeasti mukaan talkoisiin!

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Mustankorkea Oy ottaa talkoissa kerätyt roskat maksutta vastaan. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa.

Lisätietoja:

4.5.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje