Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valon voimaa Jyväskylä Sinfonian päivä- ja iltakonserteissa 9.5. huilisti Niamh McKennan siivittämänä

Valon voimaa Jyväskylä Sinfonian päivä- ja iltakonserteissa 9.5. huilisti Niamh McKennan siivittämänä


Jyväskylä Sinfonian kevätkausi päättyy keskiviikkona 9.5. kahteen konserttiin, joiden solistina kuullaan vuoden 2017 kansainvälisen Crusell-huilukilpailun voittajaa Niamh McKennaa. Saksalais-irlantilainen McKenna työskentelee Turun filharmonisen orkesterin äänenjohtajana. Päiväkonsertin klo 12 ja iltakonsertin klo 19 johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson, joka on kysytty vierailija etenkin pohjoismaisissa orkestereissa.

McKennan solistiteos, ranskalaisen Jacques Ibertin huilukonsertto, pysyi melko pitkään tuntemattomana sen soittajalle asettamien teknisten haasteiden vuoksi. Virtuoosinen ja värikkäästi orkestroitu konsertto tuo kuuluviin 1930-luvun Pariisin uusklassisen kirpeissä harmonioissa ja jazz-vaikutteissa.

Huilukonserton molemmin puolin on sommiteltu Mozartin kaksi sinfoniaa. Sinfonia Es-duuri nro 26 on kiintoisa otos Mozartin sinfoniatuotannon keskivaiheilta tuoden esiin myös vakavamman ja dramaattisen Mozartin. Lisänimellä Linziläinen kulkeva sinfonia nro 36 syntyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun Mozart vaimoineen pysähtyi ohikulkumatkalla kaupungissa. Mozart kirjoitti sinfonian kiireessä omaa konserttiaan varten, mutta loisteliaassa musiikissa hätäilystä ei ole jälkeäkään.

Taiteilijatapaamisessa illan solisti
Illan solistin Niamh McKennan pääsee tapaamaan teatteritalon kulmalämpiössä ennen konserttia klo 18.15. McKennaa haastattelee Jyväskylä Sinfonian intendentti Nikke Isomöttönen. Taiteilijatapaamiseen on yleisöllä vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista
Johannes Gustavsson
Niamh McKenna
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

26.4.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje