Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jari Haanperän kuvajaisia Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Jari Haanperän kuvajaisia Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Kuvajainen
Heijastuma, peilikuva
Uni-, haave-, harhakuva, näky

Jari Haanperä on valo- ja äänisuunnittelija, ohjaaja ja mediataiteilija. Hänen työskentelynsä lähtökohtia ovat valo, ääni ja liikkuva kuva. Hän on esiintynyt ja hänen valo- ja ääni-installaatioitaan ja lyhytelokuviaan on ollut esillä näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa Euroopan lisäksi Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Kamera ja valokuvaaminen ovat kulkeneet koko uran ajan rinnalla muun taiteellisen työskentelyn kanssa.

Kuvajaisia - valokuvanäyttelyn teokset ovat 2000-luvulta. Kuvat ovat vahvasti samaa sukua Haanperän lyhytelokuvien, videoteosten ja installaatioiden kanssa. Niissä on yhtä tärkeää se mikä on tummaa, varjossa ja epäterävää kuin se mikä korostuu terävänä valossa.

Valokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä viime vuonna valmistunut videoteos Taustakangas live, se on uusintavisualisointi Wigwamin kappaleeseen No New Game. Musiikkina on kappaleen livetaltiointi vuodelta 1993 bändin Tavastian keikalta, johon Haanperä teki valot ja visualisoinnin.

Näyttelyn on kuratoinut Jyrki Markkanen.

Lisätietoja, Mirka Flander, mirka.flander(a)googlemail.com

Jari Haanperä: Kuvajaisia
4.5.-27.5.2018

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
www.jyvaskyla.fi/ratamo

29.4.2018Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje