Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Laajavuoressa luonto ja urbaani ympäristö yhdistyvät

Laajavuoressa luonto ja urbaani ympäristö yhdistyvät

Ilmakuva Laajavuoresta

Laajavuoren matkailullisen kehittämisen yhteydessä toteutetun kyselyn tulokset ovat valmiit. Laajavuoren käyttäjille ja matkailijoille suunnatussa kyselyssä kartoitettiin käyttäjien näkemyksiä ja ideoita Laajavuoren kehittämiseksi. Vastaajien mukaan Laajavuoren vahvuuksia ovat esimerkiksi sen tarjoamat monipuoliset aktiviteetti ja harrastusmahdollisuudet sekä sijainti lähellä kaupungin keskustaa, mutta samalla myös luonnon helmassa. Monipuolisista jo toteutetuista harrastusmahdollisuuksista esiin nostettiin muun muassa laskettelu, hiihto, seikkailupuisto, kylpylä sekä frisbeegolf rata.

Tuloksissa esiin nousseet kehittämiskohteet liittyivät muun muassa Laajavuoren toimintoihin, ympäristön viihtyisyyteen ja yleisilmeeseen, aktiviteetteihin ja tapahtumiin sekä reitteihin ja opastukseen. Kävijät toivoivat esimerkiksi lisää kesäajan aktiviteetteja, uusia tapahtumia sekä kaikkia käyttäjiä huomioivia kesä- ja talvireittejä.

Laajavuori arvokas osa liikuntapääkaupunkia

Luontoalueiden vaaliminen ja säilyttäminen oli yksi saatujen vastausten näkyvistä teemoista. Monet toivat vastauksissaan esiin halun liikkua luonnossa sekä kehittää luonto- ja ulkoilureittejä. Reittien kehittämiseksi ehdotettiin niiden leventämistä ja hyödyntämistä esimerkiksi fatbike- ja maastopyöräilyyn, kilpaurheiluun tai koiran kanssa hiihtämiseen ja ulkoiluun. Laajavuoren korkeuserojen koettiin tarjoavan mahdollisuuksia esimerkiksi mäkijuoksuun tai kesäkelkkailuun. Monet vastaajista ehdottivat myös näköalapaikkaa ja kahvilatoimintaa Laajavuoren huipulle.

– Kyselyn avulla saatiin paljon tietoa siitä, mitkä asiat ovat asukkaille ja Laajavuoressa kävijöille tärkeitä. Tuloksia käytetään Laajavuoren maankäytöllisen ja matkailullisen kehittämisen kehittämissuunnitelmassa, jonka julkistusta voi odottaa kesälomien jälkeen, kertoo Laajavuoren kehittämisen projektipäällikkö Sarita Humppi.

Kyselyn tulokset löydät kaupungin verkkosivuilta: http://www.jyvaskyla.fi/hankkeet/laajavuorenmatkailu

24.4.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje