Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän katujen harjaukset käynnistyvät 16.4. alkavalla viikolla

Jyväskylän katujen harjaukset käynnistyvät 16.4. alkavalla viikolla

Katujen kevätpuhdistukset käynnistyvät Jyväskylän keskustassa huhtikuun puolessa välissä, mikäli sääennusteet osoittautuvat oikeansuuntaisiksi. Mahdolliset yöpakkaset hidastavat puhdistustoimia, koska kastelua katupölyn sitomiseksi ei pakkaskelien aikana voida tehdä. Pölyämistä vähennetään myös levittämällä mietoa suolaliuosta hankalammin puhdistettaviin kohteisiin, kuten reunakiven varteen.

Siivousoperaation alkuvaiheessa Jyväskylän keskusta-alueella keskitytään keräämään pois ajoratojen reunoille kasautuneita, pitkiä ja pöliseviä hiekkanauhoja. Lisäksi hiekkakasaumia poistetaan katujen risteysalueilta. Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä ovat joukkoliikenteen käyttämät kadut.

Kaupungin keskustan ulkopuolisilla alueilla hiekanpoistoa joudutaan vielä odottamaan, koska esimerkiksi asuntokaduilla on edelleen runsaslumisen talven jäljiltä lunta ja jäätä. Hiekanpoisto aloitetaan keskustaan johtavilta, vilkkaimmilta pääväyliltä heti keskusta-alueen puhdistuksen jälkeen. Myös keskustan ulkopuolella tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä ovat joukkoliikenteen käyttämät kadut ja vilkkaimmat väylät.

Hiekanpoistot ja katujen puhdistukset on vuosittain tavoitteena saada tehtyä vappuun mennessä. Hiekanpoiston tilanteesta ja etenemisestä tiedotetaan kevään aikana muun muassa osoitteessa www.jyvaskyla.fi

Lisätiedot:

12.4.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje