Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Barokin kuningatar säihkyy Jyväskylä Sinfonian solistina kirkkokonserteissa 25. ja 26.4. uudistetulla ohjelmalla

Barokin kuningatar säihkyy Jyväskylä Sinfonian solistina kirkkokonserteissa 25. ja 26.4. uudistetulla ohjelmalla

Jyväskylä Sinfonian huhtikuun lopun konserteissa uppoudutaan barokin maailmaan, sillä ohjelmassa G. F. Händelin ja François Couperinin aarioita sekä orkesteriteoksia barokkiviittein. Keskiviikkona 25.4. ja torstaina 26.4. Taulumäen kirkossa klo 19 kuultavien konserttien solistina laulaa ruotsalainen sopraano Ida Falk Winland, joka on tehnyt mittavan uran eurooppalaisissa oopperataloissa ja on tällä hetkellä kiinnitettynä Göteborgin oopperaan. Konsertit johtaa ylikapellimestari Ville Matvejeff, joka on myös suunnitellut konserttien harvinaisemman ohjelman.

Ida Falk Winland pääsee näyttämään taitonsa koristeellisissa ja erityisen hyvää tekniikka vaativissa Händelin barokkiaarioissa. Kuulemme myös tällä kertaa instrumenttiversiona osia François Couperinin teoksesta Trois leçons de ténèbres jota pidetään yhtenä barokkimusiikin huippupisteistä. Lauluteoksesta orkesteriversion on sovittanut Ville Matvejeff.

Thomas Adèsin Kolme harjoitelmaa Couperinilta vuodelta 2006 on kekseliäs teos, jossa Adès on sovittanut barokkisäveltäjän kosketinsoittimelle sävelletyt kappaleet kamariorkesterille. Puhaltimet, lyömäsoittaja ja kahteen osaan jaetut jouset imitoivat teoksessa cembalon soittotapaa. Myös Couperinin Tanssisarja sisältää säveltäjän kosketinsoitinkappaleita, joihin tällä kertaa on jättänyt oman jälkensä sovittajana toiminut Richard Strauss.

Lue lisää konserteista

Ville Matvejeff
Ida Falk Winland
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä


Lisätiedot:

Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

12.4.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje