Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tervetuloa Jyväskylän siivoustalkoisiin 8.5. – ilmoittautuminen käynnissä!

Tervetuloa Jyväskylän siivoustalkoisiin 8.5. – ilmoittautuminen käynnissä!

Perinteiset koko kaupungin siivoustalkoot järjestetään tiistaina 8. toukokuuta. Kokoa porukka ja ilmoittaudu mukaan torstaihin 29.4. mennessä!

Jokakeväiseen siivoustempaukseen ovat perinteisesti osallistuneet kaikki Jyväskylän peruskoulut sekä satoja vapaaehtoisia kaupungin asukkaita. Roskaa on vuosittain kerätty yhteensä noin 10 tonnia lähes 14 000 jyväskyläläisen voimin.

Kevättalkoot on hyvä keino tuoda leppoisaa yhdessä tekemisen meininkiä omalle asuinalueelle. Kokoa porukka taloyhtiöstäsi, asukasyhdistyksestäsi tai vaikkapa ystäväpiiristäsi ja tulkaa mukaan nauttimaan kevätilmasta sekä talkoiden myötä kaunistuvasta ympäristöstä. Halutessasi voit osallistua talkoisiin myös yksin tai yhdessä vaikkapa perheen kanssa.

– Kaikki ovat tervetulleita mukaan talkoisiin, toivottaa Jyväskylän kaupungin ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo.

Roskat pois yleisiltä alueilta

Siivoustalkoissa keskitytään keräämään ihmisten pudottamat roskat pois yhteisestä ympäristöstä. Talkoissa ei kerätä haravointijätettä, hiekoitushiekkaa tai vaarallisia jätteitä, ei myöskään asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä.

Sopivia siivouskohteita löytyy omasta lähiympäristöstä, kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta. Turvallisuuden takia valtateiden varsille ei pidä mennä siivoamaan ollenkaan ja katujenkin varsilla on syytä varoa liikennettä, jos sieltä haluaa poimia roskia. Lasten kanssa on parasta keskittyä lähimetsien ja puistojen roskiin.

Roskat kerätään jätesäkkeihin, jotka sitten tuodaan teiden varsille noutoa varten. Kaikki ilmoittautuneet voivat hakea ryhmälleen jätesäkit ja hanskat Palvelupiste Hannikaisesta. Kaupunki kuljettaa kerätyt roskat pois.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoita itsesi tai ryhmäsi koko kaupungin siivoustempaukseen viimeistään torstaina 29.4. osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/puistot/asukasyhteistyo/asuinalueidensiivoustalkoot tai puhelimitse JAPA ry:n toimistoon p. 040 036 1365.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Mustankorkea Oy ottaa talkoissa kerätyt roskat maksutta vastaan. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa.

Lisätietoja:

- https://www.jyvaskyla.fi/puistot/asukasyhteistyo/asuinalueidensiivoustalkoot

- ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, etunimi.sukunimi@jkl.fi

- koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 040 036 1365, etunimi.sukunimi@jkl.fi

11.4.2018Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje