Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lasten parlamentin ruokaraati osallistuu koulujen ruokalistalle tulevien uusien ruokien valintaan

Lasten parlamentin ruokaraati osallistuu koulujen ruokalistalle tulevien uusien ruokien valintaan

Jyväskylän Lasten parlamentin ja Kylän Kattauksen yhteinen ruokaraati järjestetään perjantaina 13.4. klo 11-14 Palokan yhtenäiskoululla. Päivän aikana Lasten parlamenttilaiset maistelevat työpajoissa Kylän Kattauksen kehittämiä uusia ruokavaihtoehtoja. Lasten arvioinnin pohjalta Kylän Kattaus päättää, mitkä uusista ruokavaihtoehdoista tuodaan Jyväskylän koulujen ruokalistalle. Työpajojen teemoja ovat välipalat, ruokailutilanne sekä lounasruokailu ja sen uudet vaihtoehdot. Ruokaraatiin osallistuu yksi oppilas ja opettaja jokaiselta alakoululta.

Ruokaraatiin osallistuvat oppilaat pääsevät uusien ruokien lisäksi tutustumaan kasvi- ja hyönteisproteiineihin. Oppilaat maistelevat uusia ruokia luoden pelillisen tilanteen, jossa huomioidaan ja keskustellaan myös ruoan ympäristövaikutuksista ja ravitsemuksesta. Tutkimus on osa Politiikka, käytännöt ja kestävän ruokavalion muutospotentiaali –hanketta, jossa selvitetään ruokailutapojen muutoksia ja kestävyyttä yhdessä Suomen ympäristökeskus SYKE:n, Tampereen yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa.

Unicefilta lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen saanut Jyväskylä on sitoutunut edistämään lapsen oikeuksien toteutumista. Lapsiystävällisessä kunnassa lapsia kohdellaan tasa-arvoisesti kunnan asukkaina. Heidät otetaan mukaan palveluiden suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Ruokaraati, ja kouluruokailun kehittäminen sen kautta, on yksi väline tämän edistämiseen.

Lisätietoja:
koordinaattori Turo Teittinen, Jyväskylän Lasten parlamentti, puh. 040 516 1842
palvelupäällikkö Paula Puikkonen, Kylän Kattaus, puh. 014 266 8330

9.4.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje