Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taiteilijoita haetaan värittämään jyväskyläläisten ikäihmisten arkea

Taiteilijoita haetaan värittämään jyväskyläläisten ikäihmisten arkea

Taideapteekin taiteilijahaku syyskaudelle 2018 on käynnistynyt. Taideapteekin estradeina toimivat ikääntyneiden päiväkeskukset ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköt, jonne haetaan uusia taiteilijoita ja ohjelmaideoita.

– Tällä kertaa haemme erityisesti ohjelmakokonaisuuksia yksittäisten esitysten sijaan. Ideana on, että taiteilija tai työryhmä toteuttaisi noin kolmen vierailukerran aikana esitys- tai työpajakokonaisuuden. Tässä toimintamallissa taiteilijat ja asiakkaat ennättävät tutustua toisiinsa ja se antaa taiteilijoille mahdollisuuden toteuttaa laajempiakin taiteellisia kokonaisuuksia ja muuntaa ohjelmaa asiakkailta tulleiden toiveiden mukaan, kertoo Taideapteekin tuottaja Terho Valkonen. Esitysten tulee olla ammattimaisesti toteutettuja ja taiteilijoille maksetaan niistä palkkio.

Taideapteekin esitystarjonnassa voi olla muutakin kuin perinteistä ikäihmisten ohjelmaa, vaikka sitäkin toki tarvitaan. Päiväkeskuksissa on saatu nauttia muun muassa musiikki-, tanssi- ja draamaesityksistä sekä kuvataidetyöpajoista, mutta ohjelmistossa on ollut myös uudenlaisia kulttuurielämyksiä, kuten tanko- ja break-tanssiesityksiä.

Taiteilijahaku päättyy 15.4.2018. Mukaan voi pyrkiä joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taideapteekki(at)jkl.fi tai täyttämällä ilmoittautumislomakkeen osoitteessa
jyvaskyla.fi/taideapteekki/ilmo

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden ja vanhuspalveluiden yhteistyössä tuottama Taideapteekki on toiminut vuodesta 2009 lähtien ja se tarjoaa päiväkeskuksiin kaikille avointa ja vapaapääsyistä kulttuuriohjelmaa. Esitykset ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä on suunnattu ainoastaan talojen asukkaille, heidän omaisilleen ja yksiköiden työntekijöille.

Apteekin kevätkauden esitteeseen voi tutustua osoitteessa: http://jyvaskyla.netpaper.fi/4237.

Kuvia Taideapteekista tiedotuskäyttöön: http://bit.ly/2jAr0VX

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/taideapteekki

4.4.2018Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje