Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon pajoissa herätellään luovuutta ja kokeillaan grafiikan tekniikoita – intuitiivisen maalauksen ja grafiikan pajoissa on vielä tilaa

Taidemuseon pajoissa herätellään luovuutta ja kokeillaan grafiikan tekniikoita – intuitiivisen maalauksen ja grafiikan pajoissa on vielä tilaa

Taidemuseon lauantaipäivien grafiikanpajoissa ja intuitiivisen maalauksen pajassa sunnuntaina 8.4. on vielä tilaa. Hinnat ovat edullisia – taidemuseolla järjestettävät lauantaipajat ovat alle 24-vuotiaille ilmaisia, ja muille pajat maksavat 12 euroa. Grafiikanpaja Ratamolla järjestettävät kurssit maksavat vain 5 euroa. Grafiikanpajat ja intuitiivinen maalauspaja ovat avoimia kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille ja ne sopivat vasta-alkajille.

Intuitiivisen maalauksen kurssilla voi viritellä luovuuttaan annettujen tehtävien avulla. Taideohjaaja Anne Sarja-Kolun ohjaama leppoisa paja sopii itsetutkiskeluun ja virkistykseen.

Intuitiivinen maalaus
Intuitiivinen maalaus

Intuitiivisessa maalauksessa värien tutkiminen on keskeisessä roolissa. Kuva: Anne Sarja-Kolu.

Taideohjaaja Iana Vulpe neuvoo, miten hauskaa ja jännittävää grafiikan tekeminen on. Grafiikan pajoissa kokeillaan vasta-alkajillekin sopivia tekniikoita, kuten kohopainoa, syväpainoa, serigrafiaa eli silkkipainoa sekä kuivaneulatekniikkaa. Grafiikkaa voi tulla tekemään myös ilman suomenkielentaitoa, sillä Iana opettaa myös englanniksi. Galleria ja grafiikankeskus Ratamo täyttää tänä vuonna 40 vuotta, joten osa pajoista järjestetään Ratamolla.

Kaikkiin pajoihin ilmoittaudutaan sähköisillä lomakkeilla, jotka löytyvät taidemuseon verkkosivuilta. Työpajakäynnin ohessa voi tutustua Generation-näyttelyyn, joka esittelee 15-24-vuotiaiden taiteilijoiden teoksia.
Koko näyttelyn oheisohjelma löytyy taidemuseon verkkosivuilta. Alle 24-vuotiaiden museokäyntejä helpotetaan vuoden aikana myös ilmaisella sisäänpääsyllä.

Intuitiivinen maalaus sunnuntaina 8.4. klo 12–15
Viritä luovuuttasi ohjattujen tehtävien avulla intuitiivisessa maalauspajassa. Paja sopii itsetutkiskeluun tai virkistykseen. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, sillä jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin. Materiaalit sisältyvät hintaan, omat eväät mukaan. Anne Sarja-Kolu, FM, AmO, 12 hlöä / 12 € / hlö. Lisätietoja anneskolus (at) gmail.com
Ilmoittautumiset linkin kautta https://www.lyyti.fi/reg/Intuitiivinen_maalaus_842018_0272

Grafiikan työpajat taidemuseon Taikatilassa lauantaisin 14.4., 5.5. ja 26.5. klo 12–15
ohjaajana taidegraafikko Iana Vulpe.
Nuorten pajassa voi kokeilla omaan tahtiin grafiikan eri tekniikoita kohopainoa, syväpainoa, puukaiverrusta ja kuivaneulatekniikkaa.
Kurssi sopii vasta-alkajille ja grafiikkaa aiemmin tehneille. Voit tuoda omia materiaaleja ja luonnoksia halutessasi, valmiit luonnokset nopeuttavat työskentelyn alkuun pääsemisessä.
10–12 hlöä, kertamaksu yli 24-vuotiaille 12 € ja alle 24-vuotiaille maksuton.
Ilmoittautumiset linkin kautta https://www.lyyti.in/Grafiikan_tyopajat_kevat_2018_8608

Grafiikan työpajat nuorille lauantaisin 7.4., 21.4. ja 12.5. klo 12–16, Galleria Ratamossa, Veturitallinkatu 6
Mukaan mahtuu 6-8 hlöä, työpajamaksu 5 € sisältää materiaalit. Kurssit sopivat vasta-alkajille.
Ohjaajana taidegraafikko Iana Vulpe.

Kohopaino 7.4., ilmoittautuminen 3.4. mennessä
Kokeillemme kohopainon tekemistä pahvi tai puulaatoista. Kaiverramme ja vedostamme kokeilu laattojamme.
Tuo mukanasi luonnoksia, joita hyödynnät laatan valmistelussa.
https://www.lyyti.in/Grafiikan_tyopaja_kohopaino_742018_5893

Syväpaino 21.4., ilmoittautuminen 17.4. mennessä
Syväpainon kurssilla kokeillaan syväpainografiikan eri tekniikoita yhdistämällä etsaus, akvatinta, pehmeäpohjasyövytys. Materiaaleihin kuuluvat kuparilaatta 25x25cm ja syväpainopaperi 3kpl 35x33cm. Tuo mukanasi luonnoksia, joita hyödynnät työskentelyssä.
https://www.lyyti.in/Grafiikan_tyopaja_syvapaino_2142018_9049

Serigrafia 12.5., ilmoittautuminen 8.5. mennessä
Serigrafian kurssilla kokeillaan kuvansiirtoa silkkipainomenetelmällä. Tuo kurssille yksivärisiä kuvia digitaalisessa muodossa. Maksimi kuvakoko A4, materiaaleihin kuuluu yksi kalvo ja 3 kpl A4 paperisivua.
https://www.lyyti.in/Grafiikan_tyopaja_serigrafia_1252018_8654

16.3.–27.5.
Generation – taidetta 15–23-vuotiailta nuorilta


Lisätietoja Sirpa Turpeinen, museolehtori Jyväskylän taidemuseo, p.050 542 0591, sirpa.turpeinen@jkl.fi

28.3.2018Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje