Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Värjätty vanha denim saa uuden elämän rannekoruina Low budget -pajassa to 5.4.

Värjätty vanha denim saa uuden elämän rannekoruina Low budget -pajassa to 5.4.

Talvi ei vielä ole väistynyt kevään tieltä ja valkea lumi ei anna tilaa narsissien nousta pääsiäisen läheisyydestä huolimatta. Jos kaipaat väriä elämääsi lumen ja loskan rinnalle, tule hakemaan sitä Low budget -pajasta torstaina 5.4. klo 16–19! Pajassa väriläiskinä toimivat värjätyt kierrätysfarkut, joista valmistetaan rannekoruja.

Gradian tekstiiliartesaaniopiskelijat Wilhelmiina Aronsson ja Emmi Kuutti ovat suunnitelleet pajaa varten kolme erilaista korumallia ja värjänneet vanhat denimit uutta käyttöä varten. Kierrätysfarkuista valmistetaan erilaisia rannekoruja, jotka koristellaan helmien ja kirjonnan avulla. Vanhoista farkuista hyödynnetään pajassa eri osia, joista saadaan erityyppisiä koruja. Esimerkiksi farkkujen lahkeet toimivat rannekorujen materiaaleina erinomaisesti ja erilaiset leikkaukset, niitit ja kuvioinnit farkuissa tuovat mukavaa lisämaustetta koruihin.

Pajaan osallistuja voi halutessaan ottaa myös omat vanhat farkkunsa mukaan korumateriaaliksi. Perusmalleista voi ideoita ja tuunata myös omia korumalleja lisäämällä vaikka höyheniä tai löytötavaroita oman mielensä mukaan.

Paja alkaa klo 16 ja viimeisiä tulijoita toivotaan saapuvaksi ennen klo 18, jolloin museo sulkeutuu yleisöltä. Pajassa voi ahertaa klo 19 saakka. Työpajaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu kaksi euroa kattaa kaikki materiaalit.

Lisätietoa: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, raija.manninen@jkl.fi

26.3.2018Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje