Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tarkennusta esiopetuspaikan määräytymiseen Jyväskylässä

Tarkennusta esiopetuspaikan määräytymiseen Jyväskylässä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen palveluohjauksen tiedotteessa 21.2.2018 esiopetuspaikkaa hakeneille perheille kerrottiin esiopetuksen linjauksista Jyväskylässä. Tiedotteessa ollut kuvaus esiopetuspaikan määräytymisestä on aiheuttanut joitakin virheellisiä tulkintoja. Olemme pahoillamme tästä ja täsmennämme tässä tiedotteessa, mitä lapsen kotiosoitteen mukaisella tulevalla koulupolulla tarkoitetaan.

Koulupolulla ei tarkoiteta tiettyä koulua, vaan siirtymistä esiopetuksesta alueen kouluihin. Esiopetuksta järjestetään alueittain ja esiopetusryhmien sijainti eri päiväkodeissa päätetään sen jälkeen, kun tiedetään kuinka paljon hakijoita on suhteessa päiväkodeissa oleviin vapaisiin paikkoihin. Lisäksi huomioidaan eri-ikäiset varhaiskasvatuspalveluja tarvitsevat hakijat, esiopetusryhmien muodostamisen mahdollisuudet, tilojen soveltuvuus esiopetusikäisille sekä mahdollisuus taata jokaiselle lapselle laadukasta esiopetusta.

Lapsen esiopetuspaikka järjestetään mahdollisimman läheltä kotia, kotiosoitteen mukaan. Ne esiopetusikäiset lapset, jotka eivät aiemmin ole mahtuneet kotiosoitteen mukaiseen lähialueen päiväkotiin, pyritään nyt sijoittamaan omalle lähialueelle. Tiettyä koulu ei luvata lapselle esiopetuksen alkaessa, vaan lapselle osoitetaan koulupaikka jossakin lähialueen kouluista. Esiopetus ja koulut tekevät kiinteää yhteistyötä esiopetusvuoden aikana.

Mikäli lapsen esiopetuksen sijoituspaikka on muu kuin mitä perhe on toivonut, on palveluohjaus yhteydessä huoltajiin.

Lisätietoja:
palveluohjaus, puh. 014 266 3100 (ma-ti, to klo 9-12 ja ke 12-15)
varhaiskasvatus.palveluohjaus(at)jkl.fi

22.3.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje