Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian kamarikonsertit jatkuvat viulutaiteilija Olga Parhomenkolle omistetulla konsertilla 7.4.

Jyväskylä Sinfonian kamarikonsertit jatkuvat viulutaiteilija Olga Parhomenkolle omistetulla konsertilla 7.4.

Lauantaina 7.4. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hannikaissalissa klo 15 kuullaan erityinen kamarikonsertti. Mozart-Bach-ohjelmalla musisoi Jyväskylä Sinfonian pitkäaikainen viulisti Igor Ostrovski yhdessä Harri Forsténin (viulu), Mikhail Slobodjaniukin (alttoviulu), Dmitri Vasilevskyn (alttoviulu), Maria Mangelojan (alttoviulu) ja Ilkka Kaupin (sello) kanssa. Konsertti on omistettu Igor Ostrovskin äidille Olga Parhomenkolle, joka oli huomattavan menestynyt viulisti ja ansiokas pedagogi. Legendaarisen viulisti David Oistrakhin oppilaana ollut Parhomenko menestyi urallaan useissa kansainvälisissä viulukilpailuissa ja voitti myös Mozart-kilpailun Salzburgissa vuonna 1956.

Konsertin avausteoksena on Mozartin mielenkiintoinen jousitrio, jossa preludi on säveltäjän omaa käsialaa, mutta fuuga on sovitus J. S. Bachin aiemmin säveltämästä fuugasta. Jousiduo G-duuri puolestaan syntyi täydentämään erään toisen säveltäjän teossarjaa, eikä teoksen tietämätön tilaaja huomannut lopputuloksessa mitään poikkeavaa. Tummasävyinen ja melankolisempi jousikvintetto g-molli on Mozartin myöhäisempää tuotantoa äärimmäisen herkkine hetkineen.

Lue lisää konsertista

Liput:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja tuntia ennen ovelta;
17,50 / 15,50 / 9,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksun) Lippupisteestä


Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori Outi Räsänen
p. 014 266 4167
outi.rasanen[at]jkl.fi

22.3.2018Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje