Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kouluissa opiskellaan ensi vuonnakin eniten A2-espanjaa koko maassa

Jyväskylän kouluissa opiskellaan ensi vuonnakin A2-espanjaa eniten koko maassa

Jyväskylän perusopetuksen kolmasluokkalaiset ovat valinneet neljännellä luokalla alkavan vapaavalintaisen toisen vieraan kielen eli A2-kielen. Kielipääomaansa haluaa laajentaa 387 oppilasta eli 27,5 % ikäluokasta. Näistä oppilaista 306 pääsee aloittamaan uuden kielen opiskelun, kun elokuussa 2018 aloittaa 18 uutta A2-kielen ryhmää, 15 espanjan kielessä, yksi ranskan ja yksi venäjän kielessä.

–A2-kielen ryhmiä syntyi nyt kolme enemmän kuin vuosi sitten, kertoo kieli- ja kulttuuriopetuksen palvelupäällikkö Pia Bärlund.

Kolmasluokkalaisilla oli mahdollisuus valita vapaavalintaiseksi kieleksi espanja, ranska, saksa tai venäjä. Kieliryhmän minimikoko on 12 oppilasta. A2-kielen opiskelu jatkuu perusopetuksen loppuun saakka.

Jyväskylän kouluissa A2-espanjan suosio jatkuu

Tämän vuoden kielivalinnoilla Jyväskylän kaupungin perusopetus säilyttänee edelleen valtakunnan ykköspaikan A2-espanjan lukijoiden määrässä alakouluissa. Historiallista kielivalinnoissa on myös se, että tällä kertaa saksan kieleen ei syntynyt ainuttakaan ryhmää. Jyväskylässä on opiskeltu A2- kielenä saksaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2000.

–Oppilailla oli mahdollisuus valita ensisijaisen A2-kielen lisäksi yksi varakieli. Vaikka ranskaa, saksaa ja venäjää valittiin, hajaantuivat valinnat eri puolille Jyväskylän kouluja, eikä 12 oppilaan ryhmää saatu kasaan, Pia Bärlund harmittelee.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Pia Bärlund, perusopetuspalvelut, puh. 014 266 4889

14.3.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje