Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomessa perhehoitoa tutuksi dokumenttielokuvalla -Elokuvaesitys ja keskustelutilaisuus Karstulassa 20.3

Keski-Suomessa perhehoitoa tutuksi dokumenttielokuvalla -Elokuvaesitys ja keskustelutilaisuus Karstulassa 20.3

Karstulassa pääsee tutustumaan perhehoitajan arkeen elokuvan avulla 20. maaliskuuta klo 17.30-19.30. Tilaisuuden aluksi katsotaan dokumenttielokuva ikäihmisten perhehoidosta. Elokuvan jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuuteen on kutsuttu muun muassa Saarikan yhtymävaltuusto- ja hallitus, Karstulan vanhusneuvosto, sekä Martat ry. Tilaisuudella tehdään perhehoitoa tutummaksi ja samalla pyritään rekrytoimaan uusia perhehoitajia.
Tilaisuus on organisoitu maakunnallisen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi-pilotin kanssa. Jyväskylän kaupungin hallinnoiman pilotin tavoitteena on kehittää perhehoitoa Keski-Suomessa. Pilotti on aloitettu vuonna 2015 ja se kestää tämän vuoden loppuun.
-Dokumenttielokuvaa katsomalla ja sen jälkeen aiheesta keskustelemalla halutaan luoda uutta tapaa perhehoidosta tiedottamiseen ja perhehoitajien rekrytoinnin edistämiseen, kertoo palveluohjaaja Eija-Maria Leppänen Saarikasta.
Tilaisuudessa pääsee keskustelemaan perhehoidosta yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat koordinaattori Merja Korpela perhehoidon maakunnallisesta pilotista, palveluohjaaja Eija-Maria Leppänen sekä ikäihmisten perhehoitaja Päivi Hokkanen Kannonkoskelta.

Dokumenttielokuva ikäihmisten perhehoidosta on julkaistu viime vuoden marraskuussa. Elokuva toteutettiin ikäihmisten perhehoitajuuden PERHOT -kehittämishankkeelle vuosina 2016-2017. Dokumentti kuvaa ikäihmisten ja heidän hoitajiensa arkea perhehoitokodissa. Elokuvan kesto on 45 minuuttia. Dokumenttielokuvan ovat käsikirjoittaneet Henri Niiranen ja Jouni Räsänen.

Dokumenttielokuva on katsottavissa myös Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=ZQOKEth-RdY

Tilaisuus on Karstulan kunnantalolla, osoite Virastotie 4

Lisätietoa: koordinaattori Merja Korpela, Jyväskylän kaupunki, puh. 014 266 2493, palveluohjaaja Eija-Maria Leppänen, Saarikka, puh. 044 459 6160

12.3.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje