Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kansalaisopistossa alkaa kaksi uutta lukutaitokoulutusta maahanmuuttajille – Haku koulutuksiin päättyy perjantaina 16.3.

Jyväskylän kansalaisopistossa alkaa kaksi uutta lukutaitokoulutusta maahanmuuttajille – Haku koulutuksiin päättyy perjantaina 16.3.

Jyväskylän kansalaisopistossa alkaa huhtikuussa kaksi uutta toiminnallista lukutaitokoulutusta maahanmuuttajille: Suomea senioreille ja Lukutaitokurssi. Hakuaikaa on jatkettu ja se päättyy perjantaina 16.3. klo 16.00. Opetusryhmät ovat tarkoitettu aikuisille maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat harjoitusta luku- ja kirjoitustaidossa. Lukutaitokoulutuksilla edesautetaan maahanmuuttajien mahdollisuuksia siirtyä koulutus- ja työllistymispoluille Suomessa.

– Lukutaitokoulutusten opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viikon 12 kuluessa. Myös ne hakijat, joita ei ole valittu opetukseen, saavat tiedon valintatuloksista. Kurssit ovat maksuttomia opiskelijoille, joiden kotoutumissuunnitelmassa on maininta vapaan sivistystyön koulutuksesta. He ovat etusijalla valinnassa. Muiden opiskelijoiden kurssimaksua on tuettu Opetushallituksen opintoseteliavustuksella, mikä on huomioitu kurssimaksussa, kansalaisopiston rehtori Sini Louhivuori selvittää.

Jyväskylässä lukutaitokoulutusta järjestää Jyväskylän kansalaisopiston lisäksi muun muassa Jyvälän kansalaisopisto. Vapaan sivistystyön oppilaitosten järjestämä lukutaitokoulutus hyödyttää maahanmuuttajia, joita perinteinen luku- ja kirjoitustaidon koulutus ei ole auttanut riittävästi siirtymään koulutus- tai työllistymispoluille. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa opiskelijoiden erityyppiset koulutustaustat, elämäntilanne tai terveydelliset asiat.

Jyväskylän kansalaisopiston lukutaitokoulutuksista varmuutta arkielämän tilanteisiin

Suomea senioreille -koulutus on tarkoitettu yli 50-vuotiaille maahanmuuttajille. Kurssilla kehitetään suullista suomen kielen taitoa arkielämän tilanteita varten. Opetus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Asioiden omaksumiseen annetaan paljon aikaa, opittua kerrataan paljon ja kurssilla tehdään muistia tukevia harjoituksia. Kurssilla käytetään elämyksellistä ja toiminnallista oppimista, esimerkiksi käsitöiden, ruoanlaiton, askartelun, musiikin ja lempeän liikunnan avulla. Jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen opetussuunnitelman. Myös kielitaito arvioidaan.

Lukutaitokurssi on aikuisille maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat luku- ja kirjoitustaidon harjoitusta. Ryhmässä harjoitellaan perussanastoa, sanontoja, numeroita sekä luku- ja kirjoitustaitoa käytännönläheisesti. Opetukseen voi sisältyä myös osallistumista opiston muille kursseille ja tutustumiskäyntejä opiskelijoita kiinnostaviin paikkoihin. Kurssilla korostuu toiminnallisuus: kieltä opiskellaan muun muassa liikunnan, kädentaitojen, musiikin ja ruuanlaiton yhteydessä. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma ja kielitaidon arviointi.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan kansalaisopiston neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs), rehtori Sini Louhivuorelle tai internetissä. Netti-ilmoittautumiseen pääset tästä: Suomea senioreille tai Lukutaitokurssi.

1229200 Suomea senioreille (66 tuntia)
Jyväskylän kansalaisopisto, Vapaudenkatu 39–41
9.4.–21.6. maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11.00–13.45
Opettaja KM Johanna Lehmusjoki-Sihvonen
Kurssimaksu 0 € tai 50 €

1229201 Lukutaitokurssi (232 tuntia)
Jyväskylän kansalaisopisto, Vapaudenkatu 39–41
3.4.–21.6.
maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30–11.00
tiistaisin ja torstaisin klo 8.30–13.00
perjantaisin klo 8.30–11.45
Opettaja KM Johanna Lehmusjoki-Sihvonen
Kurssimaksu 0 € tai 90 €

Lisätietoja: Sini Louhivuori, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4087, sini.louhivuori[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

9.3.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje