Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä julkaisi tulevan www-sivustonsa avoimena betana

Jyväskylä julkaisi tulevan www-sivustonsa avoimena betana

Jyväskylän kaupunki uudistaa julkaisujärjestelmänsä ja julkaisi tulevan sivustonsa tänään ns. avoimena betana. "Avoin beta tarkoittaa että sivusto on ns. koeversio, mikä onkin varsin osuva kuvaus sivustolle tässä vaiheessa", kertoo verkkoviestintäpäällikkö Mikael Ratschinskij.

Jyväskylän markkinointilogo

Sivusto on vielä keskeneräinen niin sisällöltään, ulkoasultaan kuin toiminnoiltaankin. "Kaikesta sivustolla olevasta saa antaa palautetta sivulla olevalla palautelomakkeella", kertoo Ratschinskij. "Osan puutteista tiedämmekin toki jo, mutta otamme mieluusti kaiken palautteen vastaan, että kun varsinainen julkaisu tapahtuu, tulevan kesän tai syksyn aikan, olisi julkaistava tulos mahdollisimman toimiva."

Uusi sivusto noudattaa pitkälti samaa ilmettä kuin nykyinenkin. Tässä vaiheessa on haluttu keskittyä nimenomaan uuden järjestelmän käyttöönottoon. Ulkoasua kehitetään enemmän myöhemmin, mutta muutoin sivustoa uusitaan kyllä tässäkin yhteydessä. Beta-julkaisua on edeltänyt teknisen käyttöönottoprojektin lisäksi sisällöllinen kehittämisprojekti, jossa on kehitetty nimenomaan sivuston rakennetta. Itse sivujen siirtämisen yhteydessä käydään myös sisältöä tarkemmin läpi.

Uutena julkaisujärjestelmänä toimii avoimen lähdekoodin Drupal. Drupalin päällä pyörii vielä Turun kaupungin niin ikään avoimena lähdekoodina julkaisema KADA/kunta.fi -koodi. Tälle alustalle rakennetaan nyt Jyväskylän sivusto. Järjestelmä on kestävä, modulaarinen ja integroitava, joten sen varaan on hyvä rakentaa myös tulevat kehityskohteet. "Eikä haittaa samaa alustaa käyttävien kuntien välinen yhteistyökään, vaikkapa alustan jatkokehittämisessä", muistuttaa Ratschinskij. Jyväskylälle järjestelmän toimittaa Exove Oy.

Uusilla sivuilla on enemmän visuaalisuutta, sivustolla on nopea haku ja asioita voi ryhmitellä asiasanojen mukaan. Jatkossa on myös mahdollista esim. pyytää matkapuhelimella vain itseään lähellä olevat tai omaa asuinaluetta koskettavat uutiset näkymään. Betan aikana otetaan myös käyttöön uusia toiminnallisuuksia, kuten yhteystietoluettelo ja uutisten kommentointi.

Tavoitteena on siirtää nykyiset www-sivustot uuteen järjestelmään pitkälti vuoden 2018 aikana. Nykyisessä julkaisujärjestelmässä on noin 11 000 sivua, joita ihan kaikkia ei siirretä. www.jyvaskyla.fi -sivustolla on lähivuodet ollut noin 35 miljoonaa sivulatausta vuosittain. Sivuja pitää yllä tällä hetkellä pääasiassa oman työn ohessa noin 400 päivittäjää eri puolella kaupunkiorganisaatiota.

Beta-sivusto löytyy osoitteesta https://beta.jyvaskyla.fi . Käy katsomassa ja kommentoi!

Lisätietoja

verkkoviestintäpäällikkö Mikael Ratschinskij
+358 14 266 1564

tietohallintojohtaja Arto Jalkanen
+358 14 617 056

viestintäjohtaja Helinä Mäenpää
+358 14 266 1558

etunimi.sukunimi@jkl.fi

9.3.2018Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje