Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jälkkäri-toiminnan maksut alenevat pienituloisilla 1.4. alkaen Jyväskylässä

Jälkkäri-toiminnan maksut alenevat pienituloisilla 1.4. alkaen Jyväskylässä

Jyväskylän perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkärin maksujärjestelmän kehittäminen alentaa pienituloisten perheiden asiakasmaksuja 1.4. alkaen. Sivistyslautakunnan 24.1.2018 päätöksen mukaisesti Jälkkäri-maksu poistuu kokonaan toimeentulotukiasiakkailta sekä lastensuojelulausunnon perusteella. Pienituloisten perheiden toimintamaksu puolitetaan. Kevään aikana saatavien kokemusten perusteella selvitetään, miten maksualennuksia toteutetaan lukuvuonna 2018–2019. Maksualennus tai maksusta vapauttaminen ei koske Kesä-Jälkkäriä. Iltapäivätoiminnan täysi kuukausimaksu on tällä hetkellä 130 € ja maksu 12 päivästä 90 € kuukaudessa. Jälkkäriin voivat osallistua 1. ja 2. luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneet 1. – 5. -luokkalaiset.

Asiakasperheen pienituloisuuden määrittelyssä käytetään varhaiskasvatuslain mukaisia tulorajoja

Jälkkäri-maksun puolittamista voi hakea, jos perheen yhteenlasketut bruttotulot eivät ylitä perheen koon mukaisesti määriteltyjä enimmäisbruttotuloja.

Maksun puolittamisen oikeuttavat bruttotulorajat ovat tällä hetkellä:

Perheen koko, henkilöä

Tuloraja € / kuukausi

2

3

4

5

6

2050 €

2646 €

3003 €

3361 €

3718 €

Jos perheen koko on suurempi kuin 6 henkilöä, korotetaan tulorajaa 138 euroa jokaisesta alaikäisestä lapsesta.

Perheellä on mahdollisuus hakea myös Jälkkäri-maksusta vapauttamista niiltä kuukausilta, joita perhe saa toimeentulotukea. Vapautusta voidaan myöntää myös lastensuojelun tai sosiaalityöntekijän puoltavan lausunnon perusteella.

Maksualennusta tai maksusta vapautumista voi hakea 7.3. alkaen

Maksualennusta ja toimeentulotukiasiakkaan maksusta vapauttamista haetaan osoitteesta www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/jalkkari/haku löytyvillä hakemuksilla. Hakemukset, tuloselvitykset liitteineen ja toimeentulotukipäätökset toimitetaan osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki, Talousyksikkö, PL 1005, 40101 Jyväskylä tai talousyksikön käyntiosoitteen Vapaudenkatu 28:n ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

Jos maksupäätös ei ehdi vielä huhtikuun toimintamaksuun, hyvitetään alennus toukokuun maksun yhteydessä. Jälkkäri-lasku lähetetään sille huoltajalla, jonka luona jälkkäriläinen on kirjoilla. Laskua ei voi jakaa huoltajien kesken.

Perheelle voidaan myöntää Jälkkäri-maksusta vapautusta myös lastensuojelun tai sosiaalityöntekijän puoltavan lausunnon perusteella.

Lisätietoja:
asiakasmaksusihteeri Marja-Leena Heikkinen, talousyksikkö, puh. 014 266 8706

7.3.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje